Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

VakıfBank’tan, ikinci el araç alım satımında bir ilk

VakıfBank, ‘Güvenli Araç Satış Sistemi’ne entegre ettiği ikinci el araç kredisi ile bir ilke daha imza attı.  Entegrasyon sayesinde kredi iş...

VakıfBank, ‘Güvenli Araç Satış Sistemi’ne entegre ettiği ikinci el araç kredisi ile bir ilke daha imza attı. 


Entegrasyon sayesinde kredi işlemleri, araç alıcının üzerine geçmeden tamamlanıyor; ödeme tutarı ise tescil işlemi tamamlandıktan sonra satıcının hesabına geçiyor. 
 
Böylece süreç güvenle tamamlanırken her iki taraf için zaman tasarrufu da sağlanıyor. 
 


Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle müşterilerinin hayatını kolaylaştıran VakıfBank, kredi kullanarak ikinci el araç alacaklar için ödeme sürecini daha kolay ve güvenilir hale getirecek bir hizmeti hayata geçirdi. 
 

 Daha önce hizmete sunduğu VakıfBank Güvenli Araç Satış Sistemi (GASS) ile noterlerde gerçekleştirilen ikinci el araç alım ve satım tescil işlemlerinde nakit ihtiyacını ortadan kaldıran VakıfBank, sistemi, bireysel müşterilerine yönelik ikinci el taşıt kredisi ürünüyle entegre ederek bir ilki gerçekleştirdi. 

 
Hem alıcıya hem de satıcıya güven veren bu uygulama sonucunda VakıfBank’tan ikinci el taşıt kredisi kullananların kredi işlemleri, araç tescili öncesinde tamamlanıyor. 
 
Satışı gerçekleştiren taraf VakıfBank müşterisi olsa da olmasa da ödeme tutarı tescil işlemi tamamlandıktan sonra otomatik olarak satıcının hesabına geçiriliyor. 
 
Böylelikle tarafların anlaşması, kredi başvurusunun yapılması, satış işlemi için nakit alışverişinin yapılması gibi süreçler daha hızlı ve sade hale geliyor. 
 
Alıcının talep ettiği kredinin çıkmaması sonucu satışın gerçekleşmemesi riski ortadan kalkıyor ve sistem hem alıcıya hem de satıcıya zaman kazandırıyor.  
 
GASS Hakkında 
Türkiye Noterler Birliği (TNB) ile 2019 yılında sağlanan iş birliğiyle hayata geçen VakıfBank ‘Güvenli Araç Satış Sistemi (GASS) sayesinde araç bedeli ve tescili güvence altına alınıyor, alıcının da satıcının da içi rahat ediyor. 
 
Sistem, güven sorununu çözmesinin yanı sıra, nakit taşıma ve sayma gibi sorunları da ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda noterlerin işlem hızının artmasına ve yoğunluğun azalmasına yardımcı oluyor.

Hiç yorum yok