Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ PEUGEOT 308 TANITILDI

Fransız üreticinin 508 ve 208 modellerinden çizgiler taşıyan 308, yeni geliştirilen Emp2 platformundan dolayı 140 kilogram daha hafif.  ...

Fransız üreticinin 508 ve 208 modellerinden çizgiler taşıyan 308, yeni geliştirilen Emp2 platformundan dolayı 140 kilogram daha hafif. 

Yeni Peugeot 308, 4,25 metre boyu, 1.46 metre yüksekliğiyle birlikte kompakt sınıfta rakip arasında en kısa otomobillerden biri haline gelmiş. Ancak küçülen dış boyutlara rağmen otomobil daha ferah bir iç mekana ve 470 litrelik bir bagaj hacmine sahip. 

Daha yalın bir otomobil ortaya çıkarmak için yola çıkan tasarımcılar, grubun diğer modelleriyle ortaya çıkan tasarım anlayışını, LED gündüz aydınlatmalarıyla destekli şık far grubu yeni tasarım tamponlarda destekleyerek otomobile yeni bir kimlik kazandırmış. 

Otomobilin yan ve arka tasarımda ise eski modellerdeki en çok eleştirilen sıradanlığı giderebilmek için şık dokunuşlarla yeni 308 daha dinamik bir duruşa kavuşmuş. Özellikle arka aydınlatma tasarımında 3 çizgili aslan pençesi formundaki LED stop lambaları otomobile ayrı bir hava katıyor. 

Otomobilin iç mekanında yine 208 modelinde olduğu gibi yükseğe konumlandırılan gösterge paneli, orta kısımda 9,7 inçlik büyükçe dokunmatik ekran, küçük bir direksiyon simidi, kapı içi ve orta panellerde şık ve kaliteli dokunuşlar dikkati çekiyor. Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi yeni platformuyla hafifleyen, 1.46 metre yüksekliğiyle ağırlık merkezi düşürülen otomobil daha dinamik bir sürüş vaat ediyor. 

Bunun yanında daha da çevreci hale gelen 308'in kilometredeki karbondioksit salımı sadece 85 gram. Yeni 308'de kullanılan ve tasarlanan her parça oldukça özenle yeniden geliştirildi bu sayede otomobildeki kalite bir hayli yüksek seviyede. 

Peugeot, Fransa'daki Sochaux fabrikasında üreteceği yeni 308'in dünya prömiyerini 2013 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirecek. Otomobil 2014 yılınin hemen başlarında yollarda olacak.ZAMAN