Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ BMW X6 DİZEL XDRİVE30D ARALIKTA TÜRKİYEDE SATIŞTA

Yeni BMW X6, aralık ayıyla birlikte 258 HP’lik 3.0 lt sıralı altı silindirli dizel motorlu xDrive30d modeliyle Türkiye’ye gelecek.  ...

Yeni BMW X6, aralık ayıyla birlikte 258 HP’lik 3.0 lt sıralı altı silindirli dizel motorlu xDrive30d modeliyle Türkiye’ye gelecek. 

X6’nın tasarımı, bir BMW X modelinin sağlamlığını ve çok yönlülüğünü, markanın coupe modellerine özgü sportif şıklığıyla bir araya getirirken, donanım paketleri yeni modelin özgün stilini daha da öne çıkarıyor. 

M Sport paketi ise aracın dinamik karakterini gözle görülür şekilde etkileyen, özel olarak seçilmiş ayrıntılar içeriyor. BMW X6 BMW X6 X6’nın bagaj kapasitesini 580 lt’den 1525 lt’ye kadar artıran (önceki modelden 75 lt daha fazla) 40/20/40 oranında katlanan arka koltuklar işlevselliği daha da geliştiriyor. 




BMW X6’nın dikkat çekici şekilde artırılmış performansına eşlik eden özellikler arasında; ortalama yakıt tüketiminde yüzde 22’ye kadar tasarruf sağlayan BMW TwinPower Turbo teknolojisi, standart olarak sunulan sekiz ileri Steptronic şanzıman, ağırlıktan tasarruf sağlayan optimize ve gelişmiş aerodinamik özellikler yer alıyor. 
Standart ve sürekli aktif durumda akıllı dört çeker sistemi olan xDrive; gereken durumlarda çekişi, hareket yönü dengesini ve viraj dönüş dinamiklerini optimize ediyor. 

Gelişmiş dinamik özellikler için xDrive opsiyonel olarak dinamik performans kontrolü dahil olmak üzere adaptif süspansiyon paketleriyle de birleştirilebiliyor. Comfort, Sport ve Sport+ ayarlarının yanı sıra, orta konsol üzerinde yer alan sürüş deneyimi kontrolü de sürücünün Eco Pro modunu etkinleştirebilmesini sağlıyor. 

Eco Pro modunda; motor yönetimi, hızlanma tepkisi ve şanzıman özellikleri; yakıt verimliliğini, düşük devirli sürüş tarzını destekleyecek şekilde sistematik olarak uyarlıyor. Aynı zamanda bu mod, ekstra verimlilik sunan bir enerji yönetimi için klima kumandası, ısıtmalı koltuklar ve ısıtmalı dış aynalar gibi elektrikle çalışan fonksiyonları da programlıyor. 

Yeni X6’nın teknolojk özelliklerinden biri de fren fonksiyonlu hız sabitleme sistemi. Bu kamera tabanlı sürücü yardım sistemi, otomobil 70 km/s’nin üzerindeki hızlarda ilerlerken istendiği zaman kullanılabilecek şerit terk uyarısı özelliğini içeriyor. Şerit terk uyarısı, sürücünün istem dışı olarak bulunduğu şeridin dışına çıkması durumunda, gösterge panelinde görüntülenen görsel bir sinyalle ve direksiyonu titreterek sürücüyü uyarıyor. 

Bu pakete aynı zamanda fren fonksiyonlu yaya ve çarpışma uyarısı sistemi de dahil. Sistem, maksimum 60 km/s’ye kadar, önde seyreden otomobilleri ve aynı zamanda otomobilin hareket yönündeki çarpışma potansiyeli bulunan yayaları algılıyor. X6’nın yürüyen aksam paketleri ile sportiflik ve konfor seviyesi istenildiği kadar artırılabiliyor. 

Dinamik adaptif süspansiyon paketinin bir parçası olarak, aktif yana yatma dengesi özelliği ile birlikte sunulan dinamik performans kontrolü, otomobilin sportif kullanım özelliklerini daha da geliştiriyor. 

Konfor adaptif süspansiyon paketi ve spor sürüşe yönelik süspansiyon ayarı sunan Adaptif M süspansiyon kapsamında arka akstaki havalı süspansiyon ve dinamik amortisör kontrolü sayesinde sürüş konforunda ekstra artış elde edilebiliyor. 

X6’nın Türkiye’ye gelecek olan xDrive30d versiyonu, 258 HP güce ve 560 Nm torka sahip. 230 km/s maksimum hızı ve 6.7 sn’lik 0-100 km/s hızlanmasıyla son derece performanslı olan X6, 2140 kg’lik ağırlığına rağmen sadece 6.0 lt/100 km ortalama tüketimle yetiniyor.automagg

Hiç yorum yok