Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

ALLIANZ TEKNOLOJİ MERKEZİ GELECEĞİ İNCELİYOR

Allianz Teknoloji Merkezi hasar soruşturma ve kayıp önlemede 80. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Almanya’da kurulan Allianz Teknoloji Merk...

Allianz Teknoloji Merkezi hasar soruşturma ve kayıp önlemede 80. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Almanya’da kurulan Allianz Teknoloji Merkezi Sao Paolo’dan Şanghay’a kadar birçok noktada hizmet vermeye devam ediyor. 

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden Allianz Group tarafından 1932 yılında kurulan Allianz Teknoloji Merkezi, 1987 yılında yaşanan Irsching santralinin türbin mili kazasından günümüzde de yaşanan modern santral kazanları sorunlarına kadar birçok hasarla sonuçlanmış büyük sanayi vakasını araştırıyor. 

Kayıp değerlendirmenin yanı sıra kayıp önleme uzmanlığı hizmeti de sunan Allianz Group, Teknoloji Merkezi’nin 80. yılına özel sigorta şirketinin işleyişini ve araştırma projelerini ele alan bir rapor yayınladı. Allianz Teknoloji Merkezi enerji, santral teknolojileri ve mühendislik gibi endüstriyel teknoloji alanlarında uzmanlaşırken, aralarında elektrik ve mekanik mühendislerinin bulunduğu 15 kişilik mühendis ekibi, kimyager grubu ve malzeme uzmanları, kazanlar, türbinler, sürücüler, jeneratörler, transformatörler gibi temel endüstriyel ekipmanlar üzerinde hasar araştırmaları yürütüyor. 

Allianz Teknoloji Merkezi’nde Stefan Thumm ile başkanlığı paylaşan Dr. Johannes Stoiber yaptıkları çalışmaları, “Değerlendirmelerimizden ortaya çıkardıklarımız sadece sigorta şirketi olarak bize değil, müşterilerimize de yarar sağlıyor” diye açıklıyor. Allianz uzmanları araştırmalardan derlenen sonuçları sadece olayları ve iddiaları analiz etmek için değil aynı zamanda Allianz Group sigortalılarının risklerini en aza indirmek için de değerlendiriyor. 

Allianz Teknoloji Merkezi’ndeki her mühendis yılda ortalama 20 vaka araştırırken, birçok vaka derinlemesine ve mikroskobik olarak inceleniyor. Ultrasonik test, iç gerilme ölçümleri ve elektron mikroskopları taraması en ufak kaynak kaybını bile ortaya çıkarmaya yetiyor. 

Kayıp yerinde Allianz Teknoloji Merkezi mühendisleri hasarlı kısmı dikkatle inceleyerek, detayların fotoğraflarını çekerek, çalışanlarla konuşarak ve operasyonel verileri analiz ederek sonuca daha kolay ulaşıyorlar. Allianz Teknoloji Merkezi başkanlarından Thumm yaptığı açıklamada “Günümüzde tanı koymak artık çok daha kolay. 

Tahribatsız muayenede son 10 yılda büyük adımlar atıldı. Tasarım, imalat ve işlemler dâhil olmak üzere her şey gelişiyor bu yüzden kaybı tüm yönleriyle araştırmak zorundayız” dedi. Brezilya’da hasar gören elektrik santrali ve Şanghay’da yangın çıkan yüksek hızlı tren hattı teknoloji merkezi tarafından incelenen uluslararası vakalardan bazıları. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Allianz Teknoloji Merkezi başkanlarından Stoiber “ En iyi hasar gerçekleşmeyendir.” diyor. Allianz Teknoloji Merkezi hızla büyüyen dünyanın jeotermal enerji, rüzgâr enerjisi ve fotovoltaik gibi yenilenebilir enerjilerinin üzerinde duruyor. Örneğin, Allianz Teknoloji Merkezi