Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MERCEDES S-SERİSİ COUPE CENEVRE AUTOSHOWDA SERGİLENECEK

Mercedes-Benz, yeni S-Serisi Coupe’yi Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacak.Alman markanın lüks bir coupe’nin de sportif görünebileceğini is...

Mercedes-Benz, yeni S-Serisi Coupe’yi Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacak.Alman markanın lüks bir coupe’nin de sportif görünebileceğini ispatladığı otomobil, birçok yeni özelliği ile Mercedes’in teknoloji üssü tanımına uyuyor. 


Otomobilin ‘anlamlı far’ adı verilen ve opsiyonel olarak sunulan yeni far seçeneği 47 adet Swarovski kristal içeriyor ve benzersiz bir görünüme sahip. Otomobile teknoloji üssü tanımını yapmamıza neden olan bir başka özellik ise ilk kez tanıtılan aktif viraj yatma sistemi. 


Bir motosiklet gibi virajın içine yatabilen S-Serisi Coupe, böylece yanal tutunmayı da maksimuma çıkarıyor. Uzun kaput, yüksek omuz çizgisi ve vurgulu çamurluklarıyla oldukça kaslı bir coupe olan S-Serisi’nin en küçük jant çapı 18 inç. Ayrıca 20 inçe kadar da jant seçenekleri bulunuyor. 

2945 mm’lik aks aralığı ile üst sınıf bir coupe olduğunu hissettiren otomobil, 5027 mm uzunluğunda. 1899 mm’lik genişliği ve 1411 mm’lik yüksekliği ile dikkat çeken otomobil, tasarımının bütünlüğü ile olduğundan daha kompakt ve sportif görünüyor. 

Kabine geçtiğinizde ise Mercedes’in efsaneleşen klasiklerini andıran detayların yanında üstün bir lüks ve konfor anlayışı mevcut. Klsaik Mercedes coupe’lerinden bahsetmişken, 1952′de tanıtılan 300 S Coupe’yi unutmak mümkün değil. 

Alman markanın ilk üst sınıf coupe’si olan bu modeli 1956′da 220 S Coupe izledi. Modern zamanların üst sınıf coupe’leri arasında ise 394 HP’lik 1992 S 600 Coupe hatırlanabilir. 1999′da yenilenen bu otoobili, 2006′da ise CL izlemişti. Mercedes-Benz, CL deneyiminden sonra yeni modelle bir kez daha S-Serisi Coupe ismine geri dönüyor. 

İlk etapta 4663 cc’lik çift turbolu bir V8 ile tanıtılacak olan otomobil, S 500 Coupe adı verilen bu modelle birlikte 700 Nm torka ulaşıyor. Sportif otomobil deneyimini artırmak için özel bir egzoz sistemi kullanılmış. 

Son susturucuda yer alan valfler, motor devrine bağlı olarak pnömatik olarak açılıp kapanabiliyor. Bu valfler açık olduğunda, kesinlikle bir S 500 Coupe’nin size doğru yaklaştığını anlayabileceksiniz.(Automagg)

Hiç yorum yok