Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

DACIA LOGAN MCV 33 BİN 800 TL DEN BAŞLAYAN FİYATIYLA TÜRKİYEDE SATIŞTA

Dacia; yeni Sandero, yeni Sandero Stepway, Lodgy, Dokker ve yeni Duster’dan sonra fiyatı küçük, kendisi büyük bir station wagon olan yeni L...

Dacia; yeni Sandero, yeni Sandero Stepway, Lodgy, Dokker ve yeni Duster’dan sonra fiyatı küçük, kendisi büyük bir station wagon olan yeni Logan MCV ile başarısını sürdürmeye hazırlanıyor. 


33.800 TL’den başlayan fiyatlarla ve tek donanım seviyesi (Ambiance) ile pazara sunulan otomobil, geniş ailelerin ekonomik çözümü olmaya aday olduğu gibi profesyonel kullanıma yönelik özellikleriyle de dikkat çekiyor. 

2006 yılındaki lansmanından bu yana 40 ülkede yaklaşık 340 bin adet satış gerçekleştiren Logan MCV, Türkiye’de ise lansmanı yapılan 2007 yılından itibaren 32 bin adet satış gerçekleştirdi. Yeni Logan MCV’nin ise bu değerleri daha da yukarı taşıması bekleniyor. 

Tamamen yenilenen bir iç ve dış mekan tasarımına sahip olan otomobil, her ihtiyaca cevap veren bir aile aracı olarak 573 lt ile sınıfının en geniş bagaj hacmini sunuyor. 

Uygun fiyatına rağmen güvenlikten ödün verilmeyen Logan MCV’de çift hava yastığı, ABS, AFU, ESP, ASR gibi güvenlik fonksiyonları bulunuyor. 7 inç dokunmatik ekranlı bir navigasyon ve multimedya sistemi olan Media Nav da Logan MCV’nin konforunu artıran özelliklerden. Yeni Logan MCV Türkiye’de 1.2 16V 75 HP benzinli ve 1.5 dCi 75 HP dizel olmak üzere iki motor seçeneği ile sunuluyor. 

Renault Grubu’nun en çok satılan motorlarından biri olan 1.5 dCi güç ünitesi, segmentinin en düşük yakıt tüketimi (3.8 lt/100 km) ve düşük CO2 (99 g/km) salımına sahip. Ayrıca dizele ekonomik bir alternatif olarak orijinal fabrika çıkışlı LPG seçeneği de mevcut. Yeni Logan MCV, çift yakıtlı (benzin/LPG) 1.2 16V 75 HP motor ile de sunuluyor; böylece LPG modunda daha düşük bakım maliyeti ve daha düşük CO2 salımları (120 g/km) ortaya çıkıyor. 

Yeni Dacia Logan MCV ile kısa bir sürüş de yaptık. Detaylı yorumlarımızı daha sonra automagg’da bulabilirsiniz. Ama ilk izlenimlerimiz Logan MCV’nin çok geniş ve ferah bir kabini olduğu yönünde. 

Bagaj hacmi de sadece aileleri değil, ticari amaçla kullananları da etkileyebilecek ölçüde. Sandero’dan 430 mmm daha uzun olan otomobil, 2.7 m uzunluğundaki yükleri bile taşıyabiliyor. Dizel motorlu versiyonda yer alan Eco Mode fonksiyonu sayesinde yakıt ekonomisi optimize edilebiliyor. 

Bu mod, belirli motor ve havalandırma/klima parametrelerini sürücüye ve yolcuya göre ayarlayabiliyor. Alışılmış sürüş stili ve yol koşullarına bağlı olarak Eco Mode sayesinde hem yakıt hem de CO2 salımlarında yüzde 10’a varan tasarruf sağlanabiliyor. 

1.5 dCi motor, zaten tüm Renault ve Dacia modellerinde kendini kanıtlamış bir güç ünitesi. 75 HP’lik versiyonuyla dahi yeterli bir çekiş sunan motorun asıl başarısı ise yakıt tüketiminde ortaya çıkıyor. 3.9 lt/100 km’lik fabrika verisi yakıt tüketim değerine normal kullanım şartlarında da yaklaşmak mümkün. Konforlu bir süspansiyona sahip olan Logan MCV, yol tutuşu ile de sürücüsüne güven veriyor. 

TEKNİK ÖZELLİKLER 
Model Dacia Logan MCV 1.5 dCi Ambiance Motor 1461 cc, dört silindir, SOHC, 8V, turbo dizel Güç 75 HP 4000 d/d Tork 200 Nm 1750 d/d 0-100 km/s 14.6 sn Maksimum hız 164 km/s Şanzıman 5 ileri manuel Yakıt tüketimi 3.8 lt/100 km Emisyon 99 g/km Ağırlık 1090 kg Bagaj hacmi 573/1518 lt(automagg)

Hiç yorum yok