Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

LOGİTRANS TRANSPORT LOJİSTİK FUARI 21-23 KASIM 2013 TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL’DA DÜZENLENECEK

Geçen yılki fuara 16 ülkeden 194 şirket, lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm katma değer zincirinin içindeki ürün ve hizmetlerini 11....

Geçen yılki fuara 16 ülkeden 194 şirket, lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm katma değer zincirinin içindeki ürün ve hizmetlerini 11.500 metrekarelik alanda sergilediler. 

94 uluslararası şirket ile yabancı katılımcı şirket sayısı yüzde 50’ye yaklaştı. Hindistan, Ürdün, Yeni Zelanda, İsveç ve Slovenya ilk kez katılım sağlayan ülkeler oldu. 

En fazla katılım Türkiye, Almanya, İtalya, Avusturya ve Letonya’dan gerçekleşti. Omsan Lojistik Stratejik Planlama ve Pazarlama Müdürü Faysal Yalınkılıç, fuara ilişkin olumlu görüşlerini şöyle ifade etti: “Fuara olan ilginin her geçen yıl arttığını sevinerek görüyoruz. 

EKO MMI sayesinde Türkiye lojistik sektörü hep arzuladığımız Avrupa standartlarında bir fuar kazanmış oldu. Fuar ile eş zamanlı gerçekleştirilen Lojistik Ödülleri de sektördeki önemli bir boşluğu doldurdu.” Uluslararası şirketlerin logitrans 2012’ye katılmalarının başlıca nedeni, Türkiye’nin eşsiz konumu oldu. 

Almanya Aşağı Saksonya Limanları (Seaports of Niedersachsen) İdari Direktörü Andreas Bullwinkel fuara ilişkin şöyle konuştu: “Artan mal akışı arasında bir kesişim noktası olarak kabul görmesi için Aşağı Saksonya limanlarının renklerini Türkiye pazarına erken bir aşamada göstermesi büyük önem taşıyor. 

Sahip olduğu iç pazara ilaveten Türkiye’nin özellikle Orta Doğu’ya açılan bir giriş kapısı olarak üs konumunda olması ilgimizi çekiyor.” İtalya Venezia Terminal Passeggeri S.p.A’nın İdari Direktörü Dr. Roberto Perrocchio da bu görüşe katılarak şunları belirtti: “Yeni Venedik Ro-Port Projesi tam da piyasaya lanse edilme aşamasının ortasındadır. Türkiye ile Venedik arasındaki bağlantı bu anlamda çok stratejik bir öneme sahip. logitrans’a katılma sebebimiz de budur.”