Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Bosch, otomobiller ve bulut arasında sorunsuz entegrasyon için yazılım tanımlı araç platformu geliştirmek üzere Microsoft ile iş birliği

Bosch, otomobiller ve bulut arasında sorunsuz entegrasyon için yazılım tanımlı araç platformu geliştirmek üzere Microsoft ile iş birliği yap...

Bosch, otomobiller ve bulut arasında sorunsuz entegrasyon için yazılım tanımlı araç platformu geliştirmek üzere Microsoft ile iş birliği yaptı 

İş birliği "yazılım tanımlı araçların" gelişimini hızlandırıyor Aracın kullanım ömrü boyunca yazılım geliştirilmesi daha hızlı ve kolay olacak. Bu iş birliğiyle birlikte otomotiv ve bulut bilişim uzmanlığı yeni nesil araç yazılımlarını şekillendirmek için bir araya geliyor. 
 
Bosch, otomobilleri buluta sorunsuz bir şekilde bağlamak için bir yazılım platformu geliştirmek üzere Microsoft ile iş birliği yapıyor. 


 
Bu iş birliğinin amacı; otomotiv kalite standartlarına uygun olarak, bir otomobilin kullanım ömrü boyunca araç yazılımının geliştirilmesini sağlamak, kullanımını basitleştirmek ve hızlandırmak. 
 
Yeni platform, Microsoft Azure tabanlı olacak ve Bosch'un yazılım modüllerini içerecek ve yazılımın geliştirilmesini ve kontrol ünitelerine ve araç bilgisayarlarına indirilmesini sağlayacak. İş birliğinin bir diğer odak noktası da yazılım geliştirme sürecinde verimliliği artıran araçların geliştirilmesi olacak. 
 
Bu da inovasyonu teşvik edecek ve araç yazılımlarının kurum içinde ve genelinde geliştirme maliyetlerini düşürecek. Sürücüler açısından bu platform, yeni işlevlere ve dijital servislere daha hızlı erişim anlamına geliyor. 
 
Bosch ve Microsoft arasındaki iş birliği, dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçisinin yazılım, elektronik ve sistem uzmanlığı ile Microsoft'un yazılım mühendisliği ve bulut bilişim alanındaki bilgi birikimini bir araya getiriyor. Her iki şirket de yeni yazılım platformunu 2021 yılı sonuna kadar ilk araç prototipleri için hazır hale getirmeyi planlıyor. 
 
Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Markus Heyn, “Bosch, halihazırda otomobil yazılımlarını kablosuz olarak güvenli bir şekilde güncelliyor. 
 
Yazılım tanımlı otomobiller için kapsamlı bir platformla, otomobil üreticilerine yeni işlevler geliştirmeleri ve bu işlevleri daha hızlı bir şekilde uygulamaya sokmaları için destek vermek istiyoruz” dedi. 
 
 Microsoft'un Bulut+ ve Yapay Zeka Başkan Yardımcısı Scott Guthrie, “Bosch ile yaptığımız iş birliği, dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerinden birinin uzmanlığını Microsoft Bulut, yapay zeka ve GitHub'ın gücüyle bir araya getiriyor. 
 
Yazılımların otomotiv sektöründe giderek daha da hızla fark yaratan bir unsur haline gelmesiyle birlikte amacımız, işletmelere binek otomobiller ve ticari filolar arasında benzersiz mobilite servisleri sunmasını hızlandırmaya yardımcı olmaktır.” dedi.  
 
Otomotivin geleceğini birlikte geliştiriyorlar 
Yazılım, gelecek nesil araçlarda giderek daha önemli bir rol oynayacak. 
 
Elektromobilite, otonom sürüş ve modern mobilite servisleri gibi yeni trendler, yazılım olmadan mümkün olamazdı. Bu ayrıca gelecekte daha sık güncelleme ve yükseltmeler yapılmasını da gerektirecek. 
 
Bununla birlikte aracın kullanım ömrü boyunca sıkı güvenlik gereksinimleri nedeniyle, otomobiller için kablosuz yazılım güncellemelerini ve dijital servisleri çok karmaşık hale getiriyor. Farklı seri ve modellerden oluşan geniş yelpaze işleri daha da zorlaştırıyor. 
 
Bu iş birliği, Bosch’un kablosuz araç güncellemeleri için gerekli olan elektrik ve elektronik mimarileri, kontrol üniteleri ve araç bilgisayarlarına ilişkin derin anlayışından fayda sağlayacak. 
 
Buna ek olarak şirket, uzmanlığının yanı sıra otomobillere yönelik yazılım tabanlı ürünler ve geliştirme araçları ile katkıda bulunacak. 
 
Bu, araç bilgisayarları ve kontrol üniteleri için temel yazılım ve ara uygulamaların yanı sıra tüm araç filolarına kablosuz güncellemeler sağlayan bulut tabanlı yazılım modüllerini de kapsıyor. 
 
Heyn, “Araçtan buluta kadar kapsamlı bir yazılım platformuna sahip olmak, yazılım geliştirme ve araç sistemi entegrasyonunun karmaşıklığını azaltacak. 
 
Bu şekilde, akıllı telefonlarda olduğu gibi araçlarda da kablosuz güncellemelerin sorunsuz ve rahat bir şekilde çalışması için gerekli koşulları yaratacağız” dedi. 
 
Önceden entegre edilen platform, araç ve bulutun yazılım mimarilerinin artık sorunsuz bir şekilde birbirine uyması sayesinde, aracın yazılımının her zaman güncel olmasını sağlamaya yardımcı olan kablosuz güncellemelerin karmaşıklığını büyük ölçüde azaltacak.  
 
Geliştiriciler için yeni yazılım servisleri 
Bosch ve Microsoft, otomotiv üreticilerinin ve tedarikçilerinin otomotiv sektöründeki benzersiz zorluklara uyum sağlarken, kendi yazılım geliştirme çabalarını basitleştirip hızlandırmalarını sağlayacak mevcut geliştirici araçlarını zenginleştirmeyi de planlıyor. 
 
Şirketler ayrıca, kodun yeniden kullanımını ve sektör genelinde en iyi uygulama paylaşımını teşvik etmek için GitHub’ın tamamen entegre kurumsal platformunu kullanmayı ve GitHub.com’daki yeni yazılım platformunun önemli parçalarını açık kaynakla sunmayı hedefliyor.

Hiç yorum yok