Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BMW 2014'TE ÇOK SAYIDA ÖDÜLÜN SAHİBİ OLDU

Alınan ödüller, BMW ürünlerinin sürdürülebilirlik ve kalitesinin kanıtı olmanın yanı sıra şirketin yenilikçi liderliğinin de göstergesi BM...

Alınan ödüller, BMW ürünlerinin sürdürülebilirlik ve kalitesinin kanıtı olmanın yanı sıra şirketin yenilikçi liderliğinin de göstergesi BMW her açıdan büyük bir başarı olan 2014 yılını 50'nin üzerinde ulusal ve uluslararası ödülle kapatıyor. 

Birçok alan ve kategoride ödüle layık görülen BMW ürünleri, dergi okuyucuları ya da alanında uzman gazetecilerden oluşan jüriler tarafından seçildi. 

Oldukça geniş bir yelpazede verilen ödüller arasında tasarım, sürdürebilirlik, sportiflik ve akıllı otomobil bağlantısına yönelik yenilikçi yaklaşımlar yer aldı. Uluslararası başarı Markanın 2014 yılında kazandığı en önemli ödüller arasında 34 ülkeden 82 otomobil gazetecisinin oluşturduğu jürisi ile sektörde büyük saygınlığı olan "Uluslararası Yılın Motoru Ödülü" de bulunuyor. 

BMW Twinpower Turbo Teknolojisine sahip 3 litre sıralı altı silindirli benzinli motor, dördüncü kez kategorisinde birinci olmayı başardı. Aynı jüri, BMW i3'ü hem "Yılın En Çevre Dostu Otomobili" hem de benzersiz tasarımı nedeniyle "Yılın En İyi Otomobil Tasarımı" ödüllerine layık gördü. 

"Chicago Athenaeum, Mimari ve Tasarım Müzesi" ve "Avrupa Mimari, Sanat Tasarımı ve Şehir Çalışmaları Merkezi", "Başarılı Tasarım Ödülü" için BMW 3 Serisi GT ve BMW Pininfarina Gran Lusso Concept modellerini seçti. BMW ConnectedDrive'ın sürücü destek alanındaki teknoloji liderliği, hem ulusal hem de uluslararası arenada en üst sıralarda yer almasıyla onaylanmış oldu.

 Şehir içinde ilerlerken yayalarla çarpışma tehlikesini azaltan Şehir İçi Frenleme özellikli Yaya Uyarısı fonksiyonu ile BMW, bu yıl "EURO NCAP Gelişmiş Sistemler Ödülü"nü kazandı. Öte yandan, yeni BMW Laserlight teknolojisi, AutoScout24 dergisi tarafından Avrupa'nın otomotiv sektöründeki en büyük İnternet ödülleri olan İnternet Otomobil Ödülleri kapsamında "2014 Teknoloji Editoryal Ödülü"ne layık görüldü. 

 Son olarak BMW i8, İngiliz kült dergisi "Top Gear" tarafından "Yılın Otomobili" seçildi. Dergi, konuyla ilgili yazısında "BMW i8 otomotiv tarihinde bir mihenk taşı ve adeta heyecan verici bir geleceğe doğru atılmış bir zafer çığlığı" diyor. Almanya'da "auto, motor und sport" dergisi BMW i3, BMW 4 Serisi Coupé ve BMW 5 Serisi otomobilleri "En İyi Otomobil" seçti. 

Zirvedeki BMW tasarımı Bu yıl "Kırmızı Nokta" ödülü birden çok BMW modeline layık görüldü. "Kırmızı Nokta Tasarım Ödülü", Kuzey Ren-Westphalia Tasarım Merkezi tarafından düzenlenen bir yarışma kapsamında uluslararası bir jüri tarafından üstün tasarım kalitesine sahip ürünlere veriliyor. Ödül bu yıl, "Liderlerin En İyisi" kategorisinde BMW 2 Serisi Coupé, BMW 3 Serisi Gran Turismo, BMW 4 Serisi Coupé ve Cabrio ile BMW i3'e gitti. 

BMW i8 de bu yıl "Kırmızı Nokta Ödülü"ne sahip olmasının yanı sıra yenilikçi tasarımı sayesinde Industrie Forum Design e.V tarafından "iF 2014 Ürün Tasarımı Ödülü"ne layık görüldü. Sürdürülebilirlik, verimlilik ve kalite alanında büyük ödüller BMW'nin "Auto Zeitung" tarafından organize edilen "Green Mobility Trophy" yarışmasındaki başarısı, şirketin çevre dostu yaklaşımları ve sürdürülebilirlik konusundaki duyarlılığını ortaya koyuyor. 2014 yılında BMW, yedi ödülden altısını kazanmayı başardı. 

Derginin neredeyse 14.000 okuyucusu sürdürülebilir ve verimli otomobiller ve teknolojiler alanlarında oy kullandı. Tamamen elektrikli ilk premium otomobil olan BMW i3, hafif malzemelerden üretilen en iyi elektrikli otomobil kategorilerinde iki ödül aldı. BMW i5 "En iyi Hibrid Otomobil" ödülüne layık görüldü. 

Dahası, BMW 320d EfficientDynamics Edition "En Ekonomik Dizel", BMW 2 litre, 4 silindirli motoru ise "En İyi Küçültülmüş Motor" ödüllerini kazandı. BMW'nin benzersiz sürdürülebilirlik teknolojileri "Green Mobility Trophy" yarışmasında markaya "En Çevre Dostu Marka" ödülünü kazandırdı. Ayrıca BMW, otomobillerinin olağanüstü teknik kalitesi ve üstün hizmet anlayışından ötürü "GTÜ Quality Trophy 2014" ödülüne layık görüldü. 

Ödül, GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung) tarafından yaklaşık beş milyon yola elverişlilik testinden (MOT testleri) elde edilen bilgilere dayanarak verildi. Devrim niteliğindeki BMW i3'ün elektromobilite için yeni tasarlanmış ve karbondan yapılma hem hafif hem güçlü yolcu bölümü konsepti tüm dünyada gazetecilerin takdirini topladı. 

Örneğin, ulusal ve uluslararası tasarım ödüllerinin yanı sıra otomobil, yenilikçi teknolojik konsepti ile "auto, motor und sport" dergisi tarafından "Paul Pietsch Prize" ödülüne layık görüldü. BMW i serisinin diğer modeli olan hibrid spor otomobil BMW i8, "Auto Zeitung" dergisi tarafından "Auto Trophy" ödülüyle onurlandırıldı. 

Okuyucular BMW i8'i hem "En İyi Yeni Otomobil" hem de "En İyi Elektrikli/Hibrid Otomobil" seçti. BMW M3 Sedan ve BM M4 Coupé'nin çifte zaferi BMW'nin spor modelleri daima benzersiz sürüş keyfi ile eş değer olmuştur. Haziran 2014'teki pazar lansmanından sonra iki yüksek performans modeli BMW M3 ve BMW M4 (ortalama yakıt tüketimi 8,8-8,3 litre/100km; ortalama CO2 emisyonu: 204-194g/km)* otomobil dergileri okurları tarafından bir numaraya yerleştirildi. 

Her iki model de "sport auto" tarafından verilen "sport auto Award 2014"ü kazanmanın yanı sıra "Auto Bild Sportscars" tarafından "Yılın Spor Otomobilleri" ödülüne layık görüldü. Spor otomobil tutkunlarının kararı netti. BMW M3 ve BMW M4 Coupé, 431bg (317kW) motor gücüyle son derece etkileyici. 

Boş DIN ağırlığı 1497kg olan BMW M4 Coupé, hem performans hem de yüksek verimlilik konusunda liderliğini ortaya koyarken, maksimum sürüş dinamikleri ve günlük kullanıma elverişli yapısıyla da göz dolduruyor. Otomobilin hafif yapısı karbon kullanımına ve BMW'nin bu güçlü ama hafif malzemeyi kullanmaktaki global öncülüğüne dayanıyor. Otomobil bağlantısı alanındaki teknolojik liderlik bir kez daha onaylandı 

 Geçen yıl olduğu gibi 2014 yılında da BMW ConnectedDrive, "Computer Bild" dergisi okurları tarafından akıllı otomobil bağlantısı alanında "Altın Bilgisayar" ödülünü kazandı. Dergi, yan yayınları "Computer Bild Spiele", "Audio Video Foto Bild" ve computerbild.de sitesi ile Avrupa'nın en yüksek tirajlı bilgisayar dergisi. 

BMW ConnectedDrive, "connect" dergisi okurları tarafından "Otomobil Bağlantısı" kategorisinde "connect Topluluğu 2014 Ödülü"ne layık görüldü. Dergi, açıklamasında, sistemin bu ödülü kazanmasında trendleri belirleyen, öncü yapısının katkısından bahsetti. 

Yaklaşık 100.000 okurun oyuyla elde edilen bu başarı, BMW'nin otomobil bağlantısı alanındaki liderliğini ortaya koydu. Okurların hem otomotiv hem de bilgisayar alanındaki yetkinlikleri, bu ödülleri daha da değerli kılıyor. 

Otomobil dergisi "auto, motor und sport"un 42.700 okuru ve ünlü bilgisayar dergisi "CHIP" kararlarını verdi: "Otomobil Bağlantısı Ödülü", "Destek Sistemleri" kategorisinde BMW sürücü destek sistemi Sürücü Asistanı Plus'a, "Kullanım Konseptleri" kategorisinde ise BMW Head-Up Display'e gitti. "Auto Bild" ve "Computer Bild", BMW ConnectedDrive'ın sunduğu multimedya ve eğlence çözümlerine "Bağlantılı Otomobil Ödülü"nü verirken, üstün yenilikçi yapısı ile trafik bilgilendirme sistemi RTTI'yı "Öncülük Ödülü"ne layık gördü.

Hiç yorum yok