Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

LAND ROVER İLK HİBRİD RANGE ROVER MODELLERİNİ SUNUYOR

Land Rover Land Rover, olağanüstü yakıt ekonomisi, önemli ölçüde düşük CO2 emisyonu sunan ve Land Rover'ın herkes tarafından iyi bilin...

Land Rover Land Rover, olağanüstü yakıt ekonomisi, önemli ölçüde düşük CO2 emisyonu sunan ve Land Rover'ın herkes tarafından iyi bilinen kapasitesini ve performansını koruyan ilk hibrid modelleri Range Rover Hybrid ve Range Rover Sport Hybrid'i pazara sunuyor. 

Avrupa'da 10 Eylül'den itibaren ön siparişi alınmaya başlanan ve ilk teslimatı 2014 yılının başında gerçekleştirilecek, tamamen alüminyumdan üretilen modeller, Land Rover'ın Premium Lightweight Mimarisini temel alırken, aynı motor ile donatılmış. 

Yeni modeller dünyanın ilk premium dizel SUV hibrid araçları olma özelliğini de taşıyor. Land Rover Global Marka Müdürü John Edwards, modeller hakkında şöyle konuşuyor: "Land Rover'ın kapasitesine sahip, dünyanın ilk hibrid SUV'ları olan Range Rover ve Range Rover Sport Hybrid modellerini sunmaktan son derece heyecan duyuyoruz. 

Hibrid modeller kaliteyi artıran akıcı elektrikli çekişe ek olarak, CO2 emisyonunu azaltıyor ve SDV8 motorumuza eşdeğer, sarsıcı bir performans sunuyor". 

Yeni hibrid modellerin sahip olduğu kapasiteyi göstermek için üç Range Rover Hybrid araç 22 Ağustos Perşembe günü, Range Rover markasının evi Solihull'dan, ana şirket Tata'nın Hindistan, Mumbai'deki merkezine doğru tarihi bir yolculuğa çıktı. 

"Silk Trail 2013" adını taşıyan ve 12 ülkeden geçen bu 16.000 kilometrelik yolculuk, dünyanın en zorlu yolları, geçitleri ve patikaları dahil olmak üzere Asya'yı Akdeniz'e bağlayan 4000 millik eski İpek Yolu'nu da kapsıyor. Araçlar bu zorlu rotayı gözüne kestiren ilk hibrid modeller oluyor. 

Yeni Range Rover Hybrid güç aktarım sistemi, sürücü tarafından seçilebilen üç mod içeriyor ve Land Rover'ın popüler 3 litrelik SDV6 motoru ile 8 ileri ZF otomatik şanzıman ile entegre edilmiş 35kW'lık bir elektrik motorunu bir araya getiriyor. 

Lityum iyon akü paketi, invertör ve elektrik motorundan oluşan hibrid sistem 120 kg'dan daha az bir ağırlığa sahip. Elektrik motoru araca hız kazandırmak üzere 170Nm tork üretiyor ve otomobili EV Modunda kullanıyor. 

Motor aynı zamanda jeneratör görevi yaparak, enerji geri kazanım özelliğine sahip fren aracılığıyla kinetik enerjiyi topluyor ve araç yavaşlarken aküyü şarj ediyor. Range Rover Hybrid, sürücü tarafından seçilebilen EV Modunda 48km/sa'e ulaşan hızlarda dizel motor kesintisiz biçimde devreye girene dek 1,6km'lik bir menzile ulaşıyor. 

Dizel motoru ve elektrik motorunun birlikte sağladığı güç 4000 dev/dk'da 340BG'ye ulaşırken 1500-3000 dev/dk arasında, sınıfında lider 700Nm'lik tork üretiyor ve etkileyici bir SDV8 tarzı performans ortaya koyuyor. 

İki model de 100km/sa hıza yedi saniyenin altında ulaşırken, yüzde 26 oranında azaltılarak 169gr/km'ye düşürülen, birleşik döngüde 44,1mpg'ye eşdeğer CO2 emisyonu ve 218km/sa'lik azami hızıyla güçlü anlık ve orta menzil performansı sunuyor. 

Range Rover modellerinin en son nesli, tümüyle hibrid bir sistem düşünülerek tasarlanmıştır. Bu yüzden sıvı soğutmalı akü paketi, kabin veya bagaj alanını etkilemeyecek şekilde, borlu çelikten üretilmiş koruyucu bir yuva içerisinde aracın taban kısmının altına yerleştirilir. 

Range Rover Hybrid, standart araçlarla aynı beş koltuk kapasitesine ve bagaj alanına sahiptir ve tam boyutlu bir yedek lastiği de barındırır. İç tasarımı 5+2 koltuk düzenine kadar standart modelden farkı olmayan Range Rover Sport Hybrid modelinde, hiçbir şeyden ödün vermeyen bir felsefe yansıtılmıştır. 

İki hibrid model de, güç aktarım sisteminin sağladığı olağanüstü doğrusal tork ve ödün vermeyen sudan geçme ve yerden yükseklik özellikleri ile Terrain Response® 2 dahil olmak üzere Land Rover'ın eşsiz dört çeker sistemi ile zenginleştirilen, sınıfında öncü kapasite ve çok yönlülük özelliklerini sunmayı sürdürür. 

Yeni Range Rover Hybrid araçların katılacağı "İpek Yolu 2013" keşif yolculuğu Fransa, Belçika, Almanya, Polonya, Ukrayna, Rusya, Özbekistan, Kırgızistan, Çin ve Hindistan'dan geçecek. Land Rover araç geliştirme mühendislerinden ve davetli medya üyelerinden oluşan takımlar tarafından kullanılan Range Rover Hybrid araçların katılacağı keşif yolculuğu 10 farklı ayağa ayrılacak ve 15 Ekim'de Mumbai'de sona erecek.