Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Yeni Nesil Hyundai i10 ve 45 Concept Frankfurt Autoshowda tanıtıldı

Hyundai, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardığı yeni nesil i10 ve 45 Concept ile büyük sükse yaptı.  Mevcut modelde o...

Hyundai, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardığı yeni nesil i10 ve 45 Concept ile büyük sükse yaptı. 



Mevcut modelde olduğu gibi yıl sonunda yine Türkiye’de İzmit Fabrikası’nda üretilip tüm Avrupa ve bölge ülkeler dahil olmak üzere 40’tan fazla ülkeye ihraç edilecek olan Yeni i10 ilk kez dünyaya tanıtılırken yine Türkiye fabrikasının bantlarından inecek olan sportif i10 N-line versiyonu da sürpriz yaparak ziyaretçilerin karşısına çıktı. 

Hyundai’nin 1970’li yıllarda ilk ürettiği model olan Pony’ye atfen hazırlanan tam elektrikli 45 konsepti ise büyük dikkat çekti. 

Kapılarını 10 - 22 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilere açık tutacak olan fuarda gelecekteki mobilite vizyonunu STYLE SET FREE konseptiyle sunanHyundai, spor otomobil ve motorsporları tutkunlarının beklentilerini karşılayan ilk tam elektrikli yarış otomobili konsepti 



E-TCR’ı ve sadece 600 kişinin sahip olabileceği özel 275 HP’lik i30 N Project C modelini de görücüye çıkardı. 

İzmit’ten Tüm Avrupa’ya: Yeni i10 

Yeni Hyundai i10, çevik ve aktif yapısını vurgulayan yeni bir dinamik tasarıma sahip. A segmentine daha fazla konfor ve teknolojik özellik getiren Hyundai, özellikle i10 ile daha üst segmentlere kafa tutuyor.

 Şehir içinde olduğu kadar şehir dışındaki yollarda da rahatlıkla kullanılabilen Yeni i10, kapsamlı bağlantı ve SmartSense aktif güvenlik paketini sunuyor. 

Yeni i10’un dinamik ve zarif tasarımı, yumuşak yüzeyleri ve keskin çizgileri arasında bir kontrast sunuyor. Selefi ile karşılaştırıldığında Yeni i10 daha gelişmiş oranlara ve teknik özelliklere sahip. Görsel açıdan daha zengin bir atmosfere sahip olan yeni otomobil, 20 mm alçaltılmış tavanı ve 20 mm daha geniş gövdesi ile segmentinde sınırları zorlayacak. 

Yeni i10, geniş ızgarası ve yeni tip ön tamponu ile tamamen sportif bir karakterde. Zarif bir tasarıma sahip ön bölümde bal peteğini andıran yuvarlak “LED Gündüz Farları” ise araca daha dinamik bir görsellik katıyor. 

Arkada ise yatay kıvrımlı çizgiler devam ederken, bagajın yumuşak yüzeylerini dalgalı hale getirerek yeni tip stop lambalarıyla bütünleşiyor. Yeni i10’un yan görünümü de maksimum iç alan sağlayacak şekilde biçimlendirilmiş.


Hafif kaslı bir gövde ile desteklenen otomobil, eşsiz üçgen tasarım öğeleriyle de genişliğini görsel olarak vurguluyor. X şeklindeki yeni C sütunu ise aracın yeniliğini ve cesurluğunu tanımlarken marka adına da yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor.

 İç mekan ise pratiklikten ödün vermeden, yeni nesil kokpit tasarımıyla daha genç bir izlenim sunuyor. İç mekanın önemli unsurlarından biri de yatay düzeni vurgulamak. 


Dışa doğru yönelen hava delikleri, ekstra genişlik sunarken yatay konumlandırılan multimedya da bu hissiyatı sürdürüyor. Gösterge ve kapı panellerindeki petek şeklindeki 3D desenler de yenilikler arasında. 

Bu detaylar, iç mekana sportif ve modern bir değer katıyor. 252 litrelik bagaj hacmiyle çok yönlü kullanıma olanak sağlayan Yeni i10, segmentindeki en iyiler arasında. 

Yükleme eşiği bir önceki modele göre 29 mm daha düşük olan i10, bagaja erişimi de kolaylaştırıyor. İki aşamalı bagaj havuzu ve tek elle katlanabilen arka koltuklar, pratikliği artırıyor. Türkiye’de olduğu gibi tüm Avrupa’da segmentinde lider olmak üzere yola çıkan Yeni i10, bir dizi yeni Connected Car ve güvenlik özelliğine de sahip olacak.

Yeni i10, Blue Link®, Apple Car Play, Android Auto, kablosuz akıllı telefon şarjı ve arka görüş kamerası gibi donanımlarıyla kendinden daha üst segmentteki modellere de göz dağı vermiş oluyor. 

İleri Çarpışma Önleme Yardımı, sadece araç içindekileri değil aynı zamanda aracın önündeki yayaları tespit etmek için de ön radar sensörünü kullanıyor. Araç ayrıca standart olarak Sürücü Dikkat Uyarısı ve Şerit Takip Asistanı ile donatılmış. Yeni i10, iki motorla satışa sunulacak. 

Üç silindirli 1.0 litrelik MPi motor, 67 beygir güç ve 96 Nm tork değeri sunarken, 84 beygir ve 118 Nm torklu bir diğer ünite olan 1.2 litre MPi ise daha fazla performans isteyenlere hitap edecek. Her iki motorda beş ileri manuel ve otomatik (AMT) şanzıman seçeneği bulunuyor. 

Geleneksel otomatik şanzımanla karşılaştırıldığında AMT, hafifliği ve düşük sürtünme özelliğiyle verimliliği de artırıyor. 

Hyundai 45 Concept 

Hyundai, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardığı yeni elektrikli konsepti 『45』 ile ziyaretçilere görsel bir şov sunmuş oldu. 

Markanın gelecekteki tasarımını, elektrikli otomobil yaklaşımını ve otonom sürüş teknolojilerini gözler önüne seren yeni konsept, genel olarak sportif çizgileri barındırıyor. 

Hyundai’nin 1974'te piyasaya sunduğu ilk modeli Pony’nin 45’inci yılına yönelik hazırlanan『45』, tam elektrikli olması ve otonom sürüş kadar araç sahiplerinin kendi tasarımlarını oluşturmasına imkan tanıyan yepyeni araç içi deneyimleri sunmasıyla sektör adına büyük önem taşıyor. 

Esinlendiği Pony Coupe Concept çizgilerini modern bir retro tasarımla harmanlayan 45 konsepti, Hyundai’nin ‘Sensuous Sportiness – Duygusal Sportiflik’ tasarım dilinin evrimini keşfederken ileriye yönelik tasarım anlayışını da vurguluyor. 

Bu yeni felsefede, duygusal yön bağlılığı ifade edilirken sportiflik ise yenilikçi mobilite çözümleri ve sürüş zevkini vurgulamak için kullanılıyor. 

Aracın soldan sağa yekpare LED’lerle hazırlanmış ön farları ve arka stopları ilk bakışta dikkat çekerken özgün karakteri kişiselleştirilmiş kabin detaylarıyla gelecekteki sürüş deneyimini yaşatmayı hedefliyor.

Hiç yorum yok