Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Seyahata çıkmadan bunlara dikkat

Yoldayken acil bir duruma ya da ani ve zorunlu bir molaya hazırlıklı olmak her zaman faydalıdır.  Generali Sigorta, en kötüye de...

Yoldayken acil bir duruma ya da ani ve zorunlu bir molaya hazırlıklı olmak her zaman faydalıdır. 

Generali Sigorta, en kötüye de en iyiye de hazır olmak için araçlarda bulundurulması gereken temel malzemeleri paylaştı.  

Acil durumlar için gereken malzemeler 
Yola çıkıldığında ne olacağını, neyle karşılaşılacağınızı önceden bilemezsiniz. 

Bu yüzden her zaman aracınızda acil durumlarda ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin bulunması çok önemlidir. Trafik ve tescil belgesi, sürücü ehliyeti ve zorunlu trafik sigortası poliçesi yasal açıdan zorunlu belgeler olup, ilk yardım çantası, yangın söndürücü, reflektör, çekme halatı ve mevsimine göre zincir, kriko, bijon anahtarı, seyyar lamba ve yedek lastik araçta bulundurulmalıdır.  

Mola anlarında gereken malzemeler 
Mola verilen anlar için bagajınızda bir kat kıyafet ve yedek bir kirli çamaşır torbası, piknik örtüsü, yürüme botu veya spor ayakkabı gibi temel eşyaları içeren basit bir set de yer almalıdır.  

Çocuklar veya evcil hayvanlar için gereken malzemeler 
 Çocuklar veya evcil hayvanlar ile seyahat etmek zorlukları beraberinde getirebilir. 

Bu yüzden önceden plan yaparak bagajda bazı eşyaları mutlaka bulundurun. Bu eşyalardan ilk akla gelenler; çocuk oyuncakları, atıştırmalıklar, klipsli kitaplar veya oyunlar, battaniye, yedek bir kat kıyafet, çöp torbası ve ıslak mendil ile köpek bisküvisidir.  

Elektrikli aletlerin sorun çıkarması durumunda gereken malzemeler 
 Otopark ücreti ödemeniz gerekirse, torpido gözünde her zaman bozuk para bulundurun. Ayrıca, navigasyon gibi elektronik aletlerin sorun çıkarması ihtimaline karşı her araçta düzgün bir harita bulunmalıdır.  

Aç ve susuz olunması durumunda gereken malzemeler 
Çok aç veya susuz olmamanız, özellikle uzun yolculuklarda sürüş sırasında uyanık kalmanız ve tetikte olmanız adına önemlidir. Aracınızda şişe su ve enerji barı, karışık kuru yemiş veya bitter çikolata gibi enerji verecek atıştırmalıklar bulundurun. 

Ayrıca torpido gözünde kağıt mendil veya ıslak mendil bulundurmak da iyi bir fikir olacaktır. Kasko sigortanızı yaptırmayı unutmayın Yola çıkmadan önce karşılaşabileceğiniz her türlü olumsuzluğa karşı yasal bir zorunluluk olan trafik sigortanızı kontrol edin. 

Ayrıca, Generali Sigorta’nın her bütçe ve ihtiyaca göre tamamen isteğe bağlı olarak özelleştirilebilen, ihtiyaç dahilinde olmayan teminatlara ekstra prim ödeme zorunluluğunu da ortadan kaldıran ‘Benim Kaskom’ ürünü ile seyahatinizde aracınızın karşılaşacağı risklere karşı korunun.

Hiç yorum yok