Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

FEV Türkiye mühendisleri %100 Elektrikli TRAGGER’i otonomlaştırıyor.

Türkiye’de üretilen %100 elektrikli yeni nesil hizmet aracı TRAGGER, FEV Türkiye mühendisleri tarafından geliştirilecek akıllı araç fonksiyo...

Türkiye’de üretilen %100 elektrikli yeni nesil hizmet aracı TRAGGER, FEV Türkiye mühendisleri tarafından geliştirilecek akıllı araç fonksiyonları ile otonom hale gelecek. 
 

Fabrikalar, depolar, havaalanları, kampüsler, limanlar gibi alanlarda yük ve insan taşımaya yönelik olan ve seri üretimi devam eden araçlar, Türk start-up’ı TRAGGER’in Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesindeki tesisinde üretiliyor. 
 


TRAGGER araçları, 700 kg yük taşıma ve 2 ton çekme kapasitesine sahip. Yüklü halde %17’lik eğimi tırmanma yeteneği ve 2.8 metre dönme çapı olan, 3.1 metre uzunluğundaki TRAGGER, hızlı ve yavaş olmak üzere iki farklı hız modunda yol alabiliyor. 
 
Aracın bataryası, 220V'luk geleneksel şebeke akımıyla 6 saatte %100 dolmakla birlikte, hızlı değişim için batarya paketi Quick-Drop (hızlı değişim) özelliği sunuyor. 
 
Sahip olduğu güvenilir ve stabil alt yapısı, güç aktarma, süspansiyon, fren ve direksiyon sistemiyle, otonom araca tam uygun bir platform özelliği taşıyan TRAGGER Pro serisi araçları, FEV Türkiye tarafından gerekli sensörler ve yapay zeka kodları çalıştıracak kontrol üniteleriyle donatıldı. 
 
TRAGGER tarafından tasarlanan ve drive by wire (sinyal ile yönlendirmeli) desteği de eklenen prototip araç üretimi sonrasında, otonom özellikleri sağlayacak yazılımların kurulum ve testleri için FEV Türkiye mühendislerine teslim edildi. 
 
FEV Türkiye’nin mühendislik çalışmaları ve sayısız senaryoyu simüle etmeleri sonucunda tasarladıkları en uygun sensör seti; 7 adet lidar, 1 adet radar ve 1 adet kameradan oluşuyor. 
 
Bu sensörler ile araç, çevresindeki ortamı 360 derece algılayabiliyor, 80 metreye kadar hareketli nesneleri ayrıştırıp, çarpışma ihtimalini hesaplaya

Hiç yorum yok