Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Araç çağırma uygulaması inDrive İstanbul'da kurye hizmeti başlatıyor  

Araç çağırma ve tüketici hizmetlerine yönelik uluslararası IT platformu inDriver, İstanbul'da şehir içi teslimat hizmeti (inDrive Courie...

Araç çağırma ve tüketici hizmetlerine yönelik uluslararası IT platformu inDriver, İstanbul'da şehir içi teslimat hizmeti (inDrive Couriers) başlatıyor. 

 

Herhangi bir sürücü (inDrive’ı kullanan taksi şoförleri dahil) kurye olabileceği gibi, motosikletli kuryeler de hizmet verebilecek.   inDrive, 2022 sonbaharında araç çağırma hizmeti olarak İstanbul'da kullanıma sunuldu. 
 


Yalnızca resmi taksilerin kullanılabildiği uygulamada yolculuk fiyatı, taksimetre ücretlerine göre önerilse de uygulama üzerinden sürücüler ve yolcular ücret konusunda anlaşma sağlayabilmekte.
 
İstanbul'da hızla popülerlik kazanan uygulama kısa sürede büyük bir başarı elde etti.   Kentsel hizmetler platformu olan inDrive bugün 47 ülkede faaliyet gösteriyor.
 
Bulunduğu ülkelerde araç çağırma hizmetine ek olarak yeni özellikler sunan inDrive, İstanbul’da da kurye hizmetini başlattı. “inDrive Couriers” (inDrive Kuryeleri) adıyla başlatılan hizmet, taksi yolculuğunda olduğu gibi çalışıyor. 
 
Müşteri, gönderi adresini belirttikten sonra teslimat için fiyat teklifini yayınlıyor. Kayıtlı kuryeler ise teklifi kabul ederek, reddederek veya fiyatlarını pazarlık ederek belirleyebiliyor. Nihai fiyat doğrudan kurye ve müşteri arasında belirleniyor.   
 
 inDrive kuryeleri, motosiklet, bisiklet ve yaya kuryelerin yanı sıra kayıtlı sürücüler (inDrive'ın araç çağırma hizmetini kullanan resmi taksi sürücüleri dahil) olabiliyor. 
 
Ön araştırmalar, mevcut taksi şoförlerinin yaklaşık %30'unun fiyattan ve güzergahtan memnun olmaları halinde kurye teslimatı yapmaya hazır olduğunu gösteriyor. 
 
İstanbul’daki trafik sorunu nedeniyle inDrive, trafiğin yoğun olduğu saatlerde motosikletli kuryelerin daha aktif çalışmasını amaçlıyor.   
 
Birçok ülkede aktif olarak kullanılan InDrive kurye özelliğinin diğer ülkelerdeki en aktif müşterileri küçük ve orta ölçekli işletmeler olarak öne çıkıyor. (Çiçekçiler, fırınlar vb.) 
 
Bu firmalar tam zamanlı çalışan bulundurmak yerine inDrive’dan kurye hizmeti almanın bütçe açısından daha verimli olduğunu ve siparişlerin daha hızlı şekilde ulaştığını belirtiyor.  
 

inDrive hakkında  

 

inDrive, küresel bir IT ve ulaşım platformudur. 2013 yılında kurulan şirket dünyanın en hızlı büyüyen çevrimiçi araç çağırma hizmetlerinden biridir. 
 
Hizmet, yolcuların ve sürücülerin bir ücret için doğrudan pazarlık yapmasına olanak tanıyan fiyatlandırma ilkesine dayalı olarak çalışır. Bu durum hizmetin olabildiğince şeffaf ve adil olmasını sağlar. inDrive dünya çapında 47 ülkede 700'den fazla şehirde mevcuttur. 
 
Şirketin uygulaması 150 milyondan fazla kez indirilmiştir. inDrive, şehirlerarası taşımacılık, nakliye ve kargo hizmetleri ile farklı operasyon pazarlarında teslimat hizmetleri de dahil olmak üzere başka hizmetler de sunmaktadır. 
 
 inDrive’in merkezi Mountain View, Kaliforniya’dadır. Amerika, Asya, Ortadoğu, Afrika ve BDT ülkelerinde bölgesel merkezler işletmektedir ve 2.400'den fazla kişiyi istihdam etmektedir. 
 
2021 yılında inDrive, Insight Partners, General Catalyst ve Bond Capital ile şirkete 140 milyon dolarlık bir yatırım aldıktan sonra değeri 1,23 milyar dolar olmuş ve unicorn statüsüne ulaşmıştır.

Hiç yorum yok