Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

DS TECHEETAH Sezon Finali İçin New York Cıty'e Geçiyor

ABB FIA Formula E Şampiyonası 2018/2019 sezonunun son iki yarışı için, lider konumda bulunan DS TECHEETAH ve Jean-Éric Vergne ile New York ...

ABB FIA Formula E Şampiyonası 2018/2019 sezonunun son iki yarışı için, lider konumda bulunan DS TECHEETAH ve Jean-Éric Vergne ile New York City ve Brooklyn'e gidiyor. 

 İzleyenlere benzersiz bir heyecan fırtınası yaşatan ABB FIA Formula E Şampiyonası’nın 2018/2019 sezonu sona eriyor. 

Tamamen elektrikli sokak yarışı serisi üç yıldır Brooklyn'e renk katıyor. 14 virajdan oluşan 2.320 metre uzunluğundaki pist muhteşem Manhattan silüeti ile feribot terminalinin çevresini sarıyor. 

Şampiyonanın güncel lideri ve Formula E Şampiyonu Jean-Éric Vergne, eğer Fransızlar için bir talihsizlik yaşanmaz ise şampiyonanın ilk çifte şampiyonu olma potansiyeline sahip. Bu sonuca bağlı olarak DS TECHEETAH, takımlar şampiyonluğu elde eden dördüncü takım olabilir. 

DS TECHEETAH Takım Müdürü Mark Preston yapmış olduğu değerlendirmede: “Aslında bilindik bir senaryo. Geçen sene de benzer şartlar altında New York’a gelmiştik. Ancak bu sefer şampiyonluğun takımın elinden kayıp gitmesine izin vermeyeceğiz. 

Geçen yıl sadece iki puanla kaybetmek gerçekten çok acı vericiydi. Bunun bir daha olmayacağından emin olmak için elimizden gelen her şeyi yaptık diyebiliriz. Takımın kazanmasını istiyoruz.” dedi. 

DS Performance Xavier Mestelan Pinon ise: “Formula E'ye katıldığı ilk günden bu yana, DS Automobiles her iki ünvanı da kazanabilecek durumda. Yarış serisine dahil olduğumuz günden bu yana şampiyonluk, elektrikli araç programımızın öncelikli hedefi oldu. 

Bu hedefi gerçekleşmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. New York'a ciddi bir puan avantajıyla gidiyoruz ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. 

Ancak, New York oldukça rekabetçi bir yarış ortamına sahne olacak. En ufak bir hatanın bize şampiyonluk ünvanına mal olabileceğini biliyoruz ve bu yüzden son iki yarışta çok ama çok daha dikkatli olmak zorundayız. 

Asıl baskı rakiplerimizin omuzlarında olacak” dedi. DS TECHEETAH Pilotu Jean-Éric Vergne değerlendirmesinde: “Sezon son derece hızlı geçti ve bir kez daha sezonu kapatmak için New York’tayız. Arkamıza aldığımız üretici desteği ile tüm takım için harika bir yıl oldu ve bir adım daha ileriye gittik. 

Benim açımdan baktığımda bir başka şampiyonluk potansiyeli ile karşı karşıyayım. Takım açısından değerlendirdiğimde ise geçtiğimiz sezon ucu ucuna elimizden kaçan şampiyonluğu alabiliriz. Her şeyi tamamen farklı yaptığımızı söyleyemem. 

Her zaman olduğu gibi yarışa hazırlanıyor ve diğer yarışlarda neler yapıyorsak yine aynı şeyleri yapıyoruz. Günün sonunda yarışın genel koşulları birebir aynı ve toplamda her bir puanın önemi çok büyük.“ diyerek duygularını ifade etti. 

DS TECHEETAH Pilotu André Lotterer ise: “New York için çok heyecanlıyım. Berlin ve Bern’de iki hayal kırı klığı yaşadıktan sonra sezonu iyi kapatmak istiyorum. 

Evet, şampiyonluk ünvanı istediğimden biraz daha uzakta, ama yine de matematiksel olarak imkânsız değil ve oluncaya kadar da durmak, bırakmak yok. Sezonu yüksek bir puan ve sıralama ile tamamlamak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.” dedi.

Hiç yorum yok