Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ NESİL HYUNDAİ İ20 TÜRKİYEDE ÜRETİLECEK

Hyundai i30'un İspanya'daki basın tanıtımında konuşan Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan "Hükümetin yeni teşvik sistemi...

Hyundai i30'un İspanya'daki basın tanıtımında konuşan Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan "Hükümetin yeni teşvik sistemini açıklaması pek çok belirsizliği ortadan kaldıracak ve Hyundai'nin Türkiye’deki yatırım programını netleştirecektir.

Bana göre önümüzdeki kısa dönemde Türkiye'ye büyük yatırım yapacak olan tek otomotiv markası da Hyundai'dir. Ama biz Hyundai olarak Güney Kore ile Türkiye arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın da bir an önce imzalanmasını istiyoruz. Bu anlaşma imzalanmadığı sürece, Türkiye'de üretim yapan bir marka olduğumuz halde, sadece ithalatçıymışız gibi gümrük vergisi ödemek zorunda kalıyoruz” dedi. Karaarslan, Hyundai'nin Türkiye pazarındaki geleceğine ilişkin ise şunları söyledi:

“Eğer 2013’te Elantra'nın dizel motorlu versiyonunu ithal edebilirsek, hedefimiz 2015’te yüzde 10'luk pazar payına ulaşmak. Ancak Hyundai'nin hafif ticari araç pazarına neredeyse hiç araç sunmadığı düşünülürse, bu rekabet ettiği pazardaki payının aslında yüzde 13'lere karşılık geleceği anlamına gelir."

‘YENİ NESİL i20 DE TÜRKİYE’DE ÜRETİLECEK’
Hyundai Motor Europe Başkanı Chang-Kyun Han ise "Ne olursa olsun biz Türkiye'deki üretimimizi yeni nesil i20 modeliyle sürdüreceğiz. Türkiye'de elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz.

Türkiye'deki fabrikamızı tam kapasite ile çalıştırmamız gerekiyor. Şimdi kapasitemizi artırmak için de hazırlıklara başladık. Yeni i10 üretiminin Türkiye'de yapılıp yapılmayacağını ise bekleyip göreceğiz” diye konuştu.

KAPASİTE 200 BİN ADETE ÇIKACAK
Hyundai Motor Europe Başkanı Chang-Kyun Han ikinci modelin i10 olup olmayacağı konusunda net bir ifade kullanmaktan kaçınırken, "Kapasitemizi artırmak için hazırlıklara başladık. Yeni i10 üretiminin Türkiye'de yapılıp yapılmayacağını ise bekleyip göreceğiz" demekle yetindi. Başkan Han, yeni nesil i20'nin yılda 100 bin adedin üzerinde üretilebileceğini de kaydetti.

FRANKFURT OTOMOBİL FUARINDA WINTERKORN'U ÇOK ETKİLEMİŞTİ
Yeni i30 geçen yıl ilk kez gösterildiği Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Volkswagen'in Dünya Başkanı Martin Winterkorn'un da ilgisini çekmiş, Youtube'a düşen cep telefonuyla çekilmiş görüntüde aracı detaylı bir şekilde inceleyen başkanın mühendislerini yanına çağırarak, özellikle beğendiği direksiyon yükseklik ayarıyla ilgili sorular sorduğu görülmüştü.

Winterkorn, direksiyon yükseklik ayarı kolunu kontrol ettikten sonra, yanındakilere dönerek, “BMW yapamıyor, biz yapamıyoruz, peki bunlar nasıl yapıyor?” diye sormuştu. Ayrıca Winterkorn'un araçla ilgili yaptığı diğer yorumlar da i30'un henüz piyasaya çıkmadan Avrupa pazarında Golf'ün ciddi rakipleri arasında olacağının sinyalini vermişti.

ALMANLARI GÖZÜNE KESTİRDİ
Bu kez Hyundai’nin gelecek aydan itibaren Türkiye'de pazara sunmaya hazırlandığı yeni i30 modelinin test sürüşü için, İsa'dan Önce 1500'de Anadolu'dan giden Fenike’lilerin kurduğu, Roma imparatoru Herakles'in Hispalis, Emevilerin İşbiliye, İspanyolların ise Sevilla (Seviya) ismini verdikleri kültürleri birleştiren Endülüs kentindeyiz.

Almanların tasarladığı, Çeklerin ürettiği ama Koreliler’in sahibi olduğu Hyundai'nin geleceğini değiştirecek olan yeni i30'u anlatmak için sözü bu kadar dolandırdım çünkü amacım biraz da bizdeki “yüzde yüz yerli otomobil” tartışmalarına kinayeli bir gönderme yapmak.

TÜRKİYE HEDEFİ 3 BİN ADET
Avrupalı tüketicilerin beklentileri dikkate alınarak geliştirilen en yeni Hyundai olan i30, 1.6 lt (135 BG) direkt benzin enjeksiyonlu GDI ve 1.6 lt (128 BG) turbo dizel olmak üzere iki motor seçeneğiyle piyasada olacak. 6 kademeli otomatik şanzıman seçeneği her iki motorda da alınabilecek.

i30’un yıl sonuna kadar ülkemizdeki satış hedefi ise 3 bin adet. Agrerif hexegonal yani altıgen ön ızgarası, kartalın gözlerinden esinlenerek tasarlanan farları ve profilden bakıldığında rekabet edeceği tüm Avrupalı markaların modellerine gözdağı veren tasarımıyla yeni i30, aynı zamanda Hyundai'nin Avrupa'daki yeni döneminin temel taşı.

Geçen yıl Avrupa'da yüzde 10.4 artışla 382 bin araç satan Koreli üreticinin bu yılki hedefi 465 bin adede ulaşmak. İşte bunda fiyatı artık hiç de ucuz olmayan yeni i30’un payı büyük olacak. İç mekânı, sürüş özellikleri, zengin konfor ve güvenlik donanımıyla Avrupalı tüm rakiplerine çok yakın hatta kimilerinin üzerinde özelliklere sahip olan i30'un Türkiye satış fiyatı henüz açıklanmadı. Avrupa fiyatı 15 bin 850 Euro'dan başlayacak.

Bu rakam Astra'nın başlangıç fiyatıyla hemen hemen aynı iken, Focus'tan 1000, Golf'ten ise 1125 Euro daha ucuz.GAZETE HABERTÜRK

Hiç yorum yok