Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

JAGUAR HERITAGE CHALLENGE YARIŞ SERİSİ DETAYLARI DUYURULDU

Jaguar ve Historic Sports Car Club (Tarihi Spor Otomobil Kulübü, HSCC) etkinlik tarihleri, sınıflar ve uygun otomobiller dahil olmak üzere,...

Jaguar ve Historic Sports Car Club (Tarihi Spor Otomobil Kulübü, HSCC) etkinlik tarihleri, sınıflar ve uygun otomobiller dahil olmak üzere, Jaguar Heritage Challenge yarış serisine ilişkin detaylı bilgileri açıkladı. 

Katılımcılar ve sürücüler, seri hakkında daha fazla bilgi almak ve kayıt için başvurmak isteyenler için özel olarak hazırlanmış olan www.hscc.org.uk/jaguar-heritage-challenge web adresini ziyaret edebilir. 

Bu heyecan verici yeni yarış şampiyonası, 1966 yılı öncesi Jaguar modellerine açık ve beş sınıfa ayrılıyor: Jaguar XK-serisi otomobiller; '66 öncesi sedan modelleri, C-type, D-type ile XKSS ve iki ayrı E-type sınıfı. 

Heritage Challenge, tarihi Jaguar yarış otomobillerinden ilk kez böylesine çeşitli bir grubu bir yarış serisinde bir araya getiriyor. 2 Mayıs 2015 ve 31 Ağustos 2015 tarihleri arasında beş hafta sonunda yapılacak Heritage Challenge yarışı, Avrupa'nın tarihi mavi kurdele yarışı toplantılarına ev sahipliği yapan en iyi yarış pistlerinde gerçekleşecek. Yarış takvimi aşağıdaki şekildedir: 

 2 - 4 Mayıs: Tarihi Donington Festivali 
16 - 17 Mayıs: Silverstone International (GP Pisti) 
11 - 12 Temmuz: Brands Hatch Super Prix (GP Pisti) 
7 - 9 Ağustos: Nürburgring Oldtimer Grand Prix 
29 - 31 Ağustos: Oulton Park Gold Cup Heritage Challenge Serisi, birçok sezon boyunca yarışan E-type Challenge'ın başarısını temel alıyor. 

Ayrıca, Lightweight E-type'ın rekreasyon lansmanı, Heritage Driving Experience ve sayıları giderek artan Heritage parçaları ve restorasyon çalışmaları dolayısıyla, Jaguar Heritage'ın oldukça yoğun olduğu bir zamana denk geliyor. Jaguar Heritage, Jaguar Land Rover Özel Operasyonlar Bölümü'nün bir parçasıdır. Jaguar Land Rover Heritage İdari Direktörü Derek Weale konuyla ilgili şunları söylüyor;

 "Yeni Heritage Race serimizin Avrupa'daki en iyi yarış pistlerinde ve dünyaca ünlü tarihi yarış toplantılarında yer almasından memnuniyet duyuyoruz. Bu klasik Jaguar otomobillerine ayrılan bir yarışın bu pistlerde ve bu etkinliklerde sergilenmesi, görmeye ve tadını çıkarmaya değer bir manzara olacak." 

 HSCC CEO'su Graham White ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Jaguar Heritage Challenge gibi tek markalı bir yarış serisi, yarış takvimimize büyük bir katkı sağladı. Mayıs ayında Donington'da, Jaguar'ın geçmişteki en iyi yarış otomobillerinin tabeladaki sıralanışını görmek için sabırsızlanıyorum."

Hiç yorum yok