Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

CİTROEN, DS3 VE DS3 CABRİO MODELLERİNİ GÜNCELLEŞTİRDİ

Citroen, DS3 ve DS3 Cabrio modellerini yeni özellikler ve teknolojiler ile güncelleştirdi. Lansmanından beri 300 bin adet satışı geçen bu m...

Citroen, DS3 ve DS3 Cabrio modellerini yeni özellikler ve teknolojiler ile güncelleştirdi. Lansmanından beri 300 bin adet satışı geçen bu modeller; yeni LED farları, aktif şehir frenleri ve BlueHDi motor seçenekleriyle daha da cazip hale getirilmiş. 

Numero 9 ve Wild Rubis konseptlerinden esinlenen farlar LED ve xenon modüllerini birleştiren bir yapıya sahip ve bu anlamda dünyada bir ilk. CITROEN DS3 Yeni farlar, 20 bin saatlik etkileyici ömürleriyle halojen lambalardan 20 kat daha dayanıklı. Ayrıca enerji tüketimi de yüzde 75′e kadar daha düşük. 

Renk seçenekleri de artırılan DS’de yeni 17 inçlik jant seçeneği dikkat çeken bir başka detay. DS3 ve DS3 Cabrio, bundan böyle tamamen Euro 6 normlarına uygun benzinli ve dizel motorlar kullanacak. 

BlueHDi 100 ve BlueHDi 120 adı verilen yeni dizeller sayesinde CO2 emisyonları yüzde 4 oranında azaltılmış. 100 HP’lik BlueHDI, sadece 79 g/km’lik emisyon değeriyle sınıf liderliğini elde ediyor. Bu modelim 3.0 lt/100 km’ye düşen tüketim değeri rakiplerini çok korkutacağa benziyor. 

120 HP’lik BlueHDi’nin tüketimi ise 3.6 lt/100 km. Benzinli motor seçenekleri ise 1.2 lt’lik 82 HP motorla başlıyor. ETG5 adı verilen otomatik şanzımanla donatılan bu motor 4.1 lt/100 km tüketime sahip. 155 HP ve 207 HP’lik turbo motorlar ise performans meraklılarına yönelik olarak geliştirilmiş. 

Yeni DS’ün bir diğer yeniliği de düşük hızdaki çarpışmaları önleyecek olan aktif şehir freni. Ön camın üstüne monte edilmiş kısa menzilli bir radar ile yoldaki hareketli ve sabit araçlar tanımlanabiliyor. 30 km/s hızın altında olası bir çarpışmayı engellemek için fren sistemini harekete geçiren sistem, küçük Citroen’e büyük güvenlik katıyor. 

Yeni modelde ayrıca opsiyonel olarak MyWay navigasyonsistemine entegre edilmiş geri görü kamerası da sunuluyor.(automagg)

Hiç yorum yok