Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

VOLVO S60 POLESTAR CONCEPT

Volvo ve resmi performans ortağı Polestar, S60 Polestar performans konsept otomobilini tanıttı. Bu üretim öncesi model piyasaya çıktığınd...

Volvo ve resmi performans ortağı Polestar, S60 Polestar performans konsept otomobilini tanıttı.

Bu üretim öncesi model piyasaya çıktığında BMW M3 ve Mercedes-Benz C63 AMG gibi dişli rakiplerle rekabet edecek. Aracın turbo beslemeli Volvo T6 sıralı altı silindirli motoru, 515 bg güç ve 575 Nm tork üretiyor. 

Güç takviye edilmiş yakın oranlı düz 6 vitesli şanzımanla ve Haldex Gen4 XWD sistemle 4 tekerleğe birden aktarılıyor. ‘Aile otomobili’ 0’dan 100 km/s’ye sadece 3,9 hızlanıyor ve 300 km/s’nin üstünde bir azami hıza ulaşabiliyor. 

Standart S60’a göre görsel farklılıklar arasında, 20 mm daha geniş gövde ve farklı ön tampon bulunuyor. Arka tampon ise Ferrita marka 3,5 inçlik paslanmaz çelik egzoz sistemini barındıracak şekilde modifiye edilmiş. 

Şaside yapılan değişiklikler ile, Polestar S60’ın süspansiyonları standart otomobile göre 30 mm alçaltılmış ve tekerlek iz genişlikleri önde 20, arakada 40 mm artırılmış. 

Polestar durdurma gücünü arttırmak için önde 380 mm, arkada 302 mm boyutlarında disklere sahip Brembo marka frenler kullanmış. İç kısımda Polestar koltuklar ve vites ergonomisine daha iyi entegre olan hafifçe alçaltılmış bir gösterge paneli bulunuyor.ntvmsnbc