Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Türkiye otomotiv tedarik sanayi 144 Bin Metrekarelik Üretim Alanını Devreye Alıyor

TOSB, İlave 144 Bin Metrekarelik Üretim Alanını Devreye Alıyor!      Türkiye’de otomotiv tedarik sanayi temsilcilerinin faaliyet gösterdiği ...

TOSB, İlave 144 Bin Metrekarelik Üretim Alanını Devreye Alıyor! 
 
 
Türkiye’de otomotiv tedarik sanayi temsilcilerinin faaliyet gösterdiği tek global kümelenme organizasyonu TOSB (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi), Mazsan, Beyçelik Gestamp, Hasçelik, Askaynak, Tırsan, Toyotetsu ve Birinci Otomotiv yatırımları ile birlikte önümüzdeki dönemde ilave144 bin metrekarelik yeni üretim alanına kavuşacak. 


 
TOSB’un 5’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, bölgenin özellikle yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi olduğuna dikkat çekerek, “Maalesef tüm taleplere cevap veremiyoruz” dedi. Ayrıca Dudaroğlu konuşmasında; yeni dönemde 144 bin metrekarelik ilave üretim alanının da müjdesini verdi. 
 
Türkiye’nin yanı sıra dünyanın da örnek endüstri parkları arasında yer alan TOSB’un (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) 5’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenlendi. 
 
Toplantıda; organize sanayi bölgesinin önümüzdeki dönemde hem TOSB tarafından yapılan Beyçelik Gestamp hem de Mazsan, Hasçelik, Askaynak, Tırsan, Toyotetsu ve Birinci Otomotiv yatırımları ile birlikte 144 bin metrekarelik yeni ilave üretim alanına kavuşacağı açıklandı. 
 
Toplantıda konuşan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, bölgenin bir cazibe merkezi olduğunu, özellikle yabancı yatırımcıların bölgeye çok fazla rağbet gösterdiğini söyledi. 
 
Dudaroğlu, “Keşke daha fazla alanımız olsaydı, şu anda yabancı yatırımcılara ‘yerimiz dar’ demek zorunda kalıyoruz” açıklamasını yaptı. 
 
“İyi bir sınav verdik, yatırımlarımız kesintiye uğramadı” 
Pandemi ve kurdaki ani hareketlenmelerin yarattığı belirsizlik ortamına dikkat çeken Dudaroğlu, tüm bunlara karşın iyi bir sınav verdiklerinin ve yatırımların kesintiye uğramadığının altını çizdi. 
 
Dudaroğlu, konuşmasında yeni dönemle ilgili şunları söyledi: “Beyçelik GESTAMP-3 projesinden bahsetmek istiyorum. 
 
Projenin başlangıcında; özellikle bir proje yönetim firmasıyla çalışmayı öngördük. Bu sayede projenin adımları planlandığı gibi yürütülüyor. Yatırımın ilk fazını 31 Ocak 2022’de tamamlayacağız. Son fazı ise Eylül 2022’de bitireceğiz. 
 
70 bin metrekarelik alanda 47 bin metrekarelik çelik konstrüksiyoninşaatı TOSB yapmaktadır. Bu bizim binamız ve binamızı Beyçelik’e kiralayacağız.”  
 
“İndirici merkez” yatırımı! 
TOSB’un bir diğer önemli yatırımı olan indirici merkez konusunda da bilgiler veren Dudaroğlu, bu yatırım ile mevcut elektrik gücünün artırılacağını söyledi. 
 
Dudaroğlu, “Önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek kapasite artışlarıyla birlikte bir indirici merkez yapmamız gerekiyordu.Mevcut kurulu gücümüzü iki misli artırarak 200 MVA’ya çıkarılacak yatırımın maliyeti yaklaşık 60 milyon TL’dir” dedi. 
 
TOSB Veri Merkezi’nin sağladığı avantajlar! 
 
Henüz uygulamaya geçmeyen TOSB Veri Merkezi yatırımına da değinen Dudaroğlu, “Bu yolla, münferit yapılan, lisans, donatım, enerji ve iklimlendirme sistemleri yatırımlarında maliyet avantajı sağlamaya çalışıyoruz. 
 
Üyelerimizin desteğiyle bu yatırımımızı da gerçekleştireceğiz.Öte yandan yeşil dönüşüm ve dijitalleşme gündemimize çok hızlı oturdu. Şimdi bunlar ‘ikiz dönüşüm’ olarak adlandırılıyor. Bu konulardaki hazırlıkları şimdiden yapmamız gerek. 
 
Türkiye’nin en planlı ve çevreci yapıları biliyorsunuz OSB’ler. Yeşil dönüşüm için de OSB’ler en avantajlı yerler, dijitalleşme ile birlikte hızlı ve sürdürülebilir sonuçlar alınabiliyor” diye konuştu.

Hiç yorum yok