Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ SKODA FABİA GÖRÜNTÜLENDİ

Volkswagen Grubu bünyesinde bulunan Skoda B segmenti modeli Fabia’yı yenileyerek yıl sonunda satışa sunma hazırlıkları yapıyor.  Çek...

Volkswagen Grubu bünyesinde bulunan Skoda B segmenti modeli Fabia’yı yenileyerek yıl sonunda satışa sunma hazırlıkları yapıyor. 

Çek otomobil üreticisi bu habere bir basın açıklamasında yer vermişti. Markanın beklenen modeli Avrupa’da süper mini klasmanında önemli bir rol oynuyor. 

Yeni Fabia geçtiğimiz gün Almanya’da bulunan ünlü Nurburgring pistinde test sürüşleri sırasında görüntülendi. Yoğun kamuflaj altında piste çıkan yeni Skoda’nın tasarım çizgilerini anlamak buna rağmen pek de zor olmadı. 

Daha belirgin bir hal alan ön ızgara başta olmak üzere araç, basit ve düz hatları ile gerçek bir Orta Avrupalı görünümü kazanmış. Skoda Fabia’nın 5 kapılı versiyonu her ne kadar tasarım olarak henüz abileri Rapid ve Octavia modellerinin yanına yaklaşamasa da büyük bir gelişme gösterdiği söylenebilir. 

Yeni Skoda Fabia’da herhangi bir sportif çizgi bulmak ise mümkün değil. Çek markanın bu çizgileri performans modeli Fabia vRS’de, ulaşılabilirlik ve pratiklikle birleştirmesi bekleniyor. Skoda’nın yeni Fabia modelinde en cezbedici özelliğinin ise 350 litreye yakın olacak bagaj hacmi olması bekleniyor. 

Aracın iç mekanının da şaşırtıcı biçimde geniş olacağı da dedikodular arasında. Tamamen yeni bir platform oluşturmaktansa mevcut PQ24 platformunu yeniden tasarlayan üretici, böylelikle aracın geliştirme maliyetini azaltmayı başarmış. 

Motor seçeneklerinin de değişeceği yeni Fabia modelinde ilk olarak 1.2 litrelik benzinli motor yerine makyajlı Polo’da da konumlandırılan 1.0 litrelik benzinli motor seçeneği sunulacak.(arabalar)

Hiç yorum yok