Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ HYUNDAİ SANTA FE HAZİRAN SONUNDA SATIŞTA

Hyundai Santa Fe, Türkiye için gün saymaya devam ediyor. Çok kısa bir süre içinde showroomlardaki yerini alacak olan Santa Fe, Hyundai mark...

Hyundai Santa Fe, Türkiye için gün saymaya devam ediyor. Çok kısa bir süre içinde showroomlardaki yerini alacak olan Santa Fe, Hyundai markasının akıcı tasarım anlayışı ile tamamen yeniden yorumlandı. 

4690 mm uzunluğunda, 1680 mm yüksekliğinde ve 1880 mm genişliğindeki yeni Santa Fe, selefinden daha uzun, daha geniş ve daha yüksek bir gövdeye sahip. 

Yeni Santa Fe, Türkiye için özel olarak geliştirilen 2,0 litre hacmindeki dizel motorla sunulacak. 184 bg güç üreten bu motor, 6-ileri otomatik şanzımanla birlikte sunulacak. 

Gücünü 2 ya da 4 tekerlekten akıllı çekiş sistemi ile yola aktaran yeni Santa Fe, yol durumuna ve sürüşe göre ön ve arka akslardaki güç dağılımını otomatik olarak gerçekleştiriyor. Arka kısmında otomatik yükseklik ayarı sunan yeni Santa Fe'nin böylece hem stabil hem de konforlu bir sürüşe sahip olduğu açıklanıyor. 

Verilen bir başka bilgiye göre ise yeni Santa Fe'nin yenilikçi şanzımanı, bilinen otomatik şanzımanlara göre 12 kilo daha hafif ve aynı zamanda yüzde 12 kadar daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor. 

Santa Fe'de Hyundai'nin FLEX STEER direksiyon sistemine de yer verilmiş. Bu sistem tıpkı i30'da olduğu gibi üç farklı sürüş modu sunuyor. 

İlk kez bir SUV'de öne çıkan bu özellik sayesinde seçilecek moda göre Normal, Spor ve Konfor seçeneklerinden biri tercih edilebiliyor. Bu modlar direksiyon üzerindeki bir tuşla değiştirilirken seçilen tercih anlık olarak 4.2 inç'lik LCD ekranda da görüntüleniyor. 

Euro NCAP'ten en yüksek not olan beş yıldızı alarak sınıfının en güvenli SUV'larından birisi olan yeni nesil Santa Fe, yan bariyer çarpışma testindeki "Yetişkin Yolcu" güvenliğinde yüzde 96 koruma oranıyla en yüksek puanı elde etti. 

"Çocuk Yolcu" kategorisindeyse D-SUV segmentinin en iyi derecelerinden birisi olan yüzde 89'u elde etmeyi başaran Santa Fe, Elektronik Stabilite Kontrolü (ESP) ve benzeri aktif güvenlik özelliklerin değerlendirildiği kategorideyse yüzde 86'lık bir skora imzasını attı. 

Yayaların olası çarpışma anında minimum zararla kazayı atlatması için geliştirilen ve ilk kez yeni Santa Fe modelinde kullanılan "Aktif Kaput", herhangi bir çarpma anına otomatik olarak yukarı doğru kalkarak yayanın omuz ve baş bölgesinden ciddi bir şekilde yaralanmasını ortadan kaldırmış oluyor. 

Bu sistemle birlikte Santa Fe "Yaya Güvenliği" kategorisinde elde ettiği yüzde 71'lik skorla segmentindeki rakiplerinden daha yüksek bir dereceye sahip oldu.HABER7