Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ RENAULT KOLEOS 2016 DA YOLLARDA OLACAK

Renault tarafından tasarlanan ve Nissan tarafından geliştirilerek 2007 yılında piyasaya sürülen Koleos kompakt SUV modeli, 2011 yılında geç...

Renault tarafından tasarlanan ve Nissan tarafından geliştirilerek 2007 yılında piyasaya sürülen Koleos kompakt SUV modeli, 2011 yılında geçirdiği makyaj operasyonunun ardından dahi hiçbir zaman başarılı satış rakamlarına ulaşamamıştı. 

Renault, kötü satış rakamları nedeniyle 2010 yılında araç makyajlanmadan önce Koleos modelini İngiltere pazarından tamamen kaldırdı. Peki Renault büyük bir başarısızlığa uğrayan bu modeli neden tekrar piyasaya sürüyor? 

Renault Avustralya Genel Müdürü Justin Hocevar ünlü otomobil dergisi Car Advice’a verdiği demeçte “Renault Koleos modeli artık biraz eskidi. Bu model artık yaşam döngüsünün son aşamasına geldi diyebiliriz. Ancak yeni Koleos modeli için verebileceğimiz en erken tarih 2016 yılıdır.” Dedi. 

Ayrıca üst düzey Renault yetkilisi Hocevar, yeni Renault Koleos modelinin kardeş şirket Nissan’ın X-Trail modeli ile birçok benzerlik taşıyacağını da açıkladı. Her ne kadar henüz yeni Renault Koleos’un karoserinin altında neler olacağı resmi olarak belli olmasa da araçta Nissan’dan alınan standart önden çekiş sistemi ve opsiyonel olarak sunulacak dört tekerlekten çekiş sistemi yer alması bekleniyor. 

Araçta sunulacak benzin ve dizel 4 silindirli motor seçeneklerinin standart olarak 6 vitesli manuel şanzımanla sunulacağı bilinirken, opsiyonel olarak Xtronic CVT şanzıman seçeneğinin sunulacağı tahmin ediliyor. 

Henüz önünde 2 yıl gibi uzun sayılacak bir süre bulunsa da yeni Koleos, güçlü Japon rakiplerine karşı oldukça zorlu bir mücadele vermek zorunda kalacak. Öyle ki eğer Renault, Koleos modeli ile kompakt SUV pastasından pay almak istiyorsa fiyatını özellikle Nissan’ın X-trail modelinden daha altta tutmalı.(arabalar)

Hiç yorum yok