Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ VOLKSWAGEN TOURAN CENEVRE AUTOSHOWDA

İlk olarak 2003 yılında üretimine başlanan Touran, ülkemizde çok fazla tanınmasa da Avrupa’da geniş ailelerin en çok tercih ettiği otomobil...

İlk olarak 2003 yılında üretimine başlanan Touran, ülkemizde çok fazla tanınmasa da Avrupa’da geniş ailelerin en çok tercih ettiği otomobillerden biri. 
Alman üreticinin MQB platformu üzerinden geliştirilen yeni Touran, hem beş kişilik hem de istenildiğinde yedi kişilik olarak satın alınabilecek. Selefinden 130 mm daha uzun olacak olan Touran’ın, aks aralığı da 113 mm artırılmış durumda. 

Boyutlardaki bu büyüme, araç içinde daha geniş bir yaşam alanı yolcuların konforunu yükseltecek. Yeni Touran’ın yükleme kapasitesi de açıklanan bilgilere göre 1980 litre olacak. 
Volkswagen Touran’ın boyutları büyüse de MQB platformunun avantajıyla eski modelden 62 kilogram daha hafif. 110 HP’lik 1.2 TSI, 150 HP’lik 1.4 TSI ve 180 HP’lik 1.8 TSI benzinli motor seçeneklerini oluşturacakken, 110 HP’lik 1.6 TDI, 150 ve 190 HP’lik 2.0 TDI motorlarda aracın dizel motor seçenekleri arasında yerini alacak. 

Yeni nesil start/stop sisteminin aracın yakıt tüketimini yüzde 19 azaltacağa iddia ediliyor. Birçok güvenlik donanımını bünyesinde barındıracak olan Volkswagen Touran’ın en dikkat çekici özelliği ise adaptif hız sabitleyici sistemi olacak. LED farlar ve üç bölgeli dijital klima da opsiyonel donanımlar arasında yer alacak. 

Çocuklu aileler için geliştirilen mikrofon sayesinde önde oturan ebeveynler arkada oturan çocuklarıyla çok daha rahat iletişime geçebilecekler. Bu sistem arkaya dönüp konuşurken oluşacak bir kaza ihtimaline karşı yolcularını koruyacak. 

İlk olarak Cenevre Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkacak olan Touran’ın, bu yılın ikinci yarısından itibaren satışına başlanacağı tahmin ediliyor.automagg


Hiç yorum yok