Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

FİAT FİORİNO, HEM MAKYAJLANDI HEMDE BEYGİR GÜCÜ ARTTIRILDI

1.3 litrelik dizel ünite, artık 95 beygirlik seçeneğe kavuşurken, performansı ve tasarruflu yapısıyla beğeni topluyor. Fiat, Ekim 2007’de ha...

1.3 litrelik dizel ünite, artık 95 beygirlik seçeneğe kavuşurken, performansı ve tasarruflu yapısıyla beğeni topluyor.

Fiat, Ekim 2007’de hafif ticari araç sınıfında yepyeni birmodel üretmeye başladı.

Minicargo ismiyle Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında banttan inmeye başlayan üçüzlerden biri olan Fiat Fiorino, 2012’ye küçük bir makyajla girdi.

Geçen yılın son aylarında ürün gamına eklenen güçlü multijet motor, 75 beygirlik versiyonu ‘güçsüz’ bulanlar için yasal doping almış bir sporcu etkisi yapabilir. 95 beygirlik bu seçenek, Fiorino’yu hem sınıfının en güçlüsü hem de en çabuk depar atabilen modeli haline getiriyor.

İç mekan oldukça geniş

Combi modeliyle ticari birmodel olduğu kadar binek olarak da kullanılan Fiorino, şık tasarımı ve boyutlarından beklenmeyecek kadar geniş iç mekanıyla dikkat çekiyor. Köşeli tasarım, görüş açısı problemini ortadan kaldırırken yüksek tavan sayesinde uzunluğu sadece 3.86metre olan araç, çok ferah bir kabin vadediyor.

Yüksek orta konsol ve oturma pozisyonu bir ticari araçta olduğunuzu hemen ele verse de araç, işçilik ve malzeme kalitesi bakımından sınıfının en başarılımodelleriyle yarışabilecek kadar iddialı. Bir ticari araçta olması gerektiği gibi geniş cam yüzeyler kabindeki ferahlığı artırıyor. Ergonomik olarak başarılı olan kokpitte kontrol elemanları da büyük yeterince büyük tasarlanmış.

170 kilometre hıza ulaşıyor

Fiorino’da kullanılan 1.3 litrelikmultijet ünite, 95 beygir güç ve 200nmtork üretiyor. 75 beygirlik versiyona göre ciddi oranda performanslı olan bumotor, saatte 170 kilometre hıza kadar akıcı şekilde aracı hızlandırabiliyor. 5 ilerimanuel vitesle kombine edilen bu motor, diğerinden ara hızlanmalarda da belirgin şekilde başarılı.

Ağırlığı 1185 kilogram olan Fiorino, aldığı bu yasal dopingle birlikte 4 yolcu ve 356 litrelik bagajını rahatlıkla hareket ettirebiliyor. Fabrika verilerine göre aracın yakıt tüketimi de oldukça başarılı. 100 kilometrede ortalama 4.3 litre tüketen araç, bizim kullanımımızda 5 litrelik tüketime imza attı. Öte yandanbumotor, Euro 5 normlarını da karşılıyor.

27 bin liradan başlıyor

Fiat, Fiorino Combi modelinin başlangıç fiyatını 27 bin 100 lira olarak belirlemiş. Bize konuk olan 1.3 dizel (95 beygir) Emotion donanımı ise 36 bin 480 liralık etikete sahip. Bu fiyata ön ve yan hava yastıkları, klima, ABS, EBD, radyo/CD/Mp3 çalar, follow me home, park sensörü, özel tip tavan rayları, 16 inç alaşım jantlar, çiftsürgülü kapı, yol bilgisayarı gibi donanımlar sunuluyor. ESP, ASR, Hillholdergibi donanımları da talep edenler 1000 lira daha ödemek durumunda.BUGÜN

Hiç yorum yok