Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ FİAT DOBLÒ İLE AMERİKAYA

Yeni Fiat Doblò Bursa’dan ABD’ye 6.500 kilometre yol kat ederken, Avrupa ve Amerika’da izleyeceği rotada otomobilseverlerle bir araya gel...

Yeni Fiat Doblò Bursa’dan ABD’ye 6.500 kilometre yol kat ederken, Avrupa ve Amerika’da izleyeceği rotada otomobilseverlerle bir araya geliyor. 

Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilip dünyada yaklaşık 80 ülkeye ihraç edilen Yeni Fiat Doblò çok özel bir projeyle Avrupa ve Amerika’daki otomobilseverlerle buluşuyor. 

Bursa’dan yola çıkan Yeni Fiat Doblò, karayoluyla Avrupa’da 7 şehir ve ABD’de 7 eyaleti ziyaret ederek, Fiat Chrysler Automobiles’in (FCA) Detroit- Auburn Hills’deki merkezine ulaşacak. 

AutoBest Jüri Üyesi, deneyimli gazeteci Okan Altan tarafından gerçekleştirilen seyahatte, Yeni Fiat Doblò toplam 6.500 kilometre yol kat edecek. ABD ve Kanada pazarlarında RAM markası altında ProMaster City ismiyle satışa sunulan aracın yolculuğu boyunca geçtiği şehirlerden izlenimler, FCA Italy SpA’in Londra’daki merkezinden detaylar ile Okan Altan’ın yol boyunca gerçekleştirdiği röportajlar www.dobloamerikaya.com adresindeki web sitesinden otomobil tutkunları ve seyahat meraklılarıyla paylaşılıyor.

Web sitesinde ayrıca Yeni Fiat Doblò’nun ziyaret ettiği şehirler tanıtılırken, gezilecek yerler, tarihi mekanlar ve çeşitli lezzet durakları hakkkında da bilgiler veriliyor. 19 Ocak tarihinde Bursa’daki Tofaş fabrikasından yola çıkan Doblò, Avrupa’da Türkiye dahil 7 günde 7 ülke gezecek ve sırasıyla Belgrad, Zagrep, Lübyana, Torino ve Paris’ten geçerek Londra’ya ulaşacak. 


7 günde 4.000 km yol yapacak Fiat Doblò, Londra’dan denizyoluyla ABD’ye ulaşacak. ABD’de ise Baltimore, Washington, Atlantic City, New York, Pittsburgh, Cleveland’ı ziyaret edecek olan PromasterCity, Amerika kıtasında da 2.500 kilometre yol kat edip son olarak Detroit’teki FCA Genel Merkezi’ne varacak.

 “Doblo Amerika’ya” projesiyle ilgili bilgi veren Fiat Pazarlama Müdürü Özgür Süslü, “Bildiğiniz gibi, hafif ticari araç pazarının en çok tercih edilen modeli Fiat Doblò’yu yenileyerek, RAM markası altında PromasterCity adıyla otomotivin kalbi ABD’ye ihraç etmeye başladık. 

Şubat ayının başında uluslararası basın test sürüşü gerçekleştirilecek olanYeni Fiat Doblò da eş zamanlı olarak Türkiye ile birlikte Avrupa pazarında satışa sunulacak. Doblò’yu ihraç edileceği pazarlarda daha yakından tanıtmak, dünya çapında eriştiği başarısının altını çizmek ve bir anlamda gücü ve dayanıklılığını ortaya koymak amacıyla, Bursa’dan ABD’ye yolculuğunu sembolize eden bu projeyi geliştirdik. 

Yeni Fiat Doblò, değerli gazeteci Okan Altan’ın deneyimiyle farklı iklim koşullarında Avrupa ve Amerika’da toplan 6.500 kilometre yol kat ederek, varış noktası olan FCA’in Detroit’teki merkezine ulaşacak. Projeye özel hazırladığımız www.dobloamerikaya.com web sitesinden takip edilen Yeni Fiat Doblò’nun yol hikâyesinin, otomobil ve seyahatseverlerin büyük ilgisini çekeceğini inanıyoruz.” dedi. (arabam)

Merhum Vehbi Koç'un ‘Türk insanını otomobil sahibi yapma' vizyonuyla 1968 yılında temelini attığı Tofaş, sektörün gelişiminde hep öncü oldu ve önemli roller üstlendi. Tofaş, bugün uluslararası pazarlara sunduğu araçlarla, Türkiye'yi küresel ölçekte başarıyla temsil ediyor. 

Bursa'nın 2., Türkiye'nin ise 6. büyük sanayi kuruluşu olan Tofaş, yılda 400 bin araçlık üretim kapasitesine ve 6.300 çalışana sahip. 350 bin m2'si kapalı toplam 1 milyon metrekare alan üzerinde faaliyet gösteren Tofaş, Türkiye'nin hem binek otomobili hem de hafif ticari araç üreten tek otomotiv şirketi. 

Fiat Chrysler Automobiles'in küresel stratejisinde kilit bir rol üstlenen Tofaş, ürettiği araçları Singapur'dan Latin Amerika'ya, yani dünyanın bir ucundan diğerine ihraç etmesi, aslında Türkiye ekonomisine ve sektöre yarattığı katma değerin artarak devam ettiğini bir kez daha gösteriyor. 

 Koç Holding ve Fiat Chrysler Automobiles'ın eşit hissedar olduğu Tofaş, günümüzde Fiat'ın Avrupa'daki ikinci büyük Ar-Ge merkezi olarak ulaştığı başarıyı tüm Doblò serileri ile kanıtladı. İlk yılında 100 bin adetle rekora imza atan Fiat Doblò üretiminin %90'ı 43 ülkeye ihraç edildi. 2001'de tüm Avrupa ülkelerine gönderilen Doblò, Tofaş'ın toplam ihracatının %83'ünü oluşturdu. 

Türkiye'de zorlu bir dönemde ülke ekonomisine önemli katkı sağladı. İhracat şampiyonu, yılın ticari aracı gibi başarılara imza atarken, Tofaş'ın en çok satan modellerinden biri oldu. Bugüne kadar 1,4 milyon adet Doblò üretildi, bu araçların 1 milyon adedi, dünyanın 80'den fazla ülkesine ihraç edildi. 

 Fiat Auto'nun dünyada ilk kez bir modelinin üretimini İtalya dışında tek bir ülkede gerçekleştirme kararıyla, Doblò'nun üretimine 2000 yılının Eylül ayında başlanmıştı. 

 Fikri ve sınai mülkiyet hakları Tofaş'a ait olan proje sürecinde, Tofaş Ar-Ge Merkezi büyük sorumluluklar üstlendi. Tofaş Bursa Fabrikası'nda, Minicargo projesi kapsamında Fiat, Citroen, Peugeot markalarının, Yeni Doblò projesi kapsamında ise Fiat, Opel ve Vauxhall markalarının üretimi sürüyor. 

 Dünya ile rekabet edebilen Tofaş, 2013 yılında içinde Amerika projesinin de yer aldığı 360 milyon dolarlık yatırımla, pazara sunulduğu 2000 yılından bugüne, ihracat şampiyonu olmasının yanında defalarca uluslararası platformlarda yılın ticari aracı ödülü ve çevre ödülü almış olan Doblò'nun 4'üncü kez yenilenmesi için artık çalışmalarını tamamladı... 

 Süregelen yatırımlarının haricinde sadece yeni üreteceği modelleri için 1.4 Milyar dolara ulaşan toplam yatırımla Tofaş, öncelikle Doblò'nun yeniledi. 

Ve şimdi ise; Türk otomotiv sanayisinde önemli bir başarıya daha imza atıyor, Türkiye'nin küresel ticari araç üretim üssü haline gelmesinde kilit rol üstlenen Doblò modelinin ABD ve Kanada ihracatına başlıyor. Otomotivin beşiği, sektörün ana oyuncusu Amerika'ya araç geliştirip ihraç etmeye başlayan Tofaş, Doblò Amerika modelini Bursa Fabrikası'ndan 3 Aralık 2014 tarihinde yapılan törenle uğurladı. 

 Koç Holding, Fiat-Chrysler Automobiles ve Tofaş üst düzey yöneticileri ile çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu törenle Kuzey Amerika'ya yolcu edilen Fiat Doblò, Amerika'da “Ram” markası altında “ProMaster City” ismiyle satışa sunulacak. Doblò'nun Amerika pazarı için üretilip ihracatının başlaması, gerek Tofaş, gerekse Koç Grubu ve Fiat Chrysler Automobiles için önemli bir fırsatı ifade ediyor.

 Doblò bir anlamda Tofaş'ın bugünkü ve gelecekteki gücünü temsil ederken; Amerika pazarına ihracat, şirket tarihinde bir kilometre taşı olmasının yanı sıra Tofaş'ın ‘Dünya Klasında Üretim' standartlarındaki yetkinliklerini de gösteriyor. Tofaş'ın mühendis ve işçilerinin emekleriyle, şimdiye kadar ürettilmiş en güçlü, en sağlam ve en verimli Doblò olan Yeni Doblò'da yerlilik oranını da, motor ve şanzıman haricinde %76'lara ulaştırıldı. 

Dünyanın en zorlu ve büyük pazarlarından Kuzey Amerika'ya 2021 yılına kadar 175 bin araç gönderecek olan Tofaş, şimdi ise bu yeni Doblò'yu “Doblo Amerika'ya” isimli bir dayanıklılık sürüşüne çıkarıyor... 

Bursa'dan İstanbul'a, Sofya'dan Belgrad'a, Ljubljana'dan Torino'ya, Paris'ten Londra'ya karadan, kış koşullarında, neredeyse hiç durmadan devam edecek olan yeni Doblò sürüşü, ABD'de ise Doblò Amerika modellerinin Kuzey Amerika'ya ayak bastığı Baltimore limanından Washington DC'ye, Atlantic City'den New York'a ve sonra Pittsburgh ile Cleveland üzerinden Detroit'e Fiat Chrysler Automobiles'in Auburn Hills Merkezine ulaşacak. 

7 ülke, 7 eyalet ve 7 binden fazla kilometre yolun geçilerek yeni Doblo'nun Amerika serüveni, www.DobloAmerikaya.com isimli özel bir internet sitesi üzerinden takip edilecek... 

 14 yıldır sağlamlığını, kullanışlılığını, ekonomisini ve performansını tüm kullanıcılarına yaşatmış olan Doblò, yeni nesline geçerken, “Doblo Amerika'ya” yolculuğuyla bir kez daha tüm kabiliyet ve niteliklerini sergilemiş olacak.

Hiç yorum yok