Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

KÜÇÜK SUV MODELLERİNDE REKABET KIZIŞACAK

Araçların yerden yüksek olmaları ise tüketici talepleri ile ilgili bir durum. Son yıllarda ticari araçlar ve SUV tipi araçların artması ile ...

Araçların yerden yüksek olmaları ise tüketici talepleri ile ilgili bir durum. Son yıllarda ticari araçlar ve SUV tipi araçların artması ile trafiğe yüksekten bakan araç sayısı da artmaya başladı. 


İşte hem Avrupa'daki kriz nedeniyle araçların ufalması hem de önce kadınlardan başlayan ilgiye daha sonra erkek sürücülerin de katılması ile küçük SUV adı verilen bu segment ortaya çıktı. 

B sınıfı muadillerine göre daha yüksek ve geniş, diğer SUV'lara göre ise daha ekonomik olmaları sebebiyle bu segmentin önümüzdeki yıllarda hızlı bir şekilde büyümesi bekleniyor. 

YENİ MODELLER GELECEK 
Türkiye pazarı küçük SUV'da önümüzdeki günlerde büyük bir rekabete tanıklık edecek. Şimdilik Nissan Juke, Skoda Yeti ve Opel Mokka'nın yer aldığı pazar Renault Captur, Peugeot 2008, Ford Eco Sport ve Chevrolet Trax'ın katılımı ile çok zenginleşecek. 

Uzmanlar, küçük SUV pazarındaki fiyatların B sınıfı temsilcilerinden çok daha yüksek olmayacağını ve 6-7 bin lira daha üstüne satılabileceğini söylüyor. Bu hesapla Türkiye'de 36-37 bin lira seviyelerinden başlayan yeni bir segmentin yaratılmak üzere olduğunu söyleyebiliriz. 

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ