Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

HONDA S660 ROADSTER GELECEK YIL ÜRETİLMEYE BAŞLANACAK

Ufak motorlu küçük roadster otomobil severlere müjde! Japon otomobil üreticisi Honda, geçtiğimiz yıl Tokyo Otomobil Fuarı’nda sergilediği k...

Ufak motorlu küçük roadster otomobil severlere müjde! Japon otomobil üreticisi Honda, geçtiğimiz yıl Tokyo Otomobil Fuarı’nda sergilediği konsept modeli S660’ın üretimine gelecek yıl başlıyor. 
Markanın daha önceki ufak roadster modeli Beat’in izinden gidecek olan yeni Honda S660, aynı zamanda 1991-1996 yılları arasında Beat modelini de üreten Japon Yachiyo Endüstri şirketinin sahip olduğu Yokkaichi kentinde bulunan fabrikada üretilecek. 

Yachiyo şirketi Honda ile kontratlı olarak kei-car olarak adlandırılan ufak otomobiller üretiyor. Bu modeller arasında mevcut N Serisi hatchback yer alırken Life ve Vamos gibi ufak ticari araçlar da bulunuyor. Japon otomobil üreticisi Honda S660 concept modelinde ortada konumlandırılmış 0.66 litrelik turbo şarjlı 3 silindirli bir motor kullanmıştı. 

Honda araçta kullanılan bu düzenin “çevik ve dinamik bir sürüş ile birlikte inanılmaz bir istikrar” sağladığını belirtiyor. Aynı zamanda Honda CEO’su Takanobu Ito S660 roadster modeli ile ilgili: “Bu model oldukça hoş görünen ve Honda’ya özgü olan bir model çıkartan genç Honda mühendislerinin özgür düşüncelerini yansıtıyor. Mühendislerimiz tüm tutkularını ve teknolojilerini bu modelin geliştirilmesi için harcıyor.” açıklamasını yaptı. 

 Şu aşamada akla gelen ilk soru ise Japon otomobil üreticisinin S660 roadster modelini Avrupa’da satıp satmayacağı oluyor. Honda rekabetçi bir fiyat politikası izleyerek ufak, hafif, üstü açık ve ortadan motorlu bu otomobile dünyanın dört bir yanında kolayca alıcı bulabilir.(aravbalar)

Hiç yorum yok