Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Volvo S80 Dizel

Yeni D5 dizel ünite; sıralı çift turbo komprosör, seramik kızdırma bujileri ve piezo yakıt enjektörleri gibi yenilikçi mühendislik çözümler...

Yeni D5 dizel ünite; sıralı çift turbo komprosör, seramik kızdırma bujileri ve piezo yakıt enjektörleri gibi yenilikçi mühendislik çözümleriyle geliştirilmiş.

“Bu çözümler ne işe yaradı acaba?” diye soracak olursanız yüksek performans, düşük yakıt tüketimi ve emisyon salınımı diyerek en kestirme yoldan cevap verebiliriz. Rakamlar gerçekten etkileyici. 205 HP güç ve 420 Nm tork, üstelik bu güç ve torka 6.2 lt /100 km yakıt tüketimi ve 164g/km CO2 salınımı ile ulaşılabilmiş. Yani hem çevreci, hem cebinizin dostu hem de yüksek performans sunabiliyor.

Yeni D5 dizel motor ile ilgili bir açıklama yapan Volvo Başkan Yardımcısı Derek Crabb, “Bizim amacımız Euro 5 standartlarını uyan performanslı modern bir dizel motor üretmekti. Projeye ilk başladığımızda S80’de 6.4 lt/100 km yakıt tüketimi hedefliyorduk, sonuçlar beklediğimizden de mükemmel oldu. Otomatik şanzımanda ise yakıt tüketimini 7.3 litreden 6.7 lt/100 km’ye düşürdük, bu önemli bir gelişme” dedi.

Yeni D5 dizel motor, ilk kez 2009’un ikinci çeyreğinde satışa sunulacak Volvo S80’de görev alacak, daha sonra başta S60 olmak üzere diğer modellerde de kullanılacak.arabalar.gen.tr

Hiç yorum yok