Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Toyota Gazoo Racing Zorlu Türkiye Rallisi’ne Hazır

Toyota’nın WRC’de yarışan TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı, 18-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye Rallisi’nde yine podyu...

Toyota’nın WRC’de yarışan TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı, 18-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye Rallisi’nde yine podyumu hedefliyor. 
 

Toyota Dünya Ralli Şampiyonası’nın beşinci yarışı olan Türkiye Rallisi’ne Markalar Şampiyonası’nda lider olarak geldi. 
 
Bununla birlikte geçtiğimiz hafta Estonya’da podyuma çıkan pilotu Sébastien Ogier de, takım arkadaşı Elfyn Evans’ın 9 puan önünde Pilotlar Şampiyonası’nda liderliğini devam ettiriyor. Toyota’nın genç pilotu Kalle Rovanperä ise, şampiyonada dördüncü sırada yer alıyor. 
 



 
Marmaris’te gerçekleştirilecek Türkiye Rallisi, kayaların yer aldığı toprak etaplar ve yüksek sıcaklığı ile sezonun en zorlu yarışlarından biri olarak gösteriliyor. 
 
Bununla birlikte diğer yarışlara göre nispeten daha düşük ortalama hız ise, motor, şanzıman ve fren soğutma konusunda zorluklar yaşanmasına yol açabiliyor. 
 
2020 Türkiye Rallisi, sabah deneme sürüşlerinin ardından Cuma akşamı İçmeler ve Gökçe etaplarının testleriyle başlayacak. Cumartesi günü ise Marmaris’in batısında etaplar gerçekleştirilecek. 
 
Pazar günü de, rallinin en uzun etabı olan 38.15 kilometrelik Çetibeli etabı geçilecek. Türkiye Rallisi’nin zorlu yol koşullarına sahip olduğunu ifade eden Takım Kaptanı Tommi Mäkinen, “2018’de burada kazanmış olsak da en güçlü olduğumuz yarışlar arasında değil.
 
Ancak geçen yıldan bu yana Türkiye’deki gibi zor şartlar için aracımızı geliştirmek üzerine odaklandık. Bu tür koşullar için aracımızın artık çok daha iyi olduğunu biliyoruz ve iyi bir ralli olacağı konusunda kendimize güveniyoruz” dedi. 
 
Toyota’nın şampiyona lideri pilotu ve geçen yılın kazananı Sébastien Ogier ise, burada iyi anılarının olduğuna değinerek, “Burada galibiyeti tekrarlamak kolay olmayacak. 
 
Herkes için zor bir ralli ama özellikle bizim adımıza yolu diğerleri için açarak ilerlemek daha zorlayıcı. Yine de Yaris WRC ile neler yapabileceğimizi görmek için heyecanlıyız. Türkiye Rallisi adına yaptığımız testler çok iyi geçti ve önemli geliştirmeler yaptığımıza inanıyoruz” dedi. 
 
Toyota, geçtiğimiz yıl Türkiye’de Ott Tänak ile Güç Etabı’nı kazanarak şampiyonluk için kritik puanlar toplamıştı. Bununla birlikte Jari-Matti Latvala ve Kris Meeke ise yarışı sırasıyla altıncı ve yedinci sırada tamamlamışlardı.

Hiç yorum yok