Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

hem yeni hem de yaşı büyük araçlara ilgi arttı

sahibinden.com verilerinden hazırlanan sahibindex Aralık Vasıta raporuna göre ayın en çok ilan verilen kategorisi Otomobil oldu.    Otomobil...

sahibinden.com verilerinden hazırlanan sahibindex Aralık Vasıta raporuna göre ayın en çok ilan verilen kategorisi Otomobil oldu. 
 

Otomobili; Minivan & Panelvan, Arazi/ SUV & Pick-up, Ticari Araçlar ve Motosiklet takip etti. 
 
Ayrıca, Aralık ayında yayından kaldırılan ilan sayısı ise 2020 yılının Aralık ayına göre %73,3 arttı. Yine yayından kaldırılan ilanlarda, 0-3 yaş aralığındaki ve 20 yaş üstü araçların payında artış gözlemlendi. 


 
Marka & Model sıralamasında ilk sırayı Renault – Clio ve Volkswagen Passat paylaştı. Sıralama, Renault – Megane, Opel - Astra ve Ford – Focus ile devam etti. 
 
En çok ilanı verilen Arazi/ SUV & Pick-up markası değişmedi ve yine Nissan oldu; Nissan’ı Volkswagen ve Dacia takip etti. sahibindex Vasıta raporuna göre Aralık ayında en çok beyaz, siyah, gri, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel olan ve 2016 model yılı olan araçların ilanı yayınlandı. Tüm ilanlar arasında araçların %33,7’si 0 – 100bin kilometre aralığında yer aldı.
 
İlanların %13’ü ise 50.001 – 100.000 TL ve 100.001 - 150.000 TL aralığında satışa sunuldu. sahibinden.com’da Aralık ayında ilan bakanların en çok ilgisini çeken marka sıralamasında ise liderliği Volkswagen ve Renault paylaştı; 
 
sıralama BMW, Mercedes – Benz ve Opel şeklinde devam etti. Araçlar en çok gece 22:00-23:00 aralığında incelendi, ilanlara ortalama bakılma süresi ise 9 dakika 49 saniye.  
 
Motosikletler ilan sayısındaki artış ile 2021’in rekortmeni oldu 
 
sahibindex Vasıta Raporu’nda incelenen Motosiklet kategorisi; 2021 yılında önceki yıla oranla %21’lik artış ile ilan sayısında en fazla yükselişin görüldüğü kategori olurken Nisan ayı da ilan sayısında en fazla artışın yaşandığı ay oldu. 
 
Vasıta kategorisinin bir diğer öne çıkan alt kategorisi ise karavanlar oldu. Pandemi ile ilginin arttığı karavanların ilan sayısı ise 2021 yılında önceki yıla oranla %89 arttı.

Hiç yorum yok