Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ SKODA FABİA COMBİ PARİSTE TANITILDI

Yeni Skoda Fabia’nın station gövdeli versiyonu da gün ışığına çıktı. Fabia Combi bu haftaki Paris Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtılacak.  ...

Yeni Skoda Fabia’nın station gövdeli versiyonu da gün ışığına çıktı. Fabia Combi bu haftaki Paris Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtılacak. 


HB modeli gibi Combi de VisionC konsept modelinden hatırlanacak tasarım detaylarına sahip. 4257 mm’lik uzunluk, 1732 mm genişlik ve 1467 mm yüksekliğe sahip olan yeni model, eskisinden her anlamda daha büyük bir otomobil. 5 mm daha uzun olan aks aralığı ve 30 mm genişletilen iz açıklıkları da otomobilin büyüyen boyutlarına eşlik ediyor. 
Selefinden 25 lt daha büyük olan bagaj hacmi ise 530 lt’ye kadar yükselmiş. Arka koltuklar katlandığındaysa hacim 1395 mm’ye yükseliyor. Uzunluğu 1550 mm’ye kadar olan eşyaları taşıyabilen Fabia Combi’nin yükleme kenarı yerden 611 mm yüksekte. 

Bu da yükleme-boşaltmayı kolaylaştıracak bir değer. Yeni Fabia Combi’nin motorları, bir önceki versiyondan yüzde 17 oranında daha verimli. Bu gelişme hem yeni motorların verimliliğinden hem de düşürülen ağırlıktan kaynaklanıyor. 

1.0 lt’lik üç silindirli modelin ağırlığı 1004 kg’ye kadar inmiş durumda. Bu da önceki versiyondan 55 kg daha hafif olduğunu gösteriyor. 

Üç benzinli ve üç dizel motora sahip olacak Fabia Combi, start/stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemleriyle de donatılmış durumda. Benzinli motorların güç aralıkları 75-110 HP’yken dizeller ise yine 75 HP’den başlıyor ve 105 HP’ye kadar ulaşıyor. 

Manuel ve DSG otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olan Fabia Combi’nin en ekonomik modeli olan Greenline’da egzoz emisyonu 82 g/km’ye kadar iniyor. Bir önceki nesliyle 1.1 milyon adet satılan Fabia Combi’nin yeni versiyonu Ocak 2015’ten itibaren Avrupa pazarlarında satılmaya başlayacak.

Hiç yorum yok