Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ KİA SORENTO TÜRKİYEDE SATIŞA SUNULDU

Yenilenen yüzü, güçlü motor seçenekleri ve şık tasarımıyla segmentinde referans olma iddiasıyla 53,000 Euro + 1595 TL plaka masraflarından...

Yenilenen yüzü, güçlü motor seçenekleri ve şık tasarımıyla segmentinde referans olma iddiasıyla 53,000 Euro + 1595 TL plaka masraflarından oluşan fiyat etiketiyle pazardaki yerini alıyor. 7 koltuk seçeneği ile satışa sunulan Sorento’nun satış fiyatı ise 53,900 Euro + 1595 TL.

Yeni Kia Sorento’nun geliştirilmiş motoru, son derece güçlü bir performans sunuyor. Yeni nesil 2.2 lt. CRDI sistemi, 197 ps güç 2500 rpm' de 435 Nm tork üretiyor. Kullanılan yeni tip CRDI sistemi sayesinde ayrıca, çok düşük bir yakıt tüketimi de sağlanıyor. Yeni Kia Sorento’nun motor hacmi, eski modele göre küçülmesine rağmen, gücü 27 ps artırılmıştır. 2.2 lt. motor hacmi ve 197 ps gücüyle rakipleri arasında lider durumdadır.

Yeni nesil CRDI sistemi ve geliştirilmiş motor yapısı sayesinde 100 km' de şehir dışı 6.2 lt. gibi sınıfında lider bir yakıt tüketim değerine sahip olan Yeni Kia Sorento, yüksek motor gücü ve torku sayesinde 0-100 km/h hıza 10.2 sn'de çıkabilmektedir.

Yeni Kia Sorento’da Tork on Demand prensibi ile çalışan Manyetik Kavramalı 4 Tekerlekten Çekiş sistemi ( 4 WD ), aracın hızı 40 km/h' e ulaşıncaya kadar devrede kalıp bu hızın üstünde devreden çıkmaktadır. Ayrıca araç 4 WD konumunda değilken bile aracın herhangi bir tekerleğinin patinaja düşmesi durumunda, 4 WD sistemi otomatik olarak devreye de girebilmektedir.

Artırılmış güvenlik özellikleri ile Yeni Kia Sorento, Euro NCAP tarafından yapılan çarpışma testleri sonucunda rakipleri arasından en yüksek puanları elde ederek 5 yıldız almıştır.

Motor gücü ve performans özelliklerinin yanı sıra Yeni Kia Sorento’da aktif güvenlik sistemi de oldukça geliştirilmiştir. Araçtaki Elektronik Stability Kontrol Sitemi (ESC) ile MDPS sistemi (Elektrik Takviyeli Direksiyon Sistemi) CAN network hattıyla birleştirilmiş olup, ESC sistemine ROP (Takla Önleme Sistemi), DBC (Yokuş İniş Fren Kontrol) ve HAC (Eğim Kalkış Destek) sistemleri de eklenerek aracın sürüş güvenliği ve konforu artırılmıştır.

Araçta ayrıca, NVH ses ve titreşim seviyesi oldukça iyileştirilmiştir. Bundaki en büyük etken ise kullanılan izolasyonun iyileştirilmesi olmuştur. İçerdeki ses seviyesi de 110 km/h' de 64 db' e düşürülmüş olup bu konuda Yeni Kia Sorento, rakiplerine göre oldukça avantajlı bir duruma gelmiştir. Örnek olarak RAV 4' un aynı şartlarda içerdeki ses seviye değeri 68 db iken CRV' nin 65 db dir. Buna ek olarak rolantideki ses seviyesi 44 db' ken Captiva 47 db, Qashqai 45 db' dir.

Yeni Kia Sorento, eski modele göre 9,5 cm daha uzundur. Bagaj hacmi ise önceki modele göre 137 lt. artırılmıştır. (1047 lt).

Yeni Sorento’da kullanılan, Geliştirilmiş Klima Yapısı (İyonizer teknolojili, koku ve küf önleyici klima sistemi) Kia araçlarında ilk kez kullanılan bir teknolojidir. Ayrıca yeni modelimizde kullanılan Panoramik Sunroof sayesinde iç mekanda ferahlık hissi artırılmıştır.

Yeni Kia Sorento tüm bu geliştirilmiş özellikleri, farklı ve dinamik tasarımı ile Türkiye’de SUV pazarının lider oyuncusu olmaya devam edecek.haber7

Hiç yorum yok