Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

AVİS ZİPCAR İLE KAZAKİSTAN PAZARINA GİRİYOR

Binek otomobil dışında kamyon ve çekici de kiralayan Avis, 2012’de Kuzey Irak’la başlayan yurtdışı operasyonunu bu yıl Kazakistan’a da taşı...

Binek otomobil dışında kamyon ve çekici de kiralayan Avis, 2012’de Kuzey Irak’la başlayan yurtdışı operasyonunu bu yıl Kazakistan’a da taşıyacak. 
Araç parkını 20 bin adede çıkartmayı planlayan şirket, yıl içinde 'zipcar' markasıyla saatlik kiralama da yapacak. Türkiye'de operasyonel kiralama sektörünün en güçlü oyuncularından Avis, araç parkı ve büyüme oranlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. 

Uzun dönem kiralamada yüzde 20 ve üzeri büyüme gösterdiklerini vurgulayan Avis Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici, “5 yıl önceki rakamlara baktığımızda, pazar payımız uzun dönem kiralamada yüzde 5-6’larda iken, şimdi yüzde 10’a ulaştık. Şu anda sektörde ilk 3 firma arasında yer alıyoruz” açıklaması yaptı. 

Yaklaşan yaz sezonunu için hazırlıkların tamamlandığını belirten Ekici, “Günlük kiralama tarafında 2013 yılında yaklaşık 19 bin adede ulaşan kısa süreli araç kiralama pazarında, yaz sezonunda 6 bin 500 adetlik araç parkımız ile global araç kiralama markaları içerisinde pazar payımızı yüzde 38’e çıkararak sektör liderliğini sürdürdük. 

Uzun süreli kiralama tarafında ise 18 bin adetlik araç parkına ulaştık” diye konuştu. KAMYON DA KİRALANIYOR Binek otomobiller dışında yeni bir sektörde de hizmet verdiklerini açıklayan Ekici, “Operasyonel kiralamada portföyümüze ayrıca yeni bir ürün daha kattık. 

Ford Trucks işbirliği ile geçtiğimiz yıl temmuz ayında itibaren çekici ve kamyon kiralamaya başladık. Bu yıl kamyondaki hedefimiz 150 adet” dedi. “Hedefimiz 2014 yılında filo kiralamada 20 bin 600 araca ulaşarak sektördeki yüzde 10 oranındaki payımızı korumak” açıklaması yapan Ekici, “Tüm bu gelişmeler doğrultusunda filo kiralamada yılı yüzde 25 oranında bir ciro artışıyla kapatmayı planlıyoruz. 

Araç kiralamada yeni konseptlerle trend belirleyici özelliğimizi de yine koruyacağız. Müşterilerimizin seyahatlerinin devamlılığını sağlayan ve araç kiralamayı kolaylaştıran seyahat konseptlerimiz ve ürünlerimize yenilerini eklemek, yeni uygulamaları hayata geçirmek hedeflerimizden birkaçı” diye konuştu. 

1 MİLYON DOLARLIK GÜVENCE 
 “Üst segment araçları ulaşılabilir fiyatlarla sunduğumuz Avis Select ve Avis Prestige serilerimizin yanı sıra genç kullanıcılar için de premium segment araç kiralama imkanı sunan Genç Sürücü, zamandan ve paradan tasarruf ettiren “ Kolay Yakıt” ve olası hasarlara karşı 1 milyon dolara kadar güvence sağlayan “Süper Sorumluluk Sigortası” ile günlük araç kiralama pazarına öncülük ediyoruz” diye konuşan Ekici, “ Operasyonel filo kiralama tarafında ise 1500 farklı firmaya 75 noktada bulunan ofis ağımız ile hizmet vermekteyiz” bilgilerini verdi. 

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ 
Hizmet kalitesine büyük önem verdiklerine değinen Ekici, “Gerek operasyonlarda mükemmellik, gerek araçlarımızın yeniliği ve bakımlarının düzenli olarak yapılıyor olması, gerekse yaygın ofis ağımızla sektörde müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesi alanında rekabetin çok önünde yer alıyoruz. 

Geldiğimiz noktayı korumak ve müşteri memnuniyetini daha da artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sektöre yön veren yenilikçi uygulamalarla, müşterilerimizin araç kiralama deneyimlerini iyileştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

SEKTÖR KÜÇÜLMEYECEK 
Bu yıl otomotiv sektöründe daralma öngörülmesine rağmen kiralama sektöründe önemli bir küçülme beklemediklerini vurgulayan Ekici, “Kiralama sektörü hâlâ gelişmeye ve büyümeye oldukça elverişli bir alana sahip. Bizler bu yıl da sektörün kurumsallaşma, güçlü finansal yapı ve hizmet içeriği konularında önemli ilerlemeler kaydedeceğine inanıyoruz. 

Sektördeki araç sayısı da hızla artıyor. Beş yıl içinde sektördeki araç parkının iki katına çıkacağı öngörülüyor. Öte yandan son 10 yılda otomotiv sektöründe yaşanan değişim sonrası filo satışları gittikçe yükselmeye başladı. Toplam pazarda filoların payı büyük bir hızla artıyor" diye konuştu. 

SAATLİK KİRALAMADA YENİ MARKA GELİYOR 
Yakın coğrafyalarda yaptıkları yatırımlara, 2012 yılında Kuzey Irak ile başladıklarını belirten Ekici, “2014 yılında Kazakistan yatırımımızı hayata geçireceğiz. Türkiye çapında, operasyonel filo kiralama tarafında ise 1500 farklı firmaya 75 noktada bulunan ofis ağımız ile hizmet vermekteyiz. 

Ayrıca 2014 yılında dünyanın lider saatlik araç kiralama firması olan Zipcar markası ile çok yakında hizmet vermeye başlayacağız. Saatlik kiralamada daha çok şehir içinde ulaşım çözümleri arayan, hızlı bir şekilde araç kiralamaya ihtiyaç duyan yeni bir kitleyi hedefliyoruz” açıklaması yaptı. İnan Ekici, “ Türkiye’de ilk defa bizim tarafımızdan sunulan Türk Hava Yolları ile başlattığımız Fly&Drive konseptinin yanında, IDO ile Sea & Drive konseptine öncülük ettik. 

Turizm sektörünü desteklediğimiz diğer bir konseptimiz Stay & Drive ile de çeşitli otellerle işbirliği yaparak müşterilerimizin seyahatlerinin devamlılığını pratik bir biçimde sağlıyoruz” dedi.Akşam

Hiç yorum yok