Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ VOLVO V40'TAN REKOR KIRAN GÜVENLİK DERECESİ

Yeni Volvo V40, Euro NCAP çarpışma testinde en yüksek derece olan beş yıldızı aldı. Genel sonuç olarak da enstitünün bugüne kadar kaydettiğ...

Yeni Volvo V40, Euro NCAP çarpışma testinde en yüksek derece olan beş yıldızı aldı. Genel sonuç olarak da enstitünün bugüne kadar kaydettiği en yüksek puana ulaştı. 

Rekor kıran sadece genel sonuç değildi. Yeni Volvo V40'ın yetişkinler için koruması da bir testte kaydedilen en yüksek dereceydi, tam olarak % 98. Yeni Volvo V40'ın geliştirilmesi sırasında, amaç daha büyük otomobillerdekiyle aynı güvenlik düzeyini sunmaktı. 

Bütüncül yaklaşım, güçlü yapı ve WHIPS boyun zedelenmesi koruma sistemi gibi sistemler bu mükemmel sonucun temelini oluşturuyor. Volvo V40 güvenlik desteği kategorisinde en yüksek puanları aldı. Yeni Volvo V40 piyasaya sunulduğunda sınıfındaki en akıllı ve güvenli otomobil oldu. 

Aktif güvenlik sistemleriyle dolu; örneğin, Otomatik frenlemeli Yaya Algılaması, sürücünün şeridinde kalmasına yardım eden Şerit Koruma Yardımı ve sürücünün arka kör noktasndaki araçları fark etmesine yardım eden BLIS. 

Bu yüksek teknoloji ürünü özellikler büyük modellerden alınan komple güvenlik ve destek sistemlerine ekleniyor ve yeni Volvo V40'ı, otomobil güvenliğine komple yaklaşımımız olan IntelliSafe'in mükemmel bir temsilcisi haline getiriyor. 

Ayrıca yaya koruması kategorisinde de Volvo V40 yeni bir rekor kırdı. Buradaki önemli etken yenilikçi benzersiz yaya hava yastığı. Otomobilin önündeki algılayıcılar bir yayayla teması algılıyor. Ateşlemeli bir sistem motor kapağının menteşelerini çıkarıyor ve bir hava yastığının yardımıyla kapağı kaldırıyor. 

Şişen hava yastığının yumuşatma etkisi ile birlikte motor kapağındaki sert bölümlere olan mesafenin artırılıması bir çarpışmada yayanın kafasının korunmasına yardım ediyor. 

Sistemle ilgili Euro NCAP tarafından yapılan açıklamada, diğer şeylere ek olarak, şöyle deniyor "sistem iyi çalıştı, motor kapağı yayanın kafasının çarpabileceği bütün alanlarda iyi koruma sağladı ve V40'ı bu alanda maksimum puana ulaşan ilk otomobil yaptı."