Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BUNDAN SONRA OPET GÖRDÜĞÜNÜZ HER YERDE OPEDO DA OLACAK

Sektörün en beğenilen ve tercih edilen şirketi OPET, 2012 yılında müşteri memnuniyeti konusunda 7’nci kez Türkiye’nin en beğenilen ve terc...

Sektörün en beğenilen ve tercih edilen şirketi OPET, 2012 yılında müşteri memnuniyeti konusunda 7’nci kez Türkiye’nin en beğenilen ve tercih edilen akaryakıt şirketi oldu. 


OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, “Birincilik ödülünün yanı sıra aralıksız en yüksek puanı alan şirket olarak da geçen sene olduğu gibi bu sene de ‘Üstün Başarı Ödülü’ alıyoruz” dedi. 

2012 yılında istikrarlı büyümeye devam ettiklerini kaydeden OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, “Müşteri memnuniyetini üst seviyede sağlamak amacıyla geliştirdiğimiz ‘Kusursuza Yolculuk’ konseptimizle, 2012 yılında 7. kez müşteri memnuniyeti konusunda Türkiye’nin en beğenilen ve tercih edilen akaryakıt şirketi olduk. Sektörde, müşteri memnuniyetini en önde tutan marka olarak birincilik ödülünün yanı sıra sürdürülen başarı ve ilk yıldan bu yana birinciliği elinde bulunduran, aralıksız en yüksek puanı alan şirket olarak da geçen sene olduğu gibi bu sene de Üstün Başarı Ödülü alıyoruz” dedi. 

HER YERDE OPEDO Markanın temsilcisi olan OPEDO karakterini 2012 yılı içinde kamuoyu ile tanıştırdıklarını hatırlatan Ağca şunları söyledi: “OPEDO, OPET’i temsil eden, bizim adımıza konuşan, tüketici ile iletişim kurmak için kullandığımız bir karakterimiz oldu. Lansmanını da birlikte yaptığımız Ajda Pekkan ile rol aldığı reklam filmleri ile sevildi. Özellikle tanıtımında ve ilk reklamda oldukça olumlu tepkiler aldık. Bundan sonra OPET gördüğünüz her yerde OPEDO da olacak. 

OPEDO’nun bir de Motopet’i var. Önümüzdeki dönemde birlikte yeni maceralara atılacaklar.” BEYAZ ÜRÜNDE ARTIŞ Ağca, 2012 yılında kaçak akaryakıt ve 10 numara yağ için alınan önlemlerin katkısıyla tüketimde artış yaşandığını belirterek, beyaz ürün denilen benzin ve motorin piyasasında yüzde 4 civarında bir büyüme olduğunu söyledi. 

Ağca, “OPET olarak yıllardır olduğu gibi geçen sene de sektörün üzerinde büyüyerek pazar payımızı artırdık. 2011 ve 2012’yi karşılaştırdığımızda beyaz ürün piyasasında yüzde 7 civarında bir büyüme kaydettik ve yılı pazar payı anlamında yüzde 18.5’la kapatarak sektörde 2. sıraya yerleştik” dedi. 

BÜYÜME DEVAM EDECEK 2012’de kuruluşlarının 20, Koç Grubu’yla ortaklıklarının ise 10’uncu yılını kutladıklarını hatırlatan Ağca, 20 yıllık genç bir şirket olarak geldikleri noktanın gurur verici olduğunu söyledi. 

Ağca 2013 hedeflerine ilişkin ise şöyle konuştu: “2013 yılında istikrarlı büyümemize devam ederken, satışımızı ve pazar payımızı da artırmayı hedefledik. Kârlılığımızı koruyarak, yatırımlarımıza devam edecek ve istasyon ağımızı genişleteceğiz. 

Her yıl 100 milyon dolar seviyelerinde yatırımımız oluyor ki geçtiğimiz sene bu rakam 130 milyon dolar civarında oldu. Standart anlaşmalar ve kiralamaların yanı sıra uygun buldukça satın aldığımız istasyonlar da var.” İstasyonlar satın alıp işletmesini bayilerimize veriyoruz 

YILIN ilk dört ayını hem satış hem de istasyon anlamında hedefleri doğrultusunda geçirdiklerini kaydeden OPET Genel Müdürü Ağca, “Bu sene 50-55 civarında yeni istasyon açmayı planladık. Bu istasyonların üçte biri İstanbul ağırlıklı olmak üzere üç büyük şehirde olacak. 2012 yılında Opet ve Sunpet olarak 1325 olan istasyon sayımızı 2013 yılı sonunda 1375’e yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

18 Eylül 2010’un Türkiye’de bayilik sistemi açısından bir milat olduğunu kaydeden Ağca şunları söyledi: “Çünkü o tarihe kadar Türkiye’de klasik DODO denilen yöntemle, istasyon sahipleri, dağıtım şirketiyle 15-20 yıllık anlaşmalar yapıyor ve istasyonları işletiyordu. 

O tarihten sonra anlaşmalar 5 yıla inince doğal olarak sektör oyuncuları alternatif neler olabilir diye düşünmeye başladı. Beş yılda bir anlaşma yenilemek tüm taraflar, yani dağıtım şirketi, bayi ve tüketici açısından da zorluk içeren bir süreç. 

Şirket ve bayi nispeten kısa bir süre içinde karşılıklı pazarlık aşamasına gelmek durumunda kalıyor ki Türkiye’deki dağıtım şirketi ve istasyon sayısını düşünürseniz oldukça yoğun, yorucu ve zaman zaman da ilgili tarafları yıpratıcı bir süreç söz konusu. 

AVRUPA SİSTEMİ Tüketici alışkanlıkları açısından da, insanların alıştığı lokasyondaki sık marka değişikliği ister istemez bir bocalama yaratıyor. Dolayısıyla sektörümüzdeki dağıtım şirketleri bu güçlükleri azaltabilecek alternatif modeller üzerinde çalışıyor. 

Örneğin biz mülklerin şirket olarak sahibi olmayı veya istasyon sahibi istasyonu işletmek istemezse uzun vadeli kiralayarak başka bir bayimize işlettirmek gibi farklı yöntemleri değerlendiriyor ve uygun oldukça gerçekleştiriyoruz. 

Klasik yöntemle yaptığımız anlaşmalar doğal olarak sayıca daha fazla ama zaman içerisinde sektör, Avrupa’ya benzer, şirketlerin mülk sahibi de olduğu, istasyonların bir kısmının klasik yöntemle, bir kısmının kiralayarak yapıldığı bir sisteme geçecektir. 

Ancak bu geçiş maliyetli olacak ve zaman alacak, yani kısa süreli değil ama orta ve uzun vadeli bir süreci kapsayacaktır.” En büyük farkımız ‘sosyal sorumluluk’ projelerimiz OPET Genel Müdürü Ağca, sektördeki en büyük farklılaşma noktalarının devam eden sosyal sorumluluk projeleri olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: 

“2012 yılının önemli aktivitelerinden birisi olarak Çanakkale’de Tarihe Saygı Ortaokulu’nun inşaatını bitirerek eğitim hayatına kazandırdık. Şu anda Çanakkale Savaşı tarihinde önemli bir yeri olan ve Gelibolu Yarımadası’nın en büyük iki hastane şehitliğinden biri olan Akbaş Şehitliği’ni yeniliyoruz. 

Öte yandan Yalova Zabitan Şehitliği ve Madam Erica Mezarlığı’nda da yenileme çalışmaları devam ediyor. OPET’i tüketici gözünde farklılaştıran en önemli unsur “Temiz Tuvalet Kampanyası”. 13 yıldır hassasiyetle takip ediyoruz. Türkiye genelinde 7 milyonu aşkın kişiye temizlik ve hijyen eğitimi verildi, bu uğurda 5.5 milyon km. yol kat edildi. 

Bir projeyi yaparken arkasında durup onu sürdürebilmek de çok önemli. Sürekli bu konudaki gelişmeleri takip ederek, teknolojilerden faydalanıyoruz.” TSE STANDARDI OLDUK Ağca, tuvaletlerinin kapılarını el değmeden açılabilecek hale getirmeye başladıklarını da söyleyerek, “Tuvaletlerin içerisindeki dizaynı da revize ediyoruz. 

Daha kullanışlı, etrafın daha az kirletileceği şekilde düzenliyoruz. Bu proje geçtiğimiz senelerde yurt dışına açılmaya başladı. Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Nurten Öztürk ve arkadaşlarımız Suudi Arabistan’a gitti. Geçtiğimiz ay içerisinde de aldıkları davet üzerine Makedonya’nın başkenti Üsküp’e gidip eğitim verdiler. Uluslararası anlamda da gerek OPET’i gerekse Türkiye’yi tanıtan bir proje oldu. 

TSE bizim tuvaletlerimizi örnek alarak Türkiye’de tuvalet standartlarını oluşturdu.” Tüketici beklentilerine uygun ürün çeşitliliği OPET, pazara son dönemde Ultra Force ve Eco Force isimli iki ürün sundu. 

Ultra Force, yüksek performans, düşük tüketim, tasarruf ve çevreci olma gibi akaryakıttan beklenen bütün özellikleri tek bir üründe toplayan yeni nesil bir yakıt Eco Force ise bir yandan uygun fiyatıyla tasarruf ve ekonomi sağlarken diğer yandan da çevre dostu ve motoru temizleme özellikleriyle ekolojik bir ürün. OPET Genel Müdürü Ağca, bu yıl içinde sektörde bugüne dek yapılmamış bir kampanyaya imza attıklarını da hatırlatarak, “Pepsi ile gerçekleştirdiğimiz kampanyada akaryakıtı dijital hediye olarak tüketicilere sunduk. 

Pepsi alanlar, Pepsi kapaklarının altından çıkan şifrelerden 1 TL’lik yakıt puan kazandılar. Bu kampanyada 8 günde toplam 500 bin TL’lik yakıt satışı gerçekleştirdik” dedi. On-line yakıt OPET, bu yıl Online Hizmet Merkezini de hizmete soktu. 

Tüketiciler bu merkez kanalıyla geçmişte yaptıkları tüm alışverişlerinin detaylarını görebiliyor, herhangi bir öneri ya da şikayetleri varsa bunları bildirebiliyor, sonuçlarını izleyebiliyor. OPET, sektörde bir ilk olarak on-line yakıt alma imkanı da sunmaya başladı. Müşterileri on-line işlem merkezimizi kullanarak kartlarına yüklenen puanlarla akaryakıt satın alabiliyorlar. 

OPET müşterileri aynı zamanda iPhone, iPad ve Android tabanlı cihazlar için geliştirilen OPET Mobil Uygulaması’nın “Dilekler Menüsü” ile 444 OPET (6738) hattında 7/24 hizmet sunan OPET Çağrı Merkezi’ne hızla ulaşabiliyor. 

THY dışında 20’den fazla uluslararası havayolu şirketine yakıt CÜNEYT Ağca, Türk Hava Yolları’nın Türkiye’deki tek jet yakıt tedarikçisi olduklarını belirterek, bu amaçla kurdukları THY Opet şirketinin de 3 yıl içerisinde çok ciddi bir büyüme gösterdiğini cirosunun 2 milyar doları aştığını söyledi. Ağca şöyle konuştu: “Madeni yağda dünyanın en büyük bağımsız madeni yağ şirketi Fuchs’la ortaklığımız var. 

Bu ortaklık da ilk yılını tamamlayarak 2013 yılına gayet iyi başladı. Depolama kapasitesinde sektörde birinciliği koruyoruz. 1 milyon metreküpün üzerinde depolama tesis kapasitesine sahip olan OPET’in, Marmara ereğlisi, Mersin, Kocaeli, İzmir, Giresun ve Antalya’da terminalleri mevcut. 

Bu da şirkete önemli bir ayrıcalık ve lojistik avantaj sağlıyor. OPET, 780 bin metreküp kapasiteli Marmara Terminali’nin kendi ihtiyacı dışında kalan bölümlerini uluslararası akaryakıt ticareti yapan yabancı şirketlere kiralıyor. Bu sene gelen talepler üzerine terminalin kapasitesini daha da artırmak üzere yatırım kararı alındı.” 

Akaryakıt sektöründe en büyük yerli şirket OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, 20 yıllık genç bir marka olarak gösterdikleri başarıyı kalıcı kılmayı amaçladıklarını belirterek, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerimizin istek ve beklentilerine uygun üstün ürün ve hizmet kalitemizi onlara sunarak onların memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedefliyoruz. Bu şekilde tüketicinin ilk tercih ettiği ve en beğendiği marka olurken, istikrarlı büyümemize devam etmek ve pazar payında gösterdiğimiz yükselişi daha yukarılara taşımak ana düşüncemiz. 

Sektördeki büyük oyuncular içinde tek yerli şirket olarak da Ülkemize olan sorumluluğumuzu yerine getirebilmek amacıyla bizi farklı kılan başta Temiz Tuvalet kampanyası olmak üzere bütün sosyal sorumluluk projelerimize de hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.