Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Yeni Aprilia Tuono V4 1100 Factory Türkiye’de Satışa Sunuldu

Yeni Aprilia Tuono V4 1100 Factory Yolda ve Pistte Oyunun Kurallarını Yeniden Yazıyor!  Performanslı ve keyifli kullanıma sahip motosikletle...

Yeni Aprilia Tuono V4 1100 Factory Yolda ve Pistte Oyunun Kurallarını Yeniden Yazıyor! 

Performanslı ve keyifli kullanıma sahip motosikletlere imza atan İtalyan Aprilia, spor naked kategorisindeki yeni motosikleti Tuono V4 1100 Factory’i Türkiye’de satışa sundu. 


 
Hem yol hem de pist deneyimini üst düzey performansla yaşamak isteyenlere seslenen yeni Tuono V4 1100 Factory, yenilikçi aerodinamik tasarımı ve üst düzey elektronik sürüş sistemleriyle heyecan uyandırıyor. 
 
Bu kapsamda 4,3 inçlik renkli TFT ekranından kontrol edilebilen Öhlins Smart EC 2.0 Yarı Aktif Süspansiyon Sistemi ve 6 farklı sürüş modu, kullanım keyfini zirveye çıkarıyor. 
 
175 HP güç ve 121 Nm tork üreten 1077 cc hacimli V4 motoru ise Tuono V4 1100 Factory’i sınıfının tek V4 motorlu spor naked motosikleti yapıyor. 
 
Kırmızı ve siyah renk kombinasyonlu Aprilia Black temasına sahip Yeni Tuono V4 1100 Factory, vergiler dahil 222 bin 900 TL’lik fiyatıyla Doğan Trend Otomotiv tarafından Türkiye’de Mayıs ayı itibariyle satışa sunuldu. 
 
Tasarım çizgileri ve sunduğu yüksek performansla motosiklet dünyasının önde gelen İtalyan temsilcisi olan Aprilia, spor naked kategorisindeki yeni modeli Tuono V4 1100 Factory’i kullanıcılarıyla buluşturuyor. 
 
Ülkemizde markanın tek temsilcisi Doğan Trend Otomotiv tarafından Mayıs ayı itibariyle satışa sunulmaya başlanan yeni Tuono V4 1100 Factory, gelişmiş aerodinamik yapısı, son teknoloji elektronik özellikleri ve sunduğu sürüş keyfiyle spor naked kategorisindeki iddiasını ortaya koyuyor. 
 
Yolda eğlenceli, pistte rakipsiz mottosuyla yola çıkan Aprilia Tuono V4 1100 Factory, vergiler dahil 222 bin 900 TL’lik fiyatıyla Türkiye’de motosiklet tutkunlarıyla buluşuyor.  
 
Üstün aerodinamik tasarım 
Yeni Tuono V4 1100 Factory için “Benzersiz performans ve iyileştirmelerle satın alınabilecek en sıra dışı sokak motosikleti” tanımı yapılıyor. 
 
Bu kapsamda Tuono V4 1100 Factory’nin aerodinamik unsurlarla tasarlanmış hafif şasi yapısı, göz alıcı detaylarla estetik bir bütünlük sağlıyor. 
 
Yeni Tuono V4 1100 Factory, ilk etapta adrenalin salgılatan ve pist heyecanını uyandıran tasarımıyla dikkat çekiyor. 
 
Kırmızı ve siyah renk kombinasyonları, Superpole yarış süslemeleri ve rüzgarlık üzerinde yer alan üç göz detayı Yeni Tuono V4 1100 Factory’nin yarış ruhunu ortaya koyuyor. 
 
Aprilia RS 660 modelinden esintiler de taşıyan motosiklette; aerodinamik yapıdaki çift katmanlı grenaj üst düzey hava akımını sağlıyor. 
 
Ön grenajda yer alan LED farı ünitesindeki gündüz farları, aynı zamanda viraj farı işlevi de sunuyor. Yeni Tuono V4 1100 Factory’nin aerodinamiğini, yeniden şekillendirilen yakıt deposu ve kuyruk tasarımı tamamlıyor. 
 
Dünya Superbike Şampiyonası’nda başarılar kazanmış Aprilia modellerinde de kullanılan MotoGP tipi salıncak ise daha hafif bir alüminyum malzemeyle V4 Factory’de yer alıyor. 
 
Sürücüler V4 Factory’nin yenilikçi dizaynıyla birlikte daha fazla alan kazanırken, artırılmış ergonomiyle de konforu yaşıyor. 
 
V4 motorlu ilk spor naked! 
 Tuono V4 1100 Factory; benzersiz performansa ve kusursuz bir sese sahip 65° açılı 4 silindirli V4 motoruyla, spor naked motosikletlerde bir ilki temsil ediyor. 
 
1.077 cc hacimli motor; 175 HP güç ve 121 Nm tork üretimiyle yol ve pist deneyimlerinde beklentileri karşılayan performansı veriyor. Motor, kompakt boyutları sayesinde şasiyle entegrasyonunda ağırlığın merkezde toplanmasına katkı sağlıyor ve üstün bir denge sunuyor. 
 
İhtiyaca uygun sürüşü sunuyor  
Yeni Aprilia Tuono V4 1100 Factory, geliştirilmiş elektronik sistemleriyle de kullanıcısına benzersiz sürüş deneyimleri yaşatıyor. 
 
Boyutu daha da artarak 4,3 inçe ulaşan renkli TFT gösterge paneli sayesinde, motosikletin üst düzey elektronik donanımları kontrol ve takip edilebiliyor. 
 
Bu kapsamda standart olarak sunulan İsveç menşeili Öhlins Smart EC 2.0 Yarı Aktif Süspansiyon Sistemi, üst seviye özellikleriyle Tuono V4 1100 Factory’nin TFT ekranında kolayca kullanılabiliyor. 
 
Sürücünün seçtiği ayarlara göre motosikletin davranışını optimize eden sistem, sezgisel kullanım imkanı sunuyor. Marelli 11MP ECU Elektronik Kontrol Sistemi ise yeni altı eksenli atalet platformu ve motor freni özelliğiyle daha da iyileştirilmiş olarak Tuono V4 1100 Factory’de yer alıyor. 
 
Sistemde ikisi kişiselleştirilebilir 3 pist, ve biri kişiselleştirilebilir 3 yol olmak üzere toplam 6 farklı sürüş modu bulunuyor. Sürücüler; Çekiş Kontrol Sistemi, Wheelie Kontrolü, motor freni, ABS ve diğer ayarlanabilir parametrelerin otomatik devreye alınması için ihtiyaca göre mod seçimini rahatça yapabiliyor.  
 
Yeni Aprilia Tuono V4 1100 Factory Teknik Özellikleri 
 
• Motor tipi: 65° V, 4 silindirli, 4 zamanlı, çift üstten kam milli (DOHC) silindir başına dört supap 
• Soğutma sistemi: Sıvı soğutmalı 
• Yakıt sistemi: 4 enjektör, Kablolu Sürüş motor yönetimi sistemi ile 4 Weber-Marelli 48-mm gaz kelebeği gövdesi 
• Motor hacmi: 1077 cc 
• Maksimum güç: 175 HP (129 kW) (11.000 dev/dak) 
• Boş ağırlık: 209 kg (tam dolu yakıt deposuyla) 
• Uzunluk: 2070 mm 
• Genişlik: 810 mm 
• Sele yüksekliği: 825 mm 
• Aks aralığı: 1450 mm 
• Yakıt kapasitesi: 18,5 lt (4 lt rezerv dahil) 
• Ön lastik ölçüsü: 120/70 ZR 17 
• Arka lastik ölçüsü 150/70-13 
• Jant malzemesi: 3 ayrık ispitli tasarıma sahip dökme alüminyum jantlar 
• Ön fren: 330 çapında çift yüzer paslanmaz çelik disk
• Arka fren: 220 mm çaplı disk

Hiç yorum yok