Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

AUDI FRANKFURT’TA KONSEPT MODEL ÇIKARMASI YAPIYOR YENİ S SERİSİ VE A8 HİBRİT’İ DE GÖRÜCÜYE ÇIKARIYOR

Dünyanın en büyük ve önemli otomobil fuarlarından Frankfurt Autoshow’da tam bir Audi fırtınası gerçekleşiyor. Urban Concept ve A2 konsept ar...

Dünyanın en büyük ve önemli otomobil fuarlarından Frankfurt Autoshow’da tam bir Audi fırtınası gerçekleşiyor.

Urban Concept ve A2 konsept araçlarının ilk tanıtılacağı fuarda, ayrıca Audi’nin amiral gemisi A8’in Hibrit versiyonu ile yeni yüksek performanslı S modelleri, S6, S7 Sportback ve S8’in dünya prömiyeri yapılıyor.

Audi bir kez daha yeni ufuklar açıyor: Audi urban concept, kalabalık ve sıkışık şehir alanları için tasarlanmış, 1+1 kişilik, son derece hafif bir otomobil. Hiçbir araç kategorisine girmeyen Audi Urban Concept, bir yarış otomobili, keyif otomobili ve şehir otomobilinin unsurlarını radikal ve yeni bir konseptte birleştiriyor. Audi, Sportback modeline ek olarak Spyder versiyonunu da sunuyor.

Serbest tekerlekleri ve yanıp sönen LED şeritleri ve ileriye doğru atılan hatları ile Audi’nin tasarım diline tamamen yeni bir enerji katan Urban Concept, iki kişilik bir otomobil. Tüm kumandalar ve materyaller, ultra hafif yapının gereklerine uygun. Sürücü, direksiyonu ve pedalları kendi vücut ölçülerine göre ayarlayabiliyor. İki e-tron elektrikli motor, aracın çalışması için gerekli kuvveti sağlayarak ultra hafif Audi urban concept’e güçlü bir şekilde hızlanma yeteneğini kazandırıyor.

A2 Concept: Işık oyunları!
A2 concept’in sadece elektrikle çalışan güç ve aktarma organlarıyla Audi, Frankfurt’ta düzenlenen 64’üncü Uluslararası Otomobil Fuarı’nda (IAA) elektrikli hareketliliğin geleceğine başka bir bakış sağlıyor. Teknik çalışma, dört kişi için bol miktarda alan sunan, klasik, üst standartta bir alan konseptini bünyesinde barındırıyor.

Sadece 3,80 metre uzunluğundaki aracın koyu renkli camları, bir düğmeye basılmasıyla şeffaflaşıyor. Farlarda Audi, matris hüzme denilen, LED teknolojisindeki yeni bir aşamayı sunmaktadır. Bu teknolojide bir grup LED ve mikro-yansıtıcı, yüksek çözünürlüklü ve gözü kamaştırmayan uzun hüzmeli bir ışık üretiyor.

İnce gündüz farı fiberleri, yüksek düzeyde verimli LED kısa far modülünü çerçeveler. Akıllı farlar, ışıklandırmalarını görüş koşullarına göre ayarlar. Lazer diyotlar tarafından üretilen arka sis farı ışığı, siste bir ışık demeti olarak görülüyor ve yola, uyarı şeklinde kırmızı bir üçgen yansıtıyor. Aracın üzerindeki sensörler, aracın sahibinin yaklaşığını anlayabiliyor. Sürücü, el ve kol hareketi ile kapıların kilidini açabiliyor. Sürücü direksiyonun iç tarafındaki dokunmatik kontrol alanları aracılığıyla birçok önemli özelliği kullanabiliyor.

Çevreci Amiral Gemisi
Altı silindirli bir motorun gücüne, buna rağmen dört silindirli bir versiyonun yakıt tüketimine sahip olan Audi A8 hibrit’in seri üretimine 2012’de başlanacaktır. 2.0 TFSI benzinli motoru ile elektrikli motorun 245 HP güç ve 480 Nm tork ürettiği A8 Hibrit, 100 km’de ortalama 6.4 yakıt tüketiyor. Sadece elektrik gücü ile saatte 100 km’ye çıkabilen araç, 0’dan 100 kilometreye 7.7 saniyede ulaşıyor.


2012 model S serisi
Audi Frankfurt Autoshow’da konsept modellerinin yanında S modellerinin de dünya prömiyerini gerçekleştiriyor. 2012 model yüksek performanslı S6, S7 Sportback ve S8 modeli görücüye çıkıyor.

Sportmen karakteriyle S6 ve S6 Avant, sadelik ve pratiklikten ödün vermeden günlük yaşamda kullanılabilen bir spor otomobil keyfi veriyor. 4 litre çift turbo V8 motoru, gücü düşük yakıt tüketimiyle buluşturarak modern teknolojiye ayak uyduruyor. S7 Sportback, S6 ve S6 Avant’ta da kullanılan 4.0 TFSI 420 HP ve 550 Nm torka sahip motoru kullanıyor.

Çift turbo V8 motoru, 5 kapılı Sportback modeli, 0’dan 100 kilometre hıza 4.9 saniyede çıkarıyor. Maksimum 250 kilometre hız yapabilen araç, Audi’nin “Cyclinder on Demand (Talebe göre silindir)” teknolojisi ile 100 kilometrede ortalama 9.7 litre yakıt tüketiyor. 2012 Bahar aylarında satışa sunulacak S8, Audi’nin S ailesinin yeni reisi olacak.

Bu geniş ve yüksek performanslı lüks sedan, 520 HP güç ve 1700-5500 rpm’de 650 Nm tork üretiyor. 0’dan 100 kilometre hıza 4.2 saniyede çıkarken, azami hız elektronik olarak saatte 250 kilometrede sabitlenmiş.

Hiç yorum yok