Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

TÜVTÜRK MOTOSİKLET İSTASYONLARINA İZMİR DE EKLENDİ

TÜVTÜRK, İzmir’deki ilk, Türkiye genelindeki beşinci Motosiklet Muayene İstasyonu’nu hizmete açtı Motosiklet kullanıcılarının muayene işle...

TÜVTÜRK, İzmir’deki ilk, Türkiye genelindeki beşinci Motosiklet Muayene İstasyonu’nu hizmete açtı Motosiklet kullanıcılarının muayene işlemlerini daha kolay yapabilmesini ve böylece trafik güvenliğini artırmayı hedefleyen TÜVTÜRK, sadece motosikletlere özel istasyonlarını ihtiyaç duyulan bölgelerde açmaya devam ediyor. 

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK, motosikletler için başlattığı çalışmasına bir yenisini ekledi. Sadece motosikletlere hizmet veren İstanbul’daki iki, Antalya ve Fethiye’deki birer motosiklet muayene istasyonuna şimdi İzmir’i de ekledi. 

 İstasyon Konak’ta İzmir Konak’ta Şehitler Caddesi üzerinde (Alsancak Stadı yakınlarında) bulunan motosiklet istasyonunda motosikletlere özel cihazlar bulunuyor ve motosiklet konusunda uzman teknisyenler görev yapıyor. 

Hem randevulu hem de randevusuz hizmet verecek olan istasyon için motosiklet sahipleri, www.tuvturk.com.tr internet sitesinden veya 0850 222 88 88 numaralı çağrı merkezinden randevu alabilecek. TÜVTÜRK’ün, İzmir sınırlarında bulunan Aliağa, Bergama, Bornova, Çiğli, Gaziemir, Ödemiş, Tire ve Torbalı Araç Muayene İstasyonları ve gezici muayene istasyonlarında da motosiklet muayenesi hizmeti verilmeye devam edecek. 

 Diğer motosiklet istasyonları büyük ilgi gördü Daha önce İstanbul, Antalya ve Fethiye’de hizmete giren motosiklet istasyonlarının, büyük ilgi gördüğünü söyleyen TÜVTÜRK Genel Müdür’ü Kemal Ören, “TÜVTÜRK olarak özellikle, motosiklet kullanımının yaygın olduğu bölgelere, sadece motosiklet muayenesi hizmeti veren istasyonlar kurarak, kullanıcılara kolaylık sağlamayı hedefliyoruz. İzmir ve çevresine hizmet vermeyi amaçladığımız bu istasyonumuz da bunlardan biri. 

İzmir için ilk olan bu istasyonumuz, motosiklet kullanıcılarına önemli oranda kolaylık sağlayacak. Özellikle, Konak gibi işlek ve ulaşımı kolay olan bir bölgede konuşlandırılmış olması da ayrıca bir fayda sağlayacak. 

Motosiklet sahipleri, randevu alarak geldikleri takdirde, 10-15 dakika gibi kısa bir süre içinde, muayenelerini tamamlayabilecek” diye konuştu. 1.8 Milyon motosiklet muayenesiz Ülkemizdeki kanunlara göre 100 cc motor gücünün altında olanlar da dahil tüm motosikletler, ilk üç yılın sonunda ve sonrasında her iki yılda bir periyodik araç muayenesine gelmek zorunda. 

Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre 2013 yılı verilerinde ülkemizde yaklaşık 2.2 milyon motosiklet bulunurken, 1.8 milyon motosikletin muayenesi bulunmuyor. Muayenesiz motosikletler trafikten men edilebiliyor Motosiklet muayenesini zamanında veya hiç yaptırmamanın birçok yasal yaptırımı bulunuyor. 

Yol kontrollerinde muayenesiz olduğu tespit edilen motosikletler için trafik cezası düzenleniyor ve bu motosikletler trafikten men edilebiliyor.

Hiç yorum yok