Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Seat, geçtiğimiz günlerde ülkemizde de satışına başlanan Ibiza'nın spor versiyonu Cupra'nın tanıtımını yaptı

VW grubu bünyesinde yer alan SEAT'ın giriş sınıfındaki temsilcisi Ibiza’nın 4. jenerajyonu yakın bir zaman önce tanıtılmıştı. Seat, şi...


VW grubu bünyesinde yer alan SEAT'ın giriş sınıfındaki temsilcisi Ibiza’nın 4. jenerajyonu yakın bir zaman önce tanıtılmıştı. Seat, şimdi ise geçtiğimiz günlerde ülkemizde de satışına başlanan Ibiza'nın spor versiyonu Cupra'nın tanıtımını yaptı. Sportif detaylar ve daha güçlü bir motor ile donatılan Ibiza Cupra, spor otomobil tutkunlarının beğenisini toplamaya çalışacak.

İlk olarak Bocanegra Konsept olarak karşımıza çıkan Ibiza'nın spor versiyonu Cupra'da sportif detaylar ön planda tutulmuş. Seat tasarımcıları aracın daha dinamik ve sportif bir yapıda olması için ön kısımda dikkat çekici hava ızgaralarına yer vermiş. Ön tamponu boydan boya sarmalayan bu ızgaralar ön ve arka tamponun yan taraflarına konumlandırılan ekstra hava girişi görünümlü siyah pilastik ızgaralar ile desteklenmiş. Ön kısımda en dikkat çekici tasarım öğesi ise ön plana çıkarılmış sis farları olarak görünüyor. İki kapılı bu spor aracın arka kısmında ise tamponun altına yerleştirilen difüzör ve arka tamponun ortasına konumlandırılan tek parça egzoz çıkışı Ibiza Cupra'nın kendine özgü tasarım özellikleri olarak göze çarpıyor. Ayrıca arka farlar da Ibiza Cupra'ya özgü daha agresif bir görünümde tasarlanmış.

Ibiza Cupra'da normal versiyona oranla daha güçlü bir motor kullanılıyor. 1.4 TSI twin-turbo motor 180 beygir güç üretiyor ve bu motora 7 ileri DSC şanzıman eşlik ediyor. Seat mühendisleri Cupra'da çekiş kontrol sistemi TCS, acil freni yardımı EBA, fren kilitlenme sistemi ABS ve Cupra'ya özgü daha sert süspansiyonlara yer vermiş.

Araç hakkında detaylı açıklamada bulunmayan Seat, daha fazla bilgiyi ilerleyen zamanlarda açıklayacak. Ibiza CUPRA Ekim ayında düzenlenecek Paris Motor Show'da otomobil severler ile buluşacak.haber7

Hiç yorum yok