Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

KİA PRO-CEED 3 KAPILI YENİ VERSİYONUYLA BAŞARISINI BİR ADIM ÖNE TAŞIYOR

Markanın yeni sporcusu pro_cee’d, etkileyici tasarımı ve kalitesiyle markanın son dönemde iyice yükselen imajını güçlendiriyor.  Kali...

Markanın yeni sporcusu pro_cee’d, etkileyici tasarımı ve kalitesiyle markanın son dönemde iyice yükselen imajını güçlendiriyor. 

Kalitede Alman rakiplerini yakalayan marka, zengin donanımı ve tasarruflu motoruyla spor otomobil kavramını biraz değiştiriyor. Kompakt sınıfın yeni oyuncusu, köşeli ızgarası, çekik farları, bombeli motor kaputu, geniş hava girişli ön tamponuyla çekici bir görünüme sahip. 

Arka bölümdeyse ilk bakışta dikkat çeken far grubu, araca farklı bir hava katmış. Cam üstü spoyler ve egzoz çıkışı da sportif detayları oluşturuyor. Vites geçişleri çok yumuşak Benzinli ve dizel versiyonları bulunan pro_cee’d bize 1.6 litrelik dizel motor seçeneğiyle konuk oldu. 

6 ileri tiptronik şanzımanla kombine edilen ünite, 128 beygir güç ve 260 nm tork üretiyor. 0’dan 100 km/s sürate 11.7 saniyede ulaşabilen aracın maksimum hızı da saatte 190 kilometre olarak belirlenmiş. 6 ileri klasik otomatik şanzıman, manuel olarak da vites değiştirmeye imkan sağlıyor. 

Yumuşak geçişleriyle beğenimizi kazanan şanzıman, performanslı kullanımlarda da yeterli akıcılığa sahip. Menzil 950 kilometre Aracın bu versiyonu, performanstan çok tüketime odaklanıyor. Fabrika verilerine göre aracın ortalama tüketimi 5.5 litre. 53 litrelik depoyla menzil 950 kilometrenin üzerinde. 

Bizim denemelerimiz tüketim yol bilgisayarına 6.3 litre olarak yansıdı. Sabit hızlı sürüşlerde fabrika verisine ulaşmak mümkün. Tatlı sert olarak tanımlayabileceğimiz süspansiyon sistemi, konforu fazla etkilemediği gibi tutunma yeteneklerini de artırmış. Standart donanımdaki VSM (stabilite kontrolü) de güvenliği garanti altına alıyor. 

ARKA KOLTUKTAKİ HACİM DE YETERLİ 
Aracın iç mekanı, 5 kapılı kardeşinden farklı değil. Bolca kullanılan piyano boyalı yüzeyler kalite hissini artırıyor. Ergonomik olarak başarılı olan kokpitte, işçilik ve malzeme kalitesi son derece başarılı. 

 İç tasarımdaki sportif ayrıntılar alüminyum görünümlü pedallar ve sportif ön koltukların daha alçak tasarımından ibaret. Büyük kapıdan açıp sürücü koltuğuna ulaşmak tam bir coupe otomobil gibi hissettiriyor. Arka koltuklara geçiş rahat olmasa da 2 yetişkin için yeterli alan mevcut. 

Sunulan 380 litrelik bagaj ise 5 kapılı kardeşinden farklı değil. Etikette 66 bin 700 lira yazıyor Tek donanımla satılan aracın fiyatı 66 bin 700 lira. Sportif bir otomobil için makul olan bu fiyat, aynı donanım ve motoru kullanan 5 kapılı kardeşinden 1500 lira daha ucuz. 

 Son derece zengin Premium donanımıyla satılan araçta, 6 hava yastığı, 17 inç alaşım jantlar, LED gündüz farları, ön/arka park sensörleri ve akıllı park sistemi, VSM, TCS, yokuş kalkış desteği, çift bölgeli otomatik klima, 3 ayarlı direksiyon (Dinamik, konfor, normal), Panaromik sunroof, geri görüş kamerası, Cruise Control, anahtarsız çalıştırma gibi uzun bir liste yer alıyor.BUGÜN GAZETESİ