Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

HYUNDAİ İX35 OTOMATİK VİTES SEÇENEĞİ EKLENDİ

Hyundai’nin kompakt SUV modeli ix35, vergi avantajlı benzinli motorunda artık otomatik vites seçeneği de sunmaya başladı.  6 ileri şa...

Hyundai’nin kompakt SUV modeli ix35, vergi avantajlı benzinli motorunda artık otomatik vites seçeneği de sunmaya başladı. 

6 ileri şanzıman, tüketimde olmasa da konforuyla öne çıkıyor. Otomotiv pazarının hızla büyüyen markalarından Hyundai, SUV pazarında payını artırmak için kolları sıvadı. 

Daha önce ix35 modelinde vergi avantajlı 1.6 litrelik benzinli motor seçeneğiyle satışlarını artırmayı başaran marka, bu versiyona artık otomatik vites opsiyonu da ekleyerek zirveye gözünü dikti. Kısa bir süre önce hafif bir makyaj operasyonundan geçen ix35, konforlu şanzımanı ve yeni yüzüyle konuğumuz oldu. 

Boyutları hatchback kadar Otomatik şanzımanlı ix35’i dışarıdan bakıldığında diğer versiyonlardan ayırmak mümkün değil. 4.41 metrelik uzunluk, 1.82 metrelik genişlik aracı tam anlamıyla kompakt bir hatchback gibi gösterse de 1.67 metrelik yükseklik fazladan baş mesafesine işaret ediyor. 

Keskin hatları ve çekik farlarıyla pek çok rakibinden daha farklı bir görünen araç, makyajın ardından LED gündüz farlarına kavuşmuş. Keskin hatlar iç mekanda da devam ediyor. Güney Koreli üretici işçilik ve ergonomide başarılı bir iş çıkarmış. 

İç mekanda kullanılan malzemelerde bolca sert plastik kullanılıyor. Usta şoförleri bile kıskandırıyor Arka çapraz görüş biraz sıkıntılı. Marka, bu sorunu çözmek için aracı geri görüş kamerasıyla donatmış. APA ise park etmeyi çocuk oyuncağı haline getiriyor. Orta konsoldaki tuşla aktif hale gelen sistem, ilk basışta yolun sağı, ikinci basışta ise solunu tarıyor. 

Aracın sığabileceği alan bulunduğunda gösterge tablosunda uyarı veriyor ve geri vitese geçilmesi söyleniyor. Bundan sonra yapılacak tek şey gaz ve fren ile aracı kumanda etmek. Sistem direksiyon manevrasını otomatik olarak gerçekleştiriyor ve en usta şoförleri bile kıskandıracak kadar da başarılı. 

Şanzımanın motorla uyumu başarılı Araçta kullanılan 1.6 litrelik benzinli motor, 135 beygir güç ve 165 nm tork üretiyor. Yeni 6 ileri otomatik şanzıman, yumuşak geçişleriyle konforu büyük ölçüde artırıyor. Şanzımanın motorla uyumu da çok başarılı. 

1.4 tonluk otomobil, 0-100 km/s hızlanmasını 12.9 saniye tamamlıyor. Aracın ulaşabildiği maksimum süratse saatte 160 kilometre. Motorun performansı yeterli olsa da tüketim beklentilerin üzerinde. 

Fabrika verilerine göre ortalama tüketimi 8.8 litre. Bu değeri yakalasak da motor hacmine göre tüketim yüksek. 60 bin liradan başlıyor Hyundai, ix35’in başlangıç fiyatını 59 bin 700 lira olarak belirlemiş. 

Bize konuk olan üst donanım Elite için 66 bin lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Otomatik vitesse 3 bin lira ekstra ödemeyle sunuluyor. 

Son derece Elite donanımında deri döşeme, LED gündüz farları, panoramik sunroof, ısıtmalı ön ve arka koltuklar, APA, ön ve arka par sönsörleri, hız sabitleyici, anahtarsız çalıştırma sistemi gibi pek çok ekipman sunuluyor. Aynı donanımlı 2 litrelik dizel modelin fiyatıysa 104 bin 200 lira. BUGÜN GAZETESİ