Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MERCEDES CLA İLE KOMPAKT OTOMOBİL PAZARINA İDDİALI BİR GİRİŞ YAPTI

Otomotivde lüksün sembolü olarak gösterilen Mercedes-Benz, yeni modelleriyle ağırbaşlı tasarım anlayışından tamamen kurtuldu.  Mark...

Otomotivde lüksün sembolü olarak gösterilen Mercedes-Benz, yeni modelleriyle ağırbaşlı tasarım anlayışından tamamen kurtuldu. 


Markanın spor sedan modeli CLS ile başlayan bu yenilikçi hamle, kompakt boyutlara da indi ve ortaya CLA çıktı. Tasarımıyla dikkat çekiyor 

Markanın A Serisi temelinden geliştirdiği bu araç, dikkat çekici tasarımı ve sportif sürüş özellikleriyle genç tüketicileri bir anda kendine bağlamayı başardı. Markanın, Renault ortaklığı sonucunda kullanmaya başladığı küçük hacimli dizel ünite ve otomatik vites seçeneklerini bir araya getiren CLA 180 CDI, bu hafta konuğumuz oldu. 

Fiyatı 116 bin liradan başlıyor Eco Start/Stop, çar­pış­ma ön­le­me yar­dım­cı­sı, kon­san­tras­yon kay­bı ön­le­yi­ci, ESP, ön/yan/per­de ve sü­rü­cü diz ha­va yas­tık­la­rı gi­bi son de­re­ce zen­gin bir do­na­nım­la sa­tı­lan ara­cın baz mo­de­li (Style) 116 bin 700 li­ra­lık eti­ke­te sa­hip. CLA 180 CDI ise 125 bin 800 li­ra­dan baş­lı­yor.

İç mekan kardeşiyle aynı Ara­cın iç me­ka­nın­da da, spor­tif çiz­gi­le­rin de­vam et­me­si mem­nun edi­ci. Yu­var­lak ha­va gi­riş­le­ri, kar­bon kap­la­ma­lar, spor­tif di­rek­si­yon gi­bi de­tay­lar öne çı­kı­yor. Tek par­ça spor kol­tuk­lar ve kol­dan ku­man­da­lı vi­tes be­ğen­di­ği­miz ay­rın­tı­lar ara­sın­da. A Se­ri­si­’y­le ta­ma­men ay­nı olan iç me­kan­da, son­ra­dan ta­kıl­mış iz­le­ni­mi ve­ren bü­yük ek­ran dı­şın­da her şey yer­li ye­rin­de. 

Ara­cın ar­ka kol­tuk­la­rı, uzun boy­lu­lar için çok uy­gun de­ğil. 205 kilometre sürate çıkıyor Araç bize Renault imzalı dizel motorla konuk oldu. 1.5 litrelik dizel ünite, 109 beygir güç ve 260 nm tork üretiyor. 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla (7G-DCT) kombine edilen motor, performanstan çok tasarruf arayanları memnun ediyor. İlk 3 vites kısa tutulmuş Marka, motoru CLA’da kullanmak için bir dizi geliştirmeler yapmış. 

Bu sayede performans verileri, 1.5 tonu bulan ağırlığa rağmen yeterli seviyede. Araç 0-100 km/s ivmelenmesini 11.9 saniyede tamamlıyor. Motorun ilk 3 vitesi oldukça kısa tutulmuş. Fakat uzun yolda motorun davranışları yüksek hacimli üniteleri çok da aratmıyor. 

Zaten Mercedes-Benz’in belirlediği saatte 205 kilometrelik maksimum hız da, küçük hacimli motordan beklenmeyecek kadar yüksek. Ortalama tüketim 4.2 litre Şanzımanın performans kadar tüketime de katkısı büyük. Fabrika verilerine göre ortalama tüketim 4.2 litre. 50 litrelik depoyla menzil yaklaşık 1200 kilometre. 

Biz ise denemelerimizde 5.8 litrelik ortalamayı tutturduk. Aracın yol tutuş özellikleri, sert ayarlı süspansiyon sayesinde oldukça başarılı. Süspansiyon sistemi, küçük darbeleri emmekte acele etmese de uzun yol konforu başarılı seviyede. Fakat bu aracın bir E veya C Serisi olmadığı unutulmamalı. 

 Arka tasarım çok farklı Yeni nesil A Serisi’yle aynı yüzü taşıyan CLA, arkaya doğru kardeşinden ayrılıyor. Arka tasarıma bakıldığındaysa adeta küçük CLS karşımıza çıkıyor. Bu tasarımın çok farklı göründüğü bir gerçek. Konuğumuzdaki Urban paketi de bu görüntüyü sportif tamponlar ve egzoz çıkışlarıyla destekliyor. 470 litrelik bagaj hacmi beklentileri karşılayacak kadar geniş.bugün

Hiç yorum yok