Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

VOLVO XC90 T8 TANITILDI

Volvo, yeni XC90’ın T8 logosunu taşıyan 405 bg gücünde ve şarj edilebilir modelinin tanıttı.  Bir şehir otomobilinden daha düşük CO2 emi...

Volvo, yeni XC90’ın T8 logosunu taşıyan 405 bg gücünde ve şarj edilebilir modelinin tanıttı. 
Bir şehir otomobilinden daha düşük CO2 emisyonuna sahip ve Volkswagen Golf GTI ile baş edebilecek kadar da hızlı olan yeni SUV’u Volvo “Elektrikli, hibrit ve performans otomobillerinin bir karşımı” olarak tanımlıyor. 
İlk olarak önde konumlandırılmış benzinli motordan başlayalım. 322 bg gücündeki motorun maksimum torku ise 400 Nm. Kompresör ve turbonun birlikte kullanıldığı motor sekiz ileri otomatik şanzıman ile kombine edilmiş. 

Arka aksta ise gücünü bu iki tekerleğe gönderen 83 bg güç ve 241 Nm tork üreten bir elektrik motoru bulunuyor. Bu motorun ihityacı olan elektriği ise bataryalar ise şaft tüneline yerleştirilmiş. XC90’ın en başından beri yüksek teknolojiyi kullanabilecek şekilde tasarlandığını belirten Volvo, kranka yerleştirilmiş bir marş motoru kullanmış. 

Bu, istenildiği takdirde otomobili elektrikliden, hibrit otomobile dönüştürüyor ve 149 Nm ekstra tork sağlıyor. Volvo XC90 T8, kullanıcısına üç farklı mod sunuyor. İlk çalıştırmada hibrit bir seçeneği aktif olurken kullanıcı isterse 40 km menzile sahip olan elektrikli modunu seçebiliyor.

 “Power” seçeneği ile otomobilin sahip olduğu iki motor birlikte çalışıyor ve kullanıcının emrine 405 bg ve dört tekerlekten çekiş sistemi sunuluyor. XC90’da sunulan “Save” modu ile otomobil bataryaları kapatarak, depoladığı elektriği daha sonra kullanmak için saklıyor veya şarj ediyor. akşam

Hiç yorum yok