Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

OPEL İSTANBUL AUTO SHOW DA YENİ MODELLERİNİ TANITIYOR

Opel Türkiye'nin Kompakt SUV segmentinde yeni modeli Mokka, Astra ailesinin yeni üyesi Astra Sedan, Türkiye'de ilk kez sahneye çıka...

Opel Türkiye'nin Kompakt SUV segmentinde yeni modeli Mokka, Astra ailesinin yeni üyesi Astra Sedan, Türkiye'de ilk kez sahneye çıkacak pazardaki her otomobilden çok daha fazla kişiselleştirme olanaklarına sahip ADAM, standart bir elektrik prizine bağlanmak suretiyle şarj edilebilen ve mesafe kaygısı olmadan 500 km seyahat imkanı sunan Opel Ampera ve Opel'in diğer tüm renkli ürünlerine İSTANBUL autoshowda görücüye çıkıyor

Gelmiş Geçmiş En Güçlü Corsa: Corsa OPC


4. Nesil Corsa olan Corsa OPC 225 km/s hıza ulaşıyor ve 0'dan 100 km'ye çıkması 7.2 saniye alıyor.
"Hızlı minik" Corsa OPC serisinin son gözdesi ise Corsa OPC Nürburgring Edition. Nürburgring Pisti'ne ithafen koltuklarında Nürburgring haritası işli olan 210 hp'lik otomobil tam bir spor otomobil olduğunu, yalnız hızıyla değil tasarımıyla da gösteriyor. Diğer tüm OPC'lerde de olan Recaro Spor koltuklar, daha motoru çalıştırmadan, rallideymiş hissi veriyor.

1.6-litrelik turbo motor 192 hp motor gücü ile bu kompakt üç kapılı modelin 0’dan 100 km/s hıza sadece 7.2 saniyede çıkmasını sağlıyor. Corsa OPC’nin maksimum hızı 225 km/s olup, 230 Nm maksimum tork, standart altı-ileri şanzımanla ön tekerleklere iletiliyor.

Tasarım:

Üç kapılı Corsa’nın spor hatları OPC modelinde daha da çarpıcı bir şekilde ortaya çıkıyor. Tavan spoyleri , sportif ve gösterişli ön ve arka tamponları OPC’ye göz kamaştırıcı bir görünüm veriyor.

Tipik OPC kapı kollarına ek olarak, krom halkalı gösterge kadranları, kırmızı renkli ibre, mavi ya da gümüş renkli hava çıkış kanalları ve deri spor direksiyonu Corsa OPC’nin sportif görünümünü içeride de yaşatan unsurlar. Entegre kafalıkları ile spor koltuklar Opel ve Recaro işbirliği ile geliştirilmiştir. Bu yarış arabalarına benzer koltuklar optimum yanal destek sağlar ve hem sürücü hem de önde oturan yolcuları, koltuğun arkasına entegre edilmiş hava yastıkları ile korur. Corsa OPC verileri:

Uzunluk: 3999 mm
Genişlik: 1713 mm
Yükseklik: 1488 mm
Dingil aralığı: 2511 mm
Arka/ön tekerlek: 1485/1478 mm
Boş ağırlık:(sürücüsüz): 1203 kg Motor: Dört silindirli turbo
Hacim: 1598 cm3
Maks. Güç: 5850 rpm’de 141 kW (192 hp)
Maks. Tork: 1980-5800 rpm’de 230 Nm
Turbo sistemi ile Maks. Tork: 266 Nm
Şanzıman: Altı ileri, düz
Azami hız: 225 km/h
0 – 100 km/saat hızlanma: 7.2 saniye
Şehirde/şehir dışı/ortalama tüketim: 9.8/5.9/7.3 litre
CO2 emisyonu: 172 g/km


Opel Performans Merkezi’nin Gözbebeği: Insignia OPC

325 hp’lik motor ve 435 Nm tork ile tam bir asfalt canavarı olan Insignia OPC 270 km/s hıza ulaşabiliyor. 0-100 km hızlanması ise 6 saniye...
Karşımızda; 2009 Car of The Year Insignia’nın yüksek performans modeli !

Dört yönlü bel destekli ve minder uzantılı Recaro ön koltuklar, kaplan dişi şeklindeki hava girişleri, spoyler ve özel olarak tasarlanmış 20” OPC jantları ile yüksek performanslı bir otomobil olduğunu ortaya koyuyor. Saten krom boyalar ve arka tampon ile birleştirilmiş etkileyici çift egzoz borusu araca çekicilik katıyor.

OPC modunda kırmızıya dönen göstergeler ile kan kaynatan Insignia OPC gelişmiş Adaptif 4X4 sistemi sayesinde konfor ve güvenlik de sunuyor. Sürüş dinamiklerini ayarlama ve değiştirme imkanı veren FlexRide şasi, HiPerStrut ön süspansiyon sistemi, Brembo fren sistemi Insignia OPC’nin dikkate değer özelliklerini oluşturuyor.



O Bir Klasik: Yeni Astra Sedan


3 ECOTEC benzinli ve 2 dizel motor seçeneği ile satışta olan Yeni Astra Sedan’ın 2012’de 4.000 adet, 2013’te 12.000 adetlik satış hedefine ulaşması bekleniyor. Yeni Astra Sedan’ın tüm benzinli modellerinde otomatik şanzıman seçeneği bulunuyor.
O Bir Klasik: Yeni Astra Sedan !

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Yeni Astra Sedan ile filodaki paylarının artacağını ifade ederken, toplam satışların %60’ını Astra ailesinin oluşturacağının altını çizdi. Yeni Astra Sedan, Türkiye’ye 3 donanım seçeneği ve yenilikçi teknolojileriyle geliyor. Edition, Sport ve Cosmo donanım seviyeleri konfor ve güvenlikten ödün vermeden teknolojiyi ulaşılabilir kılıyor. Sürüşe Duyarlı Ön Farlar, FlexRide şasi, AGR onaylı ergonomik koltuklar ile güvenlik ve konforu birarada sunuyor.

Yenilenen tasarımı ile Yeni Astra Sedan tüm dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor. Ön farlar, sis farları, alt ve üst ızgarada yapılan değişiklikler ile ön tasarım daha modern bir görünüm sağlamış. Yolcu bölümünün üzerinden kıvrılıp arka camı çevreleyen ve bagaja entegre spoilerla bütünleşen tavan çizgisi, Yeni Astra Sedan’a çok daha zarif bir görünüm kazandırıyor. C sütunu bagaj bölümüne kadar uzandığı için Hatchback modeline kıyasla 90 lt daha fazla bagaj hacmi sunmasına rağmen bagaj bölümü ustalıkla gizleniyor. Astra Sedan’da koltuklar 60:40 yatırıldığında bagaj hacmi 1110 lt oluyor. Arka far grubu da öne doğru kıvrılarak arka tasarımı zarifleştiriyor.

Yeni Astra Sedan’ın iç mekanında kullanılan kumaş ve renkler de Yeni Sedan’ı segmentindeki en çekici ve en ergonomik tasarımlardan biri yapıyor.

4.658 mm uzunluk, 1.814 mm genişlik ve 2.685 mm aks açıklığıyla Yeni Astra Sedan, segmentindeki en uzun otomobil, en geniş otomobillerden biri ve en uzun aks aralığına sahip otomobillerden biri oluyor.

2009’da pazara giren Astra Hatchback, 2010’da giren Sports Tourer ve 2011’de giren GTC ile Altın Direksiyon Ödülü’nden 2012 DEKRA Raporuna kadar birçok başarı elde etmiş olan Astra ailesi genişliyor ve yeni Astra Sedan ile tamamlanıyor.

Tasarım Özellikleri:

Ön Tasarım;

Yeni Astra Sedan’a önden bakıldığında tasarımda, ön farlar, sis farları, alt ve üst ızgara gibi anahtar unsurlarında incelikli fakat etkili revizyonlar görülebiliyor.

Karakteristik krom bar daha ince, daha modern bir “V” şekilli görünüme büründü ve üst ızgarada daha alçak konumlandırıldı. Altında ise yeni tasarımlı alt ızgara, enlemesine geniş bir siyah panelin üstünde çarpıcı bir yüzen tasarım oluşturdu.

Halojen ön farlar, en çarpıcı etkiyi yaratması karartıldı. Sport ve Cosmo modellerinde ise krom unsurlar eklenerek tasarımın etkisi daha da güçlendirildi. Enerji verimli “kanat şekilli” LED Gündüz Farları (DRL), AFL+ olmasa dahi Edition hariç tüm modeller için sunuluyor.

Sis farları yuvalarındaki özel şekillendirilmiş detaylar Astra’nın geniş duruşunu vurgulayarak o bölgeye daha fazla dikkat çekiyor. Sinyal farları daha da inceltildi ve sis farlarının yuvarlaklığı, Astra’nın Bi-Xenon ön far tasarımını yansıtıyor.

Hepsi birlikte tüm bu nokta atışlı ince detaylar, en yeni Astra ailesi için yüksek kalite ve dinamik performans izlenimi yaratıyor.

Arka Tasarım;

Arka tasarım derin bir eğime sahip arka cam, entegre bagaj spoileri ve özel şekillendirilmiş tamponun geniş kıvrımlarıyla karakterize ediliyor. Arka farların tasarımı diğer Astra modellerini anımsatıyor ve onları birbirine bağlayan hafif çizgi genişlik duygusu katarken tıknazlığı ortadan kaldırıyor. Opel’in karakteristik özelliklerinden olan kanat şekli, arka far grubunda da görülebiliyor. Bagaj bölümünün girintisi, plaka bölümüne de yansıtılarak tampon daha ince bir heykelsi görünüme bürünüyor. Tüm bu unsurlar bir araya gelerek dinamik bir otomobil tasarımının dengeli ve uyumlu örneğini oluşturuyor.

Yan Tasarım;

Hatchback modeline kıyasla 23 cm. daha uzun ama tavan çizgisi nedeniyle Sedan modeli çok daha uzun görünüyor.

Bu etki, kapı kollarından arka far grubuna ve camların dinamik şekline kusursuzca kıvrılarak geliştiriliyor. Tavan çizgisi, yolcu bölümünün üzerinden nazikçe kıvrılıp derin eğimli arka cama eğilerek, oradan da bagaja entegre aerodinamik spoylere akıyor.

C sütunu bagaj bölümüne kadar uzandığı için hatchback modeline kıyasla 90 litre daha fazla hacmi olan bagaj bölümünü ustalıkla gizliyor. Arka tasarımda hantallığı önlemesi için arka far grubu da öne doğru kıvrılıyor.

Sonuç mu? Temiz bir parça beyaz kağıt üzerinden tasarlandığına inanılması güç oranlara ve heyecana sahip bir Sedan modeli.

İç Mekan; Yeni kumaşlar ve renkler, Astra’nın iç tasarımını daha da cazip kılıyor. İç tasarımın temel mimarisinde değişikliğe gidilmedi. Segmentindeki en çekici ve en ergonomik tasarımlardan biri olmaya devam ediyor.

Ön yüz boyunca süzülen kıvrım ve kapı kolunun/kol dayama desteğinin çarpıcı eğimi, Astra’nın dış tasarımını yansıtıyor. Her biri kendi bölümüne oturtulmuş ve sürücüye odaklı, rahat okunabilir göstergeler grubu kesin bilgiler sunuyor. Şasi seçeneği, sürüş asistanı donanımları ve müzik ve bilgi sistemleri kontrolleri 30°’lik bir eğimli orta konsolda bulunuyor. Cömert ön koltuk ayarı, koltukta kim oturuyorsa otursun, her şeyin olması gerektiği yerde olduğu duygusu veriyor. Opel’de konfor, bir bütün olarak ele alınıyor. Sadece kaliteli döşemeler ve destekli koltuklar kullanarak değil, aracın iç tasarım ambiyansı da dikkate alınarak deneyimleniyor. Burada kumaş ve döşeme malzemeleri seçimlerine aşırı önem verildi. Dokunurken verdiği his, göründüğü kadar iyi olmalı. Bu yüzden Sport ve Cosmo modelleri orta konsolun temelini aydınlatan kırmızı ortam aydınlatmasıyla geliyor.

Donanım Özellikleri:

*Edition:

-17” yapısal jantlar
-Yol bilgisayarı
-Direksiyondan kumanda sistemi
-Cruise control
-Watt’s arka bağlantı
-Hıza duyarlı direksiyon
-ABS
-ESP
-Gövde rengi ısıtmalı yan aynalar
-Gündüz farları
-Elektrikli ön ve arka camlar
-Klima
-CD300/Radyo/CD/MP3 çalar
-Kol dayama desteği (ön)
-Manuel park freni

Opsiyonel:
-Business Pack (17” alaşım jant – sis farları – bluetooth)

*Sport : Edition’a ek özellikler;
-17” alaşım jantlar
-LED gündüz farları
-Krom cam çıtaları
-Sis farları – ön
-Deri kaplı direksiyon
-Otomatik yanan farlar,
-Otomatik kararan iç dikiz aynası
-Yağmur sensörü
-Arka orta kafalık
-Elektronik iklim konrtollü klima
-CD400 Radyo / CD/MP3 çalar
-USB bağlantısı
-Balık sırtı radyo anteni
-Elektronik park freni
-Park pilotu –arka

Opsiyonel:
-AFL
-Navigasyon ( Navi600)
-Stil paketi (sunroof – bluetooth-17”jant)
-Sunroof

*Cosmo: Sport’a ek özellikler
-Sürüşe duyarlı ön farlar (AFL)
-Elektrikli katlanır yan aynalar
-Park pilotu (ön-arka)
-Bluetooth
-Alarm

Opsiyonel:
-Navigasyon (Navi600)
-Deri koltuklar
-Sunroof
-Flexride
-18” alaşımlı jantlar

Daha fazla detay opel web sitesi ve istanbul autoshow opel salonunda