Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Bulgaristan’ın İlk Elektrikli Minibüsü Türk Markası Karsan’dan!

Yüzde 100 elektrikli ürün gamıyla şehirlerin çevreci ulaşım tercihi olmaya devam eden Karsan, birçok Avrupa ülkesinden sonra şimdi de komşu ...

Yüzde 100 elektrikli ürün gamıyla şehirlerin çevreci ulaşım tercihi olmaya devam eden Karsan, birçok Avrupa ülkesinden sonra şimdi de komşu ülke Bulgaristan’ı elektriklendiriyor. 
 

Bulgaristan’a ilk elektrikli araç teslimatını yapan Karsan, Dobriç Belediyesi’ne 4 adet e-JEST satışı gerçekleştirdi. 
 
Dobriç Belediyesi’nin Avrupa fon desteğiyle satın aldığı, şehrin ilk elektrikli toplu ulaşım aracı olan e-JEST, 6 metre sınıfındaki özgün boyutları, yüksek manevra kabiliyeti ve menzil performansıyla öne çıkıyor. 


 
Karsan’ın yaptığı e-JEST ihracatı, aynı zamanda Bulgaristan’ın ülke tarihindeki ilk elektrikli minibüs alımı anlamına da geliyor. 
 
Çevreci kimliğe, konfora, yüksek performansa ve ideal boyutlara sahip Karsan’ın elektrikli araçları Avrupa şehirlerini fethetmeye devam ediyor. Sınır komşumuz Bulgaristan’a ilk elektrikli araç satışını gerçekleştiren Karsan, yüzde 100 elektrikli ürün gamıyla da şehirlerin ulaşım tercihi olmayı hız kaybetmeden sürdürüyor. 
 
100’ün üzerinde elektrikli otobüs filosuyla toplu ulaşımda çevreci yönde yatırım yapmayı sürdüren Bulgaristan, minibüs boyutundaki ilk elektrikli araç tercihini de Karsan e-JEST’ten yana kullandı. Karsan, 4 adet e-JEST’i Dobriç Belediyesi’ne teslim etti. 
 
Aynı zamanda Dobriç Belediyesi’nin ilk elektrikli toplu ulaşım aracı da olacak olan e-JEST, tasarımı ve performansıyla da dikkatleri üstüne topluyor. Karsan’ın dizel ve CNG’li araç parkıyla yer aldığı Bulgaristan’a yapılan bu ihracatla birlikte, Karsan üretimi ülkedeki araç sayısı 50 adede yaklaşmış oldu. 
 
210 km’ye varan menzille emisyonsuz yolculuk 
Yüksek manevra kabiliyeti ve benzersiz yolcu konforuyla kendini kanıtlayan e-JEST, 184 HP güç ve 290 Nm tork üreten BMW üretimi elektrikli motor ve yine BMW üretimi 44 ve 88 kWh bataryalarla tercih edilebiliyor. 
 
210 km’ye kadar menzil sunarak bu anlamda 6 metrelik küçük otobüs sınıfının en iyi performansını gösteren e-JEST’in enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryaları yüzde 25 oranında kendi kendini şarj edebiliyor. 10,1 inçlik multimedya dokunmatik ekranı, tamamen dijital gösterge paneli, anahtarsız çalıştırma, USB çıkışları ile donatılan ve talebe bağlı olarak WI-FI uyumlu altyapı sağlayan e-JEST, 4 tekerlekte bağımsız süspansiyon sistemiyle de binek otomobil konforunu aratmıyor.

Hiç yorum yok