Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MERCEDES A, B VE CLA MODELLERİ 1.5 LT DİZEL OTOMATİK ŞANZIMAN SEÇENEKLERİYLE TÜRKİYEDE SATIŞTA

Mercedes-Benz’in yeni nesil kompakt otomobilleri A-Serisi, Compact Sports Tourer segmentine yeni bir boyut getiren B-Serisi ile dört kapılı...

Mercedes-Benz’in yeni nesil kompakt otomobilleri A-Serisi, Compact Sports Tourer segmentine yeni bir boyut getiren B-Serisi ile dört kapılı coupe tasarımıyla yeni bir segmentin öncülüğünü yapan CLA’nın dizel motor ve otomatik şanzıman kombinasyonuna sahip seçeneklerinin Türkiye’de satışı başladı. 

Mercedes-Benz Türk Otomobil Pazarlama ve Satış Müdürü Şükrü Bekdikhan, dizel motor ve otomatik şanzıman seçenekli kompakt araçlar için şunları söyledi; “A-Serisi, B-Serisi ve CLA modellerimiz piyasaya sunuldukları günden bu yana büyük beğeni ve yoğun talep topladı. 

Şimdi bu modellerimizi otomatik şanzıman, dizel motor ve 1.5 lt hacim seçeneğini birleştirerek kendi segmentlerinde daha da iddialı hale getiriyoruz. Bu yeni versiyonların pazara sunulmasıyla birlikte müşterimizin talep ve beklentilerini daha fazla karşılar pozisyona geleceğiz. 

Pazarın dizel ve otomatik şanzıman seçeneğine gösterdiği ilgi nedeniyle yakın bir dönemde bu modellerdeki satışlarımızın en az yüzde 35’inin bu motor ve şanzıman seçeneğiyle gerçekleşeceğini öngörüyoruz…” 

Yeni modellerden A 180 CDI, 109 HP’lik 1461 cc’lik turbo dizel motoruyla 260 Nm torka sahip. Yedi ileri otomatik şanzımanla kombine edilen bu Renault motoru, otomobili 190 km/s maksimum hıza çıkarabiliyor. 11.6 sn’de 0-100 km/s hızlanmasını gerçekleştiren otomatik şanzımanlı A 180 CDI’ın ortalamna yakıt tüketimiyse 4.0 lt/100 km’ye kadar iniyor. 

B-Serisi’nde kullanılan aynı kombinasyon da benzer performansa (190 kms, 11.9 sn) ve 4.1 lt/100 km’lik ortalama tüketime sahip. Türkiye’de çok tutulan CLA ise 1.5 CDI dizel-otomatik seçeneğinde maksimum olarak 205 km/s’ye ulaşıyor. 

11.9 sn’de 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayan CLA 180 CDI’ın ortalama tüketimiyse 3.9 lt/100 km ile oldukça iddialı.(automagg)

Hiç yorum yok