Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

FCA ve Groupe PSA Birleşmesinden Doğan Yeni Grubun Adı belli oldu

Fiat Chrysler Automobiles NV ("FCA") ve Peugeot SA ("Groupe PSA"), 18 Aralık 2019'da açıklanan Birleşme Anlaşması’n...

Fiat Chrysler Automobiles NV ("FCA") ve Peugeot SA ("Groupe PSA"), 18 Aralık 2019'da açıklanan Birleşme Anlaşması’nda belirlendiği şekilde 50:50 birleşmenin tamamlanmasına doğru ilerlerken, önemli bir adım daha atıldı: 


Yeni grubun kurumsal isminin olacağı Stellantis olduğu duyuruldu.


 “yıldızlarla aydınlanmak” anlamına gelen Latince “stello” fiiline dayanıyor. Bu isim, iki şirketin bir araya gelerek bir sonraki ulaşım döneminin yeni liderlerden birini yaratacak, aynı zamanda kurucularının tüm değerlerini koruyor olmasından, yeni ve güçlü şirket kültürlerinden ilham alıyor. 

 küresel bir işletmenin ölçeğini; gelecek on yıllar için sürdürülebilir mobilite çözümleri sunabilecek olağanüstü bir genişlik ve yetenek derinliği, bilgi birikimi ve kaynak ile birleştirecek.



 İsmin Latin kökenleri, kurucu şirketlerinin zengin tarihine övgüde bulunurken, astronomi çağrışımı, endüstriyi değiştiren bu birleşmeyi yönlendiren gerçek iyimserlik, enerji ve yenilenme ruhunu yansıtıyor. 

Yeni ismin belirleme süreci, Birleşme Anlaşması ilan edildikten hemen sonra her iki şirketin üst yönetiminin dahil edilmesiyle ve Publicis Group’un çalışmalarıyla başladı. ismi yanlızca grup düzeyinde bir kurumsal marka olarak kullanılacak. 

Sürecin bir sonraki adımı, isimle birlikte kurumsal marka kimliği oluşturacak olan bir logonun yaratılması olacak. Grubunun kurucu markalarının isimleri ve logoları değişmeden kalacak. 

Daha önce belirtildiği gibi, birleşme sürecinin tamamlanmasının, her iki şirketin hissedarlarının kendi Olağanüstü Genel Kurul toplantılarında onay vermesi, antitröst ve diğer yasal gereklerin karşılanması da dahil olmak üzere geleneksel kapanış koşullarına bağlı olarak 2021'in ilk çeyreğinde gerçekleşmesi beklenmekte. 

FCA Hakkında:

Fiat Chrysler Automobiles (FCA); Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep®, Lancia, Ram ve Maserati olmak üzere heyecan verici markalardan oluşan bir portföyde araçlar tasarlayan, geliştiren, üreten ve satışa sunan küresel bir otomobil üreticisidir. 

Şirket aynı zamanda Mopar adı altında parça ve hizmet satmakta olup Comau ve Teksid markaları altında bileşen ve üretim sistemleri sektöründe faaliyet göstermektedir. FCA tüm dünyada yaklaşık 200.000 kişiyi istihdam etmektedir. FCA ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.fcagroup.com adresini ziyaret ediniz.  

Groupe PSA Hakkında

Groupe PSA benzersiz otomotiv deneyimleri tasarlamaktadır ve her türlü müşteri beklentilerini karşılamak için benzersiz mobilite çözümleri geliştirip sunmaktadır. 

Grubun; Peugeot, Citroën, DS, Opel ve Vauxhall olmak üzere beş otomobil markası bulunmaktadır ve Free2Move markası altında çok çeşitli ulaşım ve akıllı hizmetler sunmaktadır. 

“Push to Pass” stratejik planı, grubun “en üst düzeyde verimlilik seviyesine sahip global bir otomobil üreticisi ve müşteri ilişkilerini ömür boyu sürdüren lider bir ulaşım sağlayıcısı olma” vizyonunun gerçekleştirilmesine yönelik ilk adımı temsil etmektedir. 

Otonom sürüş ve bağlanabilirlik özelliklerine sahip otomobiller konusunda öncü olan Groupe PSA, aynı zamanda Banque PSA Finance ile finansman alanında ve Faurecia aracılığıyla otomotiv ekipmanları alanında da faaliyet göstermektedir. Medya Sitesi: medialibrary.groupe-psa.com

Hiç yorum yok