Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Hyundaı H-1, Türkiye'de 7 yıl garantili

İlk kez 7-11 Kasım 2007 tarihlerinde yapılan 7. Ticari Araçlar ve Aksesuarlar Fuarı'nda Türk tüketicisinin beğenisine sunulan H-1, 19 Ş...

İlk kez 7-11 Kasım 2007 tarihlerinde yapılan 7. Ticari Araçlar ve Aksesuarlar Fuarı'nda Türk tüketicisinin beğenisine sunulan H-1, 19 Şubat 2008'de yapılan lansmanla birlikte satışa sunuldu. Türkiye'de ilk ve tek 7 yıl Mekanik Garanti'ye sahip araç olan Hyundai H-1'de standart olarak iki tarafta da sunulan sürgülü kapılar, iniş ve binişi kolaylaştırmak için belli bir açıyla açılan ön kapılar, USB ve auxiliary harici girişleri bulunan ve isteğe bağlı olarak alınabilen Bluetooth erişimli radyo/CD/MP3 çalarlı müzik sistemi sunuluyor. Güney Kore'den Türkiye'ye ithal edilen H-1'de, bir önceki motora göre yüzde 21 oranında gücü artırılıp yüzde 14 oranında yakıt tasarrufu sağlanan 170 PS gücünde 2.5 CRDi-VGT yeni dizel motor, orta konsola yerleştirilen joystick tip vites kolu, kilitli diferansiyel ve isteğe bağlı olarak alınabilen ESP (Electronic Stability Programı - Elektronik Stabilite Programı) ve ROP (Roll Over Prevention - Devrilme Önleyici Sistem) gibi yeniliklere sahip.
Motor ve Performans

Hyundai H-1'de, Euro 4 normlarına uyum sağlayan ve bir önceki motora göre özellikleri yenilenen 2.5 litre hacminde CRDi-VGT common-rail turbo dizel motor bulunuyor. Değişken geometrili turbo beslemesi sayesinde yüzde 21 oranında daha yüksek güç elde edilip yüzde 14 daha düşük yakıt tüketimine kavuşan bu motor, geniş bir devir aralığında daha yüksek verim sunuyor ve daha az motor titreşimi, gürültüsü ve daha uzun kullanım ömrü sağlıyor. 3800 d/d'de 170 PS maksimum güç üreten 2.5 CRDi-VGT motor, 2000-2500 d/d arasında da 40 kgm'lik (393 Nm) maksimum torka sahip. 5 ileri manuel şanzıman ile sunulan bu motor sayesinde H-1, 180 km/s maksimum hıza ulaşıyor ve 100 km/s hıza yaklaşık 15 saniyede çıkıyor. 75 litrelik oldukça kullanışlı bir depoya sahip olan H-1'in 100 km'de tükettiği ortalama yakıt ise sadece 8,5 litre. Hyundai H-1'in önde yer alan bağımsız çift salıncak ve torsiyon çubuklu süspansiyonu, arkada bulunan yaprak yaylı süspansiyon ile birleşince, hem boş hem de yüklüyken oldukça konforlu ve güvenli bir sürüş elde edilmesini sağlıyor. H-1'de ayrıca Style paketiyle birlikte ESP, ROP (Devrilme Önleyici Sistem) ve özellikle rampa ve yokuşlarda daha rahat çekiş sunan kilitli diferansiyel bulunuyor. Donanım Hyundai H-1, Start, Team, Select ve Style olmak üzere dört farklı donanım paketine ve modellere göre uygun olarak hazırlanmış 26 ayrı ekipman versiyonuna sahip. Start donanım paketinde standart olarak çift tarafta sürgülü yan kapılar, hıza duyarlı otomatik kilitlenen ve kaza anında otomatik açılan kilit sistemi, elektrikli ön camlar, merkez kilit sistemi, PTC ön ısıtma sistemi, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, immobilizer, fasılası ayarlanabilir ön cam silecekleri, far yükseklik ayarı, hidrolik direksiyon, ısıtmalı arka camlar ve USB harici girişli ve RDS'li radyo/CD/MP3 çalar bulunuyor. Team paketindeyse bu donanımlara ek olarak sürücü havayastığı, aktif gerilmeli ön emniyet kemerleri, klima, yüksekliği ayarlanabilir direksiyon, elektrik kumandalı yan aynalar, bardak tutacakları ve isteğe bağlı olarak alınabilen alaşımlı jantlar sunuluyor. Select donanımındaysa Start ve Team paketlerindeki donanıma ek olarak EBD destekli ABS fren sistemi, yol bilgisayarı, USB ve auxiliary harici girişleri ve Bluetooth erişimli radyo/CD/MP3 çalar bulunuyor. H-1'in en üst donanım seviyesi olan Style'da ise tüm donanımların üstüne ön sis farları, emniyet kemeri yükseklik ayarı, krom çerçeveli radyatör ızgarası, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, ESP, ROP, BAS fren destek sistemi ve kilitli diferansiyel ekleniyor.

Hiç yorum yok