Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Mercedes-AMG Petronas üçleme için Macaristan’da piste çıkıyor

2020 Formula 1 sezonunun 3. yarışı Macaristan Grand Prix’si antrenman turları ile bugün resmen başladı.  Sezon açılışı olan Avustury...

2020 Formula 1 sezonunun 3. yarışı Macaristan Grand Prix’si antrenman turları ile bugün resmen başladı. 


Sezon açılışı olan Avusturya’daki iki yarışı da kazanan Mercedes-AMG Petronas Formula 1 Takımı, galibiyet sayısını üçe yükseltmek için piste çıkacak. 



Pilotlar sıralaması lideri Valtteri Bottas, bu unvanını sürdürmek isterken takım arkadaşı Lewis Hamilton ise üst üste ikinci yarış zaferi için mücadele edecek. 2020 Formula 1 sezonunun 3. yarışı olan Macaristan Grand Prix’si, bugün yapılan antrenman turları ile başladı. 

Toplam 70 turdan oluşan, 306,63 km’lik yarışta Mercedes-AMG Petronas Formula 1 Takımı üst üste 3. yarış zaferi için piste çıkacak. 

Son şampiyon Lewis Hamilton üst üste ikinci galibiyetine Hungaroring’de ulaşmak isterken, pilotlar sıralaması lideri Valtteri Bottas ise koltuğunu korumak için yarışacak. 

Avusturya’daki iki yarış sonunda Mercedes-AMG Petronas 80 puanla markalar sıralamasında liderliği elde etmiş durumda. Bottas, 43 puanla pilotlar sıralamasında zirvesinde yer alırken takım arkadaşı Hamilton da 37 puanla ikinci basamakta yer alıyor. 

Son yıllarda Avusturya’da istediklerini alamamalarına karşın 2020’de bu pistten iki zaferle ayrılmalarının kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff, “Avusturya’daki iki yarış arasında dayanıklılık konusundaki sorunlarımızı çözmek için çok çaba sarf ettik.

Ve ekip muhteşem bir iş başararak araçları tam zamanında hazır duruma getirdi. Her iki pilotumuz da son iki hafta sonunda çok iyilerdi. Son yarışta Lewis, yağmur altında benim gördüğüm en olağanüstü performansa imza atarak pole pozisyonunu kazandı. 

Valtteri ise cumartesi biraz sorun yaşasa da Pazar günü harikaydı. İlk iki yarışı kazanmış olmamız her şeyi toz pembe gibi gösteriyor ama asıl gerçek bu değil. Şimdiye kadar sadece bir pistte yarıştık. Macaristan’da bizi farklı bir senaryo bekliyor. 

Hungaroring, Red Bull’a daha uygun bir pist. Bunu yavaş virajlarda bu sene de gösterdiler. 

Yani bizi zorlu bir mücadele bekliyor. Sezonun ilk iki yarışında çok iyi bir çekişme ve heyecan vardı. Bu hafta sonu da benzer bir yarış bekliyorum. Umarım günün sonunda üçlemeyi gerçekleştiririz” ifadelerini kullandı. 

Macaristan Grand Prix’sinin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;  
18 Temmuz 2020 Cumartesi; • 13:00 - 14:00 
 3. Antrenman Turu • 16:00 – 17:00 
Sıralama Turları 19 Temmuz 2020 Pazar; • 16:10 

Hiç yorum yok